reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Dzień doberek :tak:

Majeczko - najlepszego!!!
Kasiau - całe szczęście że nic się Oli nie stało, ja chyba bym zawału dostała :szok: pewnie dlatego jak mała leży z nami na łóżku to nie zasypiam nigdy :sorry2:
Marlenka - świętuj, świętuj :tak: ja lubię parady ;-) oglądać :zawstydzona/y:
Bbakania - a co to za syropek dałaś? ja jak mała jest niespokojna daję viburcol :tak:

My mamy za sobą dobrą nockę :tak: Oleńka obudziła się po 6 (pewnie przez kupsko, bo ostatnio robi nad ranem) zjadła po 7 i zasnęła... śpi do teraz :szok: Pewnie odsypia wczorajszy dzień ;-) A ja głupia zamiast spać z nią już na nogach - wstawiłam zmywarkę, pranko, posprzątałam kuchnie i rozpakowałam rzeczy (wczoraj mi się nie chciało) ;-) Chciałam poszorować też łazienkę, ale myślałam że Ola zaraz wstanie, a ona mnie w konia zrobiła :-p Oki, lecę bo chyba pranko się wyprało :tak: Tymczasem!

reklama
Witam!!!

Bbakania vibrucol to czopki homeopatyczne uspakajające ;-) dobre tez przy zabkowaniu :tak: jak Dobrusia miałą marudne dni przez ząbki, to były na porządku dziennym :zawstydzona/y: a właściwie to nocnym...

Grtauluję zębolków, kolejnych miesięcy i przespanych nocek :-D u nas standardowo mała się wiericiła, ale nad ranem dałam jej cyca (ostatnio lubi jeść, jak położę ja sobie brzuchem na mój brzuch :rofl2:) i tak jakoś przetrzymałam ja do 7 ;-)
teraz kima a ja walczę z nosidłem ;-) okazało się, że tego materiału jest prawie 4,5 m więc rozcięłam wzdłuż i starczy mi jeszcze na wiązaną :-p bo splot nie jest taki zwykły płócienny, więc powinno byc ok (za cholerę nie potrafię sobie wyobrazić co to splot skośnokrzyzowy :sorry2::zawstydzona/y: materiał wygląda w zbliżeniu jak tradycyjny jeans :nerd:)
u mnie robi się całkiem fajna pogoda, więc pewnie wyskoczymy najakis spacerek, a może nawet teściówkę odwiedzę, bo ma dziś wolne (i pyszne gołąbki :zawstydzona/y::rofl2:)
miłego dzionka:-)

Cześć dziewczyny:)

I znowu poniedziałek,ja w pracy a myślami ciągle w okolicach weekendu:-Dciekawe czy któraś z Was też tak ma?
Szkoda że pogoda ciągle nie-wiosenna i słońca brak.W sobote już niby wszystko dobrze się zapowiadało nawet z małą i mężem wybraliśmy się do parku,błota było duuuzo ale nie wystraszyliśmy się!Wczoraj już znacznie gorzej we Wrocławiu,bo ze spaceru trzeba było pod koniec uciekać w deszczu:szok:Ale udało się zaliczyc plac zabaw i huśtawki-Milenka była zachwycona,spotkaliśmy też znajomych,także mała integracja dzieci była-chociaż mam wrażenie że dzieci ciągle na tym etapie śdrednio są zainteresowane rówieśnikami czy innymi dziećmi?Moja mała zdecydowanie woli dorosłych.
Głuszek- gratuluj e kolejnego ząbka syneczkowi-fajnie że dzielnie to zniósł,bo różnie to bywa
Joan-na- z basenem u mojej córeczki jest tak,że czuje się jak ryba w wodzie,podobnie zreztą jest podczas kąpieli,chlapie z całych sił i cieszy się jak tylko usłyszy wodę.Na zajęciach dla dzieci,nie wszystkie maluchy lubiły wodę,zawsze ktoś był w gorszym humorze i popłakiwał-albo ze zmęczenia,albo po prostu z braku ochoty...Czasami ze względu na za zimna wodę,nie wiem czy próboawłaś swojego szkraba przyzwyczajac do chłodniejszych kąpieli w domu?
Kasiu30- jeśli chodzi o takie historie ze spadaniem dzieci i uderzaniem po podłogę to ja miałam podobną i wiem że dzieci są bardzo wytrzymałe,znacznie bardziej niż nam się wydaje-mi maluszek wyślizgnął się i wypadł z nosidełka prosto na kafle w kuchni a miał wtedy ok. m-ca!!!myślałam o najgorszyj przez chwilę,ale na szczęście nic sie nie stało,skończyło się na płaczu.

