reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
azile - ja chodze do prywatnego bo:
1. mam blisko - a czasem ide z dziecmi
2. ufam mu bo prowadzi moja kolejna juz ciaze, cieszy sie dobra opinia i faktycznie jest bardzo dobrym lekarzem z doswiadczeniem
3. daje mi bez pisku zwolnienie do samego konca - nie wymaga abym wczesniej zaczela przed porodem macierzynski
4. zawsze moge zadzwonic, zawsze mnie przyjmie jak sie cos dzieje albo przed innymi pacjentkami albo po - ma gabinet w swoim domu

minus: idzie tyle kasy :baffled:...100 wizyta, z usg 160, wszystkie badania laboratoryjne - platne. Idzie naprawde sporo kasy...ktora akurat teraz musze liczyc

nie chodze do panstwowego:
1. nidgy nei spotykam kompetentnych lekarzy: albo nei wiedza, myla sie - nie jestem w stanie im zaufac - a tu nie tylko o mnie chodzi...
2. nie traktuja pacjenta jak partnera - wlsnie to o czym piszesz - nia ma miejsc i juz. A gdzie etyka lekarska???
3. nie lubie badania ginekologicznego - i nie jestem w stanie chodzic z golym tylkiem po calym miescie i wybadac ktory jest oki - bo napewno tacy i panstwowi sa...Skoro mam juz dobrego - nie szukam i nie zwiedzam gabinetow ginekologicznych. Zreszta ciaza to nie czas na eksperymenty.

Dlatego ja bym Ci poradzila zrobic porzadny wywiad: moze ktoras z kolezanek da namiar na dobrego lekarza - bo przeciez i prywatni sa do bani...I pojsc po prostu do takiego ktory cieszy sie dobra opinia. I nie brac pod uwage przy wyborze czy platny lekarz czy nie jako glownego kryterium - jesli oczywiscie mozesz sobie na to pozwolic. Brac pod uwage ktory bedzie dobry

reklama
Najlepiej właśnie poradzić się koleżanek i wybrać takiego który ma u nich dobrą opinię . Nie ma bardziej trafnej reklamy jak doświadczenie innych .

Mamoot dołączam się do słów koleżanek
ps. Oprócz ładnej mamy jakaś ładna zabytkowa szafa..tam chyba pokazała sięna zdjęciu:-)

A ja mam Apsik!!, czyli kicham i to są jak znam swój organizm pierwsze objawy kataru i przyziębienia. Już mam takie oczy ciężkie i zachodzą łzami. Trzeba szybko zareagować ale sama nie wiem, co mogę wziąć. Poradźcie....:-(

To super azile:-):-):-)
Mamoociku
zobacz jak było dziś pieknie
2mezdpu.jpg

Moja ginka stwierdziła, że najlepsze są domowe sposoby na przeiębienie. Co najwyżej można się jeszcze poratować rutinoskorbinem i paracetamolem.
Z domowych sposobów polecam miksturkę babci, gdzieś już o niej pisałam :baffled:
Ząbek dwa czosnku zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, wcisnąć do tego soku z cytryny, żeby zakryć czosnek. Odstawić na kilka godzin. Po odciśnięciu papki powstanie sok. Wystarczy wziąć ze 2 łyżeczki i powinno już postawić na nogi. Najlepsza jest świeża mikstura (co nie znaczy, że najsmaczniejsza :-D) i co najważniejsze naprawdę działa :tak: (wielokrotnie na sobie ją testowałam, na szczęście odkąd jestem w ciąży to w ogóle nie chorowałam:-)).

Magdziaro pięknię. U mnie dzisiaj też mroźnie i troszkę śniegu napadało, ale nie tyle co u ciebie.

Wielkie dzięki dziewczyny . Zawsze można na was liczyć:tak:. Już mam upatrzonego lekarza i ma super opinie(nawet w internecie). Sama czasem korzystałam z jego porad w pierwszej ciąży, ale wiem że inaczej traktuje pacjentki prywatne niż z ubespieczenia. Więc dlatego idę prywatnie. Wiadomo !!! Jak się zapiszę to dam znać.
Jeszcze raz wielkie dzięiki;-).

reklama
magdalenka;
badanka moczu robię na regularnie i jest ok :-) Pytałam o to doktorka i on powiedział, że to tak może być z tym sikaniem i aby się nie przejmować. Następne badanko zrobię sobie za tydzień - łącznie z glukozą :-) mam nadzieję, ze wszystko będzie ok :-)
Wczoraj jadłam placki ziemniacaane u Rodziców i chyba były jak na mnie zbyt tłuste ponieważ później bolał mnie żołądek i dzisiaj mała rewolucja :-( Ja zawsze używam do wszystkiego oliwy z oliwek a onie smażyli na normalnym oleju i chyba żołądek się trochę zdziwił z tej odmiany :-(
magdziarka;
witaminka C - spokojnie 3 razy dziennie - ja tak biorę codziennie w celu zakwaszenia moczu, Możesz również 3Xdziennie wapno w syropie po małej łyżeczce Sanosvit (dla dzieci), cherbatka malinowa + malinki gorące (mrożone) - NIE BAĆ SIĘ,ŻE MALINY POWODUJĄ SKURCZE PONIEWAŻ TO NIE JEST PRAWDA!!!!!!!
Pij herbatki i dodawaj duuużo cytryny ( ja wciskam całą) i miód. Kontroluj czy nie Masz gorączki. Z paracetamolem lepiej się na tą chwilę wstrzymać - chyba, że wystąpiłaby gorączka...
Wdychaj nad garnkiem :-) rumianek i miętę - pomaga. No i do nosa woda morska. Ja tak się leczyłam już dwa razy - są to bezpieczne sposoby. O i jeszcze dużo dużo pij aby wypłukiwać te cholerne wirusy.
Możesz jeszcze dodawać do herbaty sok z czarnego bzu. Duuużo zdrówka

Do góry