reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
U nas też piękne słoneczko, niebieściutkie niebo. Ale wieje trochę mniej niż wczoraj na szczęście.
Dziewczyny nie stresujcie się pójściem dzieciaczków do przedszkola. Kacper zaczął chodzić w zeszłym roku w marcu i od początku świetnie sobie radził z nowymi obowiązkami. Fakt, że miałam możliwość zostawiania go na początku tylko na godzinkę i stopniowo wydłużaliśmy ten czas. Najwięcej czasu zajęło nam żeby zostawał na leżakowaniu. Ale Panie super do niego podeszły. Nie musiał się przebierać w piżamkę jak inne dzieci, tylko kładł się w tym w czym przyszedł. Ale po jakimś czasie sam poprosił, że chce się przebrać jak inne dzieci. Rozwojowo strasznie poszedl do przodu. Najbardziej z mową i stał się samodzielny. A we wrześniu widziałam jak stres rodziców oddziaływuje na dzieci. to mamusie były bardziej przestraszone i spanikowane niż dzieci, i same siebie nakręcaly. Najważniejsze to nie wpaść w wir emocji, które towarzyszą. Będzie dobrze.
U nas już wydają karty na przyjęcie dzieci do przedszkola i są dni otwarte, że rodzice przyszłych przedszkolaków mogą przyjśc, obejrzeć zale, zobaczyć jak odbywają się zajęcia. Właśnie uświadomiłam sobie, że mija rok odkąd Kacper zaczął edukację przedszkolną:tak::tak::tak:

Asiowo biedna Paulinka. Dobrze, że narazie jest lepiej.

Magdalenkakol gratuluję przespanej nocki. Obyś za szybko go nie pochwaliła i żeby już małemu tak zostało

reklama
Witam i ja ;-)
Asiowo mam nadzieję, że to przez ten katarek... koniecznie daj znać po lekarzu!
U nas słoneczko, piękne niebo i mocny wiatr :baffled: ale chyba idzie ocieplenie, dlatego tak pogoda świruje ;-)
Za mną kolejna kiepska nocka, dobrze, że sie wcześnie położyłam... ja juz sił na tą moja gwiazdę nie mam... przez sen pluła smoczkiem, z to cyca z chęcią ciamkała :dry: a rano aż mnie wszystko bolało jakby kto mi igły w cycki powbijał... czas na zmiany, tylko czy moja panna to zrozumie...
miłego dnia

Asiowo zdróweczka dla Paulinki.

U nas też wieje jak cholerka aż sie wychodzić nie chce ale właśnei już czas bo Olek do szkoły.pa

Witam z rana. Moj syn tak jak chcialam spal cala noc
Gratulacje wyspana mamusiu;-)

No własnie tez mi sie tak wydaje..., ze to przez ten katar...:zawstydzona/y: Mam nadzieje, ze to tylko to... :zawstydzona/y:na 13 idziemy do lekarza...

Trzymam kciuki za Paulinke:-)

U nas też piękne słoneczko, niebieściutkie niebo. Ale wieje trochę mniej niż wczoraj na szczęście.

u mnie tez piekna pogoda:-D

Witam z rana kochane:-)

pogoda cudna juz z rana wybieram sie na spacer,a co...:-D:-D:-D
R sprzata(wzielo go:-D)
Marynia w super humorku bawi sie wlasnie z psem:zawstydzona/y::-p
musze zrobic zakupy dla Maniulki bo wczoraj bylo wszystko zamkniete;-)

Milego dzionka:-)

Witajcie :tak:

Asiowo - mam nadzieję, że z Paulinką już dobrze :sorry2: zdrówka dla małej!!!

Uuuuu, ale jestem mega wyspana :-D Wczoraj wcześnie zasnęłam, bo już po 22, a mała spała dziś do 7:30 :szok: Chciałabym żeby jej tak zostało :tak: Wstałam więc wcześniej niż zwykle i udało mi zjeść śniadanko z mężem :-) - wychodzi później do pracy ;-) U nas pięęęęękne słonko :-D:-D:-D spacerek po drugim śniadanku obowiązkowy :tak:
Życzę miłego i słonecznego dnia :tak: i oby dzieciaczki w kość już nie dawały ;-)

Dziekuje dziewczyny:tak:

Paulinka zasneła na 1 drzemke... jakas niespokojna sie znów zrobiła:-( Naprawde jestem przerażona..., a wczoraj P. był na spotkaniu słuzbowym wieczorem to go stamtąd sciagnełam, tak spanikowałam:-(

Wczoraj byłam na aerobicu, znów sie wymęczyłam... jak mi to dobrze robi, nawet sobie nie wyobrazacie, na chwilkę urwać sie od rzeczywistosci:tak: Juz marudze, ze do pracy chciałabym wrócic..., ale niestety nie mam takiej mozliwosci:zawstydzona/y:

U nas pogoda narazie sliczna, swieci słonko i cieplutko... Ale nie wiem czy my gdzies dzis wyjdziemy, zobaczymy co lekarka powie:zawstydzona/y:

reklama
Mała usnęła sama w łóżeczku :-) i to dość szybko, bo wczoraj wchodziłam co 2,4,6,8,10 i 15 min a i tak nie usnęła,a dziś poszłam do niej tylko 2 razy (ale po 2 i potem już 5 min.) jak odchodziłam to się rozpłakała, ale po chwili cisza, podchodzę do łóżeczka i dziecko śpi :tak: no i dziś jej nie brałam na ręce, tylko kładłam spowrotem, picie, moniek, koszulka, na boczek i papa.
Mam nadzieję, że załapie szybciej niż w 7 dni :dry:
na noc szybko zasypia, bo po kąpieli już jest nieźle padnięta, potem chwile cyuś i do łóżeczka, powierci się chwilkę i śpi, ale potem budzi się po 2-4 godzinach na cycka i chyba wtedy jej dam, no i co? mam znów ja odłozyć do łóżeczka i jak zacznie płakac to tak samo wychodzić? bo chyba nie ma sensu w dzień ją na to wychodzenie uczyć, a w nocy znów przy cycku...

Do góry