reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Dzięki kochane za życzonka:-),
Wojtek już śpi, a ja zaraz lecę pod prysznic.
Na kolacyjkę dziś jogurcik bo brzusio mi się ostatnio powiększył. :baffled:

Mata super, że chudniesz też bym chciała!!!
Kasiau oby szybko sie wyjaśniło na co to uczulenie.
Magdziarka
nie martw się nie jesteś sama od jakiś paru miesięcy mam ciągłe problemy z cerą! Hormony czy co, też się muszę przejśc kiedys do dermatologa, ale nie za bardzo ostatnio mam jak.

Joasiek do apteczki:
-
Nurofen ( czopki)itp. przeciw gorączce- termometr
- coś od brzuszka np. espumisan
- vitaminki np. cebion ...
- calcium ( wapno) odczulające przy ukąszeniu, wysuszające katar
- na ukąszenia maść np. fenistil
- do noska - frida, sterimar
- sól fizjologiczna do przemywania oka (wrazie co)
- bepanten na poparzenia
- waciki, gaziki sterylne itp.
- woda utleniona, na ranki i otarcia:blink:

I nie wiem co jeszcze:confused:

reklama
Witajcie!
Bardzo Was przepraszam, że się nie odzywam ale poprostu brakuje mi czasu na neta :-( Czasem wejdę na NK ale to są doslownie chwile na wklejenie zdjęć i znów coś.. Wstaje o 5 o 6 wyjazd do pracy po pracy ok 16.30 jestem w domu i zwalniam opiekunkę, potem obiad dla rodzinki, dla Jasia na kolejne dni, zmywanie, prasowanie do pracy, kąpiel, nawet nie mam czasu na normalne zakupy, fryzjera czy kosmetyczkę. Wkurza mnie już ta sytuacja ale chyba początki takie są muszę się oswoić z nową sytuacją i trochę zorganizowac czas.
Bardzo dziękuję za życzenia i pamięć - jesteście kochane :-)
A co u nas...
Jasio nadal ma dwa ząbki lecz ostatnie nieprzespane noce świadczą o nadejściu kolejnych :sorry2: poza tym nie karmie już go w nocy piersią tylko daje butlę z herbatką na razie nie protestuje :-p zobaczymy może się przestawi :dry: niestety samodzielne zasypianie nadal kończy się fiaskiem jednak nie dam za wygrana i będę próbować dalej :tak:
Stosunki z m standard :nerd:
Postaram się wpadać częściej ale nic nie obiecuję bo jak za często jestem przy kompie mój m stroi fochy a i Jasio chce mieć mamę dla siebie :-)
Ewunia gratuluję córeczki :-)
Pozdrawiam Was gorąco ;-)

Ostatnia edycja:
Witajcie:happy2:

Aniknulek, fajnie, że się odezwałaś, byłam ciekawa co u Ciebie!
Kurcze myślałam, że Jasio poszedł do przedszkola, też coś przegapiłam.
Jak Twoja opiekunka? Jak praca, zadowolona jesteś?:confused:
Swietnie sobie radzisz:tak:, jeszcze te obiadki dla Jasia...:shocked2:

Dojrzewamy kochana:-D:-D:-D
albo zachciewajki:-D:-D:-D

Jeszcze tego brakowało;-):-D:-D:-D

A ja dziś zauważyłam u Wojtka bąble na ustach i takie białe płaskie ranki, język na czubku ma czerwony. Matko, jestem ciut przestraszona, musimy iść do lekarza. Może to opryszczka, albo liszaj:szok:.
Ja nigdy nie miałam ani jednego ani drugiego, więc skąd!? :confused::shocked2:
Jadł ostatnio piasek z piaskownicy i czasem mu się zdarzy pogrzebać przy szczotce od kibla, ale ręce mu myje potem porządnie!
Dziewczyny, tak naprawdę to jestem przerażona!!!!!!!!:szok:

Kochane Magdziarko Mejdia ja tez jestem jeszcze nstalotka i twarz cala w pryszczach zwlaszcza przed @
Mejdia nie mam pojecia co to moze byc na tych ustach chyba najrozsadniej bedzie jak pojdziesz do lekarza.
Anikinulka super ze zjarzalas Na pewno jest ci ciezko ale tak jak piszesz ulozy sie wszytsko i bedize ok
Dziewczyny dawno nie bylo Patyczka wiecie co sie z nia dzieje?
Witajcie u mnie rrobi sie ladnie ja zaraz pojde z młodym na zakuopy i maly sapcerek a wieczorem jade z nim do lekarza od tak zeby go obejrzala swoim okiem.

Aniknulko, trzymaj się dzielnie kochana!

Co do prezentu na chrzciny, to ja jestem tradycjonalistką: jakiś krzyżyk, ryngraf czy obrazek. Ewentualnie do tego jakaś drobna zabawka.

Aniknulka sił Ci życzę, niedługo sytuacja powinna byc już lepsza, wiadomo trzeba sie wdrożyć ;-) a m teraz widzi, że przez powrót do pracy wcale nie jesteś mniej zmęczona :dry:

hi hi ja też ja nastolatka :sorry2: dość mam tego, ale co zrobić, nic na to nie pomaga :baffled:

Witajcie
Aniknulko walnij nieraz prankiem o podłogdę i lepiej zajrzyj na bb zamist prasować :-D
u nas noka fajna , tylko raz pobudka . Kurczę powinnam już odstawiać małą od cyca tylko rzez te upały to ciągle wszystko na wierzchu i ma łatwy dopstęp :-D
Mam nadzieję , że Wojtusiowi szybko przejdzie to g

reklama
Witajcie dziewczyny.
Ja niestety wdomu,bo Maja znow chora:-(Wczoraj ok.23.00 zaczela wymiotowac i tak sie meczyla pare godzin.Pozniej jeszcze nia trzasalo mimo,ze juz nie miala czym wymiotowac:-(Chciala spac,a nie mogla....Ok.18.00 mam wizyte u naszej pediatry,ale juz kupilam przez nia polecony srodek przeciwwymiotny w czopkach (mialam tylko w syropie i wszystko zwracala) i glukoze z solami mineralnymi przeciw odwodnieniu.
Dzis na szczescie juz nie wymiotuje,ale jest troche slaba,marudna,nie ma apetytu.
Chyba mnie w koncu wyrzuca z pracy.....

Do góry