reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Mąż w poniedziałek kupił mi blender Brauna ze stalową końcówką. Jest poprostu ekstra. I Arturek zjadł wczoraj prawie 200ml mojej zupki
Wczoraj zrobiłam niezły numer:zawstydzona/y: Jak wyciągałam fotograficzną kartę pamięci z laptopa, to tak mi wyskoczyła, że.... wskoczyła do kubka pełnego

Też mam taki blender i super się sprawdza czasem korzystam z niego do blendowania innych rzeczy np. wczoraj zmieliłam fasole do zupy i mówię Wam nawet mój m chwalił :rofl2:

Dobrze, że z karta wszytsko w porządku :tak:

reklama
No właśnie najgorsze jest to ciągnięcie w dół...noszę małego z przodu pleckami do mnie...i w takiej pozycji jest znacznie odchylony ode mnie:dry:. Nosidełko zostanie chyba tylko na szybkie wypady do sklepu. Oglądałam te nosidła ergonomiczne, fajne ale jak dla mnie za drogie:zawstydzona/y:

Mozna tanio kupić jakieś używane. Słowo daję na forum gazetowym jest dużo ogłoszeń.
http://wegedzieciak.pl/viewforum.php?f=12&sid=490f1cd9347b7595bf577349ab26c322A dzieic przodem do świata sie nie nosi: Nie noś dziecka przodem do świata - LennyLamb.com

Jak NIE nosić! - EKOdzieciak : Naturalnie ...wybór istnieje!
Magdziarko a co myslisz o chustach Mei Tai? Bo ja sie przymierzam do uszycia takiej, bo mi ręce odpadają, cos mi się zdaje, że mała znów zaczęła sporo na wadze przybierać :sorry2: a ona to kocha rączki:dry: no i głupie wywieszenie prana na dworze byłoby szybsze i prostsze :tak: wiem, że MT ma mniejsze możliwości jak chusta, ale w praktyce banalne w obsłudze i nie trzeba sie tak motać jak z chustą tradycyjną
Nosidło azjatyckie typu MT jest rewelacyjne. Testowałam takie w Klubie Kangura MT sztruksowego ale na lato lepszy bawełniany. Można nosić w nim nawet dwulatki. Ty zdolniacha to uszyjesz. Jak coś mam wykrój. I to od którejś szyjącej tylko nie pamiętam czy od melkaj czy wooloomoolloo czy innej. A dziewczyny tworzą cuda. Popatrz:
- Mei Tai
Tulikowo
melkaj - Onet.pl Blog
Mają oblężenie niektóre zleceń nie przyjmują . Ceny do 150 zł. Ale szalone chustowe mamy sprzedają bo chcą ciągle ieć coś nowego.
Sama własnie zakupiłam za 100 zł plus koszt przesyłki 14 takiego Mietka:

chciałam jeszcze posiedzieć ale Anton się drze idę uspokoic i wracam.nadrabiam bom stęskniona

Ostatnia edycja:
Patyczku niezly numer z ta karta:-D:-D:-D:-D:-D
Lorcia zycze poprawy pogody:tak:;-)
Aniknulko zdrowka:-)

Ja popralam,rozwiesilam,poprasowalam,wykapalam psa wczesniej wyszlysmy na dwor na sisiu tyle rzeczy w 2h ciesze sie bardzo,Marysia ma drzemke nr1 a ja szykuje nas na miasto:tak::-)

blendowania innych rzeczy np. wczoraj zmieliłam fasole do zupy i mówię Wam nawet mój m chwalił :rofl2:
A ja często np w ogórkowej miksuję warzywa - marchew,pora selera pietruszkę . Ogórków nie- zupa jest bardziej zawiesista i mi Olek nie łowi warzywa a tak potrafi wybierać. Bardzo fajne pomysły mamy Aniknulko:tak:

Witajcie!
Jestem lekko zakręcona, głowa mnie boli ale pewnie przez to przeziębienie bo Jasio wtulał się we mnie w nocy więc tylko 5 ray poudka i w miarę się wyspałam :tak:

