reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
a ja pamietam ze bolalo, ale "jak" to juz nie :)

To ja mam bardzo podobnie. Tylko, że moje pierwsze skojarzenie z porodem to nie tyle ból, co bardzo duży wysiłek i bardzo duże zmęczenie. Ból gdzieś tam był, ale nie to było dla mnie najcięższe.

Kochane, wiem, że to łatwo mówić, ale nie martwcie się na zapas, bo i tak nie wiemy, jak zareagujemy na uciążliwości porodowe i jaki ten poród będzie. Trzeba sobie mówić, że to akurat na mnie trafi ten przypadek lekkiego i szybkiego porodu. I tej wersji trzeba się trzymać. :-)

reklama
Kasiau mam nadzzieję, że z rączka wszystko dobrze. Niunia na zdjęciu przesłodki śpioszek.
U nas młynek - szkołę musimy wybierac dla Olka. Ja koniecznie szukam takiej małej, żeby tylko była sama podstawówka a nie jakiś moloch gimnazjum i średnia w jednym budynku. Czasu mało bo do 18 kietnia trwa nabór. Na dodatek góra dwie szkoły można wybrać. I tak krzyczą, że do obwodowej się trafi. Na szczęście Karta Nauczyciela gwarantuje dzieciom nauczycielskim pierwszeństwo..tylko jak to zrobić? powiedzieć pani w sekretariacie, która bedzie przyjmowała podanie i pokazać legitymację nauczyciela - głupio tak korzystać z przywilejów....Ehhhhhhh

Ja też biorę żelazo i raczej są po nim problemy ale jakoś idzie wytrzymać.
Wczoraj za to niestety moja mała oparzyła sobie rączkę. Dziś ma burchle i nie wygląda to najlepiej Najgorsze były pierwsze godziny i na całe szczęście był i mąż w domu to trochę ja , trochę on i tak do 1-wszej w nocy.:szok:
Kasiu ja jak kiedyś poparzyłam nogę w sklepie medycznym kupiłam plastry żelowe specjalne na poparzenia. Przykleja sie je na ranę i one wyciągają cały płyn z oparzenia. zmienia się go w zależności od wysięku. Widać to na zewnątrz gołym okiem bo robi się jaśniejszy. Do tego nie ma bólu przy zmianie opatrunku. nie stosowałam żadnych maści i po oparzeniu nie ma śladu. Nie wiem niestety jak się nazywały. Może pomogą i Twojej córci

Mamoot rosna te nasze dzieciaczki i tyle wiesz kiedys musza osiagnac ta wage ok 3kg.. Ja wiekszego nie chce bo kto gopozniej ze mnie wyciagnie.

reklama
Ja tez sobie tak powtarzam ze porod bedzie latwy i przyjemny .. ( wiem glupia jestem) jednak jak pomysle z emoja siotra w ciagu godziny urodzila drugie dziecko to mnie napala radoscia.. To byly lata 80 i nie zdazyla nawet karetka przyjechac. Porod odebraly sasiadki polozna z przychodnio tylko odciela pepowine.

Do góry