reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Magdziarko, ale z Ciebie lasencja!!! Śliczny brzusio.:-)
Majka, nieźle się coś z tym tłuszczykiem kamuflujesz:-) - masz słodkie mieszkanko dla Maluszka:tak::tak:
Anikulka, ciesz się, że brzusio mały - mniejsze obciążenie dla kręgosłupa i całego organizmu.

reklama
Dziewczynki - pytanie do tych , co się znają na przepisach pracowników.
1. Jeśli w szkolnictwie była podwyżka(trwają wypłaty) to czy jak jestem na zwolnieniu i mam wypłątę ale średnią z iluś tam miesięcy to czy podwyżka mnie tez obejmie?
Pytanie nr 2 czy wysokoś zasiłku rehabilitacyjnego jest równa otzrymywanej na zwolnieniu pensji?

A teraz z innej beczki. Znalazłam to na interencie. Ciążowe przesądy:

- Kobieta w ciąży nie może siadać po turecku, bo dziecko będzie miało krzywe nogi.
- W ciąży nie można przechodzić nad kałużą, bo dziecko urodzi się z wodogłowiem.
- Nie wolno się depilować, bo dziecko urodzi się łyse.
- Nie wolno wyciskać zaskórników, bo dziecko urodzi się z pryszczami.
- Nie wolno jeść boczniaków , bo dziecko urodzi się z Zespołem Downa.
i dwa nalepszze:
- Podczas zmywania naczyn kobieta nie może sobie zmoczyć brzucha, bo dziecko będzie alkoholikiem.
- Nie powinno się zakładać nogi na nogę siedząc, bo można zmiażdżyć dziecku głowę.

Idąc tym tropem nie farbuj włosów bo dziecko urodzi się np. rude?...wymyślam

A mi za chwilę odpadnie kręgosłup..............chyba czas do łózka dac odpocząc zmęczonemu organizmowi ..zamiast prasować siedzę na BB.no nic jutro nadrobie prasowanie:-)

Joasiu, cieszę się, że wszystko dobrze. Fajnie, że znasz już dobrą położną.

Magdziarko, niezłe te przesądy;-). Ja to mam ciągle zachlapany brzuszek:-p

Ja oczywiście nie pamiętałam, na którym boku powinnam spać, ale tak się jakoś składa, że właśnie na lewym śpi mi się lepiej. Coś w tym jest - jakaś intuicja;-):-D

Marta, fajnie, że tańczysz. Tak jak pisały dziewczyny, nie sądzę, żebyś po tych 6 tygodniach połogu nie mogła zaczynać ćwiczyć. Ja szybko wróciłam do formy. Pamiętam, że przez 2-3 tygodnie bardziej mnie męczyły spacery. A później czekałam tylko do końca połogu, żeby móc pływać w jeziorze. A potem to już tylko czekałam, aż zgubię zbędne kg.

Magdziara ja niedawno pochłonęłam Big Milka :-D
Dziękuję Wam za te słowa :tak: Poprawię sobie humor na Święta i pójdę do fryzjera:-) Pozdrawiam

Ja zawsze spałam na plecach, choć ostatnio boli mnie kręgosłup i prawa nerka:wściekła/y: więc pozostaje tylko lewy boczek. Już się przyzwyczaiłam. Poza tym jak mąż wstaje do pracy to całe łóżeczko dla mnie więc wyciągam się na wszystkie strony:-D

reklama
dziewczyny co do terminów z usg to nie nastawiajcie się na nie - one się zmieniają tylko dlatego ze teraz dzieci rosna w przyspieszonym tempie.
Mój waźy tyle co Joanny i wg usg mam termin na 7 czerwca ale to nie realne bo wiem kiedy miałam miesiaczkę i termin mam na 21, nawet na 24 bo mam długie cykle. Po prosru dzieci się rodza z wagą między 2500 a 4500 kg wiec nie mogą rosnać tak samo w ciąży i to tak naprawade nie termin się przesuwa a wielkosć dziecka (szacowana oczywiście) w dniu porodu się zmienia.
ja zrobiłam taki bład z Marysia (wychodził mi termin z usg na 19 maja z ostantniej @ na 29 maja a urodziłam 9 czerwca) - jak się nastawicie na wcześniejszy poród a nie daj boze cos się opóźni to naprawde będziecie wściekłe. Ostatni miesiac się STARSZNIE dłuży a dni po terminie to już jest jeden wielki dół. Ja się nastawiam na rodzenie po terminie - jak urodze przed bedzie fajnie. Mam tylko nadzieję ze ten klocek nie rozerwie mi tyłka:-D.
Joasiu tak w ogóle to ciesze się ze jesteś już z nami. ja tez jade na magnezie. On naprawde bardzo pomaga. u mnie już zadnych stawiań macicy nie ma. Nawet jednego dziennie :-)

Do góry