Moja znajoma ma taki i jest zadowolona ;-) ćwiczy oglądając TV :-D

a'propos nocki cieszę się, że wypoczęłaś

Aniknulka to Jasio jakos telepatycznie z Dobrusią w nocy śpi :-D cieszę ię, że i Ty dzis wyspana jak na nocne pobudki Jasia ;-):tak:

Ja się nad tym twisterem zastanawiam, bo ponoć ładnie talię modeluje (której u mnie brak :zawstydzona/y::sorry2:) uda, brzuch itp. i rozgrzewa do kolejnych ćwiczeń, czyli w moim przypadku do serii ćwiczeń na mięśnie brzucha ;-)
a poza tym zastanawiam się nad dieta south beatch, tylko nie rezygnując z nabiału, w końcu karmię ;-) to nie jest głodówka, tylko odżywianie się z głową produktami o niskim ig :tak: no nic, będę dalej czytac o niej i zobaczymy ;-)

Witajcie laseczki:-)

U mnie dzisiaj chlapa za oknem:wściekła/y: leje od rana:wściekła/y: i oczywiście przymusowo siedzimy w domu bo jak tu wyjść na spacer:baffled:
do tego lenia załapałam:baffled: a pranie nadal się piętrzy na fotelu:sorry2:

Ja juz miałam sie chwalić, że u mnie ładnie słoneczko świeci i zonk, zaszło za chmury, zerwał się wiatr :dry: ale może wyskoczymy na spacer mimo błota (koło domu jest jeszcze śnieg, więc przejade troche kółkami, to mniej w domu będzie sprzatania :-p)
a co do prania, to umnie podobnie sterta :zawstydzona/y: ale ładnie zakamuflowana i oka nie denerwuje :-D

Wczoraj zrobiłam niezły numer:zawstydzona/y: Jak wyciągałam fotograficzną kartę pamięci z laptopa, to tak mi wyskoczyła, że.... wskoczyła do kubka pełnego herbaty.
smiles_60.gif
Na szczęście działa.:-):-):-)
smiles_354.gif

Oj ale z Ciebie agentka :-D:-D:-D
Fajnie, że Artuto ładnie zjada zupki domowe :tak: a wyjazdem męża sie nie martw na zapas, może Arturek będzie chciał pokazac mamusi, że może ładnie spać i żeby mama mogła go pochwalić jak tatus wróci ;-)

mała wstała po 50 minutowej drzemce. Sporo jak na nią ;-) a teraz rozrabia na kocyku. Niedługo będziemy jeśc kachę, zobaczymy ile zje, bo sotatnio to tylko 100ml jej wchodzi :dry:

Ostatnia edycja:
Witajcie z ranka :-)