Witajcie dziewczynki!:-)
Spoznione gratulki dl Krzysia z okazji 9 miesiecy:-)
I my dziekujemy za gratulacje dla nas:-)

Joasiek-baaardzo fajny avatarek:-)A Maja miala podobne spanie wczoraj,co Twoja Ola-1 drzemka 1.5 godzinna,a potem 5 minut w wozku.Za to padla juz o 9.30 wieczorkiem i spala do 7.00 rano:-)

Teraz tez wlasnie wstala z drzemki,zaraz jemy obiadek i wychodzimy na spacerek.
Milego dnia!:-)

Witajcie!
Jasio zaliczyl drzemkę i teraz bujam go w leżaczku. Od wczoraj tylko rączki a jak mnie nie ma to ryk :crazy: noc też nie najlepsza kilka pobudek - oj chyba zęby ida na całego.
U nas są takie pobudki czasem, że wystarczy pogłaskać, poszeptać (przewrócić z powrotem na plecki:rofl2:) i mały śpi dalej.
Zazdroszczę :zawstydzona/y: mój nie da sie odłożyć do łóżeczka musi mnie czuc i od jakiegos m-ca znów śpimy razem :wściekła/y: ja niestety rano jestem połamana bo śpię bokami :tak:

czasem jednego i tego samego do pociamkania i dużo jej pewnie nie leciało, więc księżniczka też raczej z tych ciamkających a nie podjadających w nocy :sorry:) powierciła się i usnęła ;-)
Jasio też z ciamkających a najlepiej jakby miał cyca cały czas w dziobie :rofl2:

Ja mam terrorystkę na rękach bo ją już 2 razy odkładałam do łóżka i był ryk - za 3 może się uda:-D:-D:-D mały , kochany glutek:-D:-D:-D

Na 16 jedziemy z znajomymi do kina " Na Milionera..."
Udanej Niedzieli...
Jak film? Warto iść? Może wyciągnę swojego m :-p

Mała mi dziś w nocy spadła z łóżka i walnęła głową o podłoge ale nawet nie otworzyła oczu, popłakała się , dałam jej cyca i był spokój - bidulka . Dziś wesoła nic jej nie jest ale strachu było w nocy
:szok: Bosze dobrze, że wszystko w porządku i skonczyło się tylko na guzie :tak: te nasze wiercipięty dają się we znaki :tak:

Gluszku gratuluję ząbka nr 5 :-D

Spóźnione ale najszczersze życzenia dla Bogny, Krzysia :-) a dzisiaj buziaczki i życzonka dla Majeczki :-)

U nas lekki deszczeyk ale zalożę folię i zaliczymy spacerek :tak: Rano miałam problem z kompem ale teraz jest już ok.
Miłego dnia :-)

Ale miałam spacer :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ledwo wyszlam musiałam wracać zahaczyłam tylko o mięsny bo mam zrobić dziś spagetti wyszłam no i syrena Jasiek miał atak szału przekręcał sie w gondoli i wył ale ludzie mieli widowisko wróciłam po 10 min cała mokra :crazy: co siędzieje z tym moim dzieckiem :no: a na dodatek tak szybko i w złości go rozbierałam, że nie rozwiązałam czapki i ciągnę jak głupia :wściekła/y: no i pozostał ślad na szyjce :wściekła/y: ale jestem zła na siebie aż sie z Jaśkiem popłakałam :zawstydzona/y: no jakis pokręcony ten dzień jeszcze jak wspomnę to ..... łezka się kręci

Aniknulka a jeszcze go w gondoli wozisz???

My po spacerze, wymarzlismy okrutnie. Michał mi usnął na spacerze co tez mu sie nie zdaza - tym sposobem zaliczył juz dzis 2 drzemki, dzieki za gratulacje, czekamy w takim razie na 6.

A gdzie jest Darunia?

reklama
Do góry