reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Magdziaro tera tak bardzo barszo osobiscie ci wspolczuje. Ja sama jestem dzieciem z tz. zwiazku niesakramentalnego i wiem ile lez moja mama wylala z tego powodu. Masz szczescie bo teraz kosciol juz tak nie potepia jak kiedys. A moze warto by bylo sprobowac uniewarznic slun koscielny. Wiele jest teraz takich przypadkow.

reklama
Ten temat mam przewałkowany od A do Z , od prawej do lewej i nie wiem jeszcze jak. I w zasadzie to dobrze, że nie umiem się z tym pogodzić bo to świadczy o tym, że mam sumienie. Ale co mnie najbardziej denerwuje. Mam w pracy koleżanki, w sytuacji podobnej do mnie( zresztą daleko nie trzeba szukać w Polsce co 5 małżeństwo się rozwodzi.Tylko tu na BB jakoś statystyka się podnosi- tych trwających) więc moje koleżanki chodzą do spowiedzi i się nie spowiadają :szok:z życia w grzechu:szok:. I uważają to za oczywiste. Przystępują do Komunii świętokradzkiej. Albo inne przypadki. Znam taką co zapłaciła za unieważnienie i dostała od ręki. Wszystko to jest takie pogmatwane a w środku stoję Ja. I chcę tylko zyć spokojnie i szczęśliwie.:tak:

Eeeeeee niepotrzebnie się tak rozpisuję i otwieram przed Wami tak publicznie to jakiś emocjonalny striptiz . Chociaż skoro tak zrobiłam to pewnie taka była potrzeba chwili.

Nie ludzie i kaplani beda nas oceniac. Ta kwestia jest delikatna i nie jedna kobitka w zwiazku niesakramentalnym jest swietrza od ty najpoborzniejszych.
Magdziaro jestes swietna i tak dalej trzymac.

Magdziara, ale często tez jest tak, że to pary niesakramentalne (np. po rozwodzie) mogły by służyć za wzór tym sakramentalnym. Nawet jeśli para trwa w związku małżeńskim, to wcale nie oznacza, że jest ona dobrym małżeństwem!!!

kasiu udało mi sie :-).
Kochana alize powiem Ci coś kochana to ze ksiądz jest dla Ciebie fajny to nie oznacze ze jest ok moja Matka gotowala im i mam księdza w rodzinie tak że wiem co oni wyprawiają i nie ma co tu rozumieć to są faceci ktoży polecieli na kase i na nic wiecej :tak:

bole kosci lonowej moga okazac sie bardzo niebezpieczne
nie musza
ale moga
dlatego koniecznie powiedzcie o tym lekarzowi
w pierwszej ciazy nie mialam w ogole czegos takiego
w drugiej mialam - po 30 tc
a teraz mam juz
konieczne jest aby lekarz zbadal kosc lonowa - juz nie pamietam co jest norma a co ponad - chyba jak wlazi pomiedzy kosci lonowe palec czy dwa...sa przeciwskazania do porodu naturalnego - mozna miec pozniej probmey z chodzeniem
u mnie bylo w normie - po prostu kosci przygotowywaly sie do porodu
a po porodzie musialam miec ten gumowy pas poporodowy zakladany na biodra - aby kosc wrocila do stanu poprzedniego

A ja teraz z innej beczki!!!
Ide na odwiedki i nie wiem co kupic. To jest 2 dziecko u kolezanki i mowi ze wszystko ma.Mozemy wydac 200zl. POMOZCIE Bo nie przychodzi mi zaden pomysl do glowy.

Nie ludzie i kaplani beda nas oceniac. Ta kwestia jest delikatna i nie jedna kobitka w zwiazku niesakramentalnym jest swietrza od ty najpoborzniejszych.
Magdziaro jestes swietna i tak dalej trzymac.

To samo poswiedzieliśmy księdzu na kolędzie ale on nam powiedział że to co w domu i czy chodzi do Kościoła to nie ważne,ważne jest że nie żyją w grzechu:szok:
W domu mogą się pozabijać ale ślub kościelny mają!!!

reklama
Azile no tak pierwsza wizyta u koleżanki i co kupic dziecku to problem. Skoro ma wszystko to może tak praktycznie podejść do sprawy i kupic pieluch jednorazowych bo to sie zawsze przyda:-)

Do góry