przez pół godziny siedział przed komputerem i nawet nie zajrzał, żeby sprawdzić co się dzieje...nie mówiąc o pomocy:no:. Dopiero jak na niego nakrzyczałam, to przyszedł skruszony. Niestety wczoraj nerwy mi puściły:zawstydzona/y:. Ale najbardziej szkoda mi bylo Krzysia...coś go męczyło, a ja nie umiałam mu pomóc.
Mojemu też się tak zdarza i też czasami dostanie :zawstydzona/y:niestety w nocy wstaję ja...chociaż muszę przyznać że jak chorowałam to reagował na każde jej jękniecie :tak: Najgorsza jest bezsilność jak nie potrafimy pomóc swojemu dziecku, a wiemy że coś dolega - ja bez doświadczenia, pierwsze dziecko... strasznie przeżywałam pierwsze miesiące i płacz Oli, płakałam z nią :-:)-:)-(
Przykra sprawa:no:. Gratuluję, że udało się Wam wyśledzić trolla. Zastanawiam się, jak my, nowe mamy, mogłybysmy przekonać Was do siebie. Wcale się nie dziwię, że jesteście nieufne. Ja też boję się umieszczać zdjęcia swoje i rodziny w miejscach ogólnodostępnych. Ostatnio wykasowałam nawet zdjęcia z NK:zawstydzona/y:. Chyba popadam w jakąś paranoję:dry:
Ja z nk wykasowałam cały profil... poczytałam co ludzie mogą robić z fotkami i jak je wykorzystywać :baffled: Tylko nie rozumiem po co ktoś zaczyna się udzielać na forum podając nieprawdziwe informacje :sorry2: jaki to ma sens i do czego prowadzi??
Magdziarko a co myslisz o chustach Mei Tai? Bo ja sie przymierzam do uszycia takiej, bo mi ręce odpadają, cos mi się zdaje, że mała znów zaczęła sporo na wadze przybierać :sorry2: a ona to kocha rączki:dry: no i głupie wywieszenie prana na dworze byłoby szybsze i prostsze :tak: wiem, że MT ma mniejsze możliwości jak chusta, ale w praktyce banalne w obsłudze i nie trzeba sie tak motać jak z chustą tradycyjną :-p
Ja nie Magdziarka ale odpowiem, jeśli można :zawstydzona/y:
Magdziara mnie natknęła (jakiś czas temu szukała i chusty i mei tai) no i kupiłam taką samoróbkę(bo te piękne, oryginalne kosztują krocie jak dla mnie). Trochę się bałam, ale zapłaciłam z przesyłką 30zł i powiem Ci że jestem bardzo zadowolona. Uszyłambym sama ale nie mam takich zdolności, a na necie są nawet strony z wykrojami :tak: Co do noszenia to rewelacja i zawiązuje i wkłada malucha szybko i sprawnie ;-) Uważam że to dobry zakup :tak:

U nas nocka ok, tylko Ola znów krzyczy strasznie chwilami :-( jak pójdę na kontrolę to też popytam co i jak... Wstała o 7, zjadła, poleżała w łóżeczku i zasnęła. :tak: Jest kochaniutka, mama oczywiście też pospała i jest mega wyspana :-D Zaraz Ola dostanie owsianki, a mamusia później kawę łyknie ;-)
Do napisania!

Ostatnia edycja:
Witam Mamuski!:-)
Widze,ze poruszylyscie temat chust i nosidelek-wyprzedzilyscie mnie;-)
W sumie powinnam na innym watku,ale juz bede tu kontynuowac temat.
Magdziarko-mnie tez zastanawia czy nie jest Tobie i Antosiowi za goraco w takiej chuscie?Nie pocisz sie?No i czy nie jest Ci za ciezko?
Moja tesciowka zaoferowala mi kilka dni temu,ze kupi nam chuste,bo tyle czytala dobrego na ten temat,a ja kiedys tez mowilam,ze chcialabym wyprobowac.Mam tylko sobie wybrac,ktora chce.Tylko,ze tutaj sa inne-musze sie rozejrzec.

Nosidło azjatyckie typu MT jest rewelacyjne. Testowałam takie w Klubie Kangura MT sztruksowego ale na lato lepszy bawełniany. Można nosić w nim nawet dwulatki. Ty zdolniacha to uszyjesz. Jak coś mam wykrój. I to od którejś szyjącej tylko nie pamiętam czy od melkaj czy wooloomoolloo czy innej. A dziewczyny tworzą cuda. Popatrz:
- Mei Tai
Tulikowo
melkaj - Onet.pl Blog

Magdziarko juz dawno to przewertowałam ;-):-D teraz wypatruję na allegro fajnych materiałów ;-) tylko kiedy ja to zrobię:confused: sto pomysłów na godzinę, a czasu mało... praca stoi, jak mam chwilkę to robię serwetki kuzynce (kończe trzecią :sorry2: i na razie koniec, zabieram się za coś na wielkanoc), materiał na firany już 4 miesiące w szafie kwitnie, juz mam pomysł, tylko skroić i szyć... czemu doba nie jest dłuższa, mi nie wystarcza kilak godzin snu i mała nie może sie sama dłużej bawić :sorry2::zawstydzona/y::-D

no i MT jest tak banalne do uszycia, że aż szkoda wydawać tyle kasy, jak na materiały do uszycia wyda się max 25-40 zł :tak: tez mam pomysł na sztruksowy haftowany panel ewentualnie jakaś grubsza wzorzysta bawełna, bawełniane pasy z końcówkami jak panel :sorry2: tylko ten czas...

Joasiek co do samoróbki to myślę , że też jest ok!!!
kopiuję Ci post Gingerr z Kawałka Szmaty, który wyjaśnia wszystko:
Jako użytkowniczka i samoróbek, i chust firmowych powiem tak:
Jeśli masz wątpliwość czy polubisz/polubicie noszenie w chuście, chcesz
spróbować na czym ta zabawa polega, nie masz możliwości uszyć sobie takiej
samoróbki - kupuj i próbuj! Na początek to może być dobry wybór - bez szaleństw
finansowych posmakujesz tego "nałogu"
icon_wink.gif
.
A jeśli Wam się spodoba, to jestem pewna, że sięgniesz po firmówkę. Również
dlatego, że dziecko ci urośnie, nabierze ciała i komfort noszenia w samoróbce
może (choć nie musi) pogorszyć się.
Szycie na wzór oryginalnych to, wybacz za szczerość, ale moim zdaniem pic na
wodę i fotomontaż... Ja też uszyłam sobie chustę na wzór oryginalnej. Też
obszyłam każdy brzeg inną nitką, też zaznaczyłam sobie środek, moja pierwsza
chusta też ma ścięte końce. I co z tego? Nic. Nijak się to ma do firmówek.
Tak, jak już dziewczyny pisały chusta firmowa to głównie specjalny splot/sposób
tkania materiału. Trudno o taki materiał w "normalnym" sklepie z materiałami.
A jeśli już wiesz na czym ta zabawa polega, to proponowałabym rozważenie zakupu
używanej chusty.
Bez względu na decyzję, życzę miłego chustowania.

maajka nie jest gorąco - to zależy jak się ubierzesz i jaką masz chustę. Najlepsza będzie cienka tkana. Oczywiście Antoś jest cieplutki jak go wyjmuję z chusty w końcu grzejemy siebie wzajemnie. A chusty są niektóre takie marki międzynarodowe. Ciężko ani trochę...jak popatrzysz an chustowe strony to zobaczysz jakie duże dzieci są noszone. A tu kilka cudów ze świata:http://www.flickr.com/groups/ethnicbabycarriers/pool/

A ja kupiłam takie cudo: Bitti D'lish Snap In One - YELLOW - L - Nosidła ergonomiczne, meitai, pieluszki wielorazowe, chusty

Ostatnia edycja:
reklama
Magdziarko juz dawno to przewertowałam ;-):-D teraz wypatruję na allegro fajnych materiałów ;-) tylko kiedy ja to zrobię:confused: sto pomysłów na godzinę, a czasu mało... praca stoi, jak mam chwilkę to robię serwetki kuzynce (kończe trzecią :sorry2: i na razie koniec, zabieram się za coś na wielkanoc), materiał na firany już 4 miesiące w szafie kwitnie, juz mam pomysł, tylko skroić i szyć... czemu doba nie jest dłuższa, mi nie wystarcza kilak godzin snu i mała nie może sie sama dłużej bawić :sorry2::zawstydzona/y::-D

no i MT jest tak banalne do uszycia, że aż szkoda wydawać tyle kasy, jak na materiały do uszycia wyda się max 25-40 zł :tak: tez mam pomysł na sztruksowy haftowany panel ewentualnie jakaś grubsza wzorzysta bawełna, bawełniane pasy z końcówkami jak panel :sorry2: tylko ten czas...

Czasu to i mi ciągle brakuje ale chodzę spać koło 1- 2 dzięki temu mogę kolczyki dłubać a teraz biorę się za decoupage. Zwariowałam. Szyj MT to potem mi uszyjesz:-D

Do góry