reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Uff...mały zasnął. Tym razem bez krzyku i płaczu. Ale go przetrzymałam i był zmęczony...4,5 godziny nie spał.
W Warszawie stawki "nianiowe" tez są strasznie wysokie. Szkoda gadać. Żeby jeszcze te panie miały jakieś wykształcenie w tym kierunku, choć trochę pokrewne. A zwykle są to osoby, które akurat nie mają co robić i postanawiają się pozajmować dziećmi.

reklama
to po co pracować skoro cała wypłata idzie dla opiekunki u nas na szczęście biorą 600 za miesiąc :blink: to nie jest jeszcze tak żle:blink:
Wychodzę z tego samego założenia :tak: a takiej opiekunce musiałabym sporo dopłacić, bo ja z budżetówki :zawstydzona/y: Ostatnio miałam rozmowę na temat pracy z mężem ;-) mówi, że troszkę dziczeję sama w domu :zawstydzona/y:, myślę o jakiejś pracy wieczornej - np liceum dla dorosłych, albo zaoczne... chyba niedługo będę się poważniej rozglądać :sorry2:

Wooow,niektore stawki opiekunek sa naprawde kosmiczne....Mysle,ze to powinno byc tez uzaleznione od tego,ile dzieci sie pilnuje-jesli tylko jedno to przy nim tak strasznie ciezko nie jest.

Witam sie i ja dzis z Wami:-)
U nas nocka jak zwykle dobrze,nawet bez jednej pobudki na smoka.Tylko,ze Maja walczyla z nami do polnocy-o 22.00 zasnela na pol godziny,a potem juz tylko zabawa,takze w lozeczku,zamiast spania.
No,ale pospala do 9.40 i ja razem z nia:-)
Teraz tez sie buntuje,chociaz spiaca.....Buszuje po calej podlodze,podgryza moje krzeslo.....;-)
Milego dnia,dziewczyny!:-)

dzis chłopaki przeszli samych siebie.. do trzxeciej nad ranem sobie coś pod noskami "śpiewali" i tak opowiadali o czyms zawźiecie...
Przynajmniej rozmawiali ze sobą :-D moja Ola uwielbia gadać w nocy do siebie :-D czasami nawet się kłóci i ostro dyskutuje, a jak zaczęła gadać "ta-ta, ba-ba, ma-ma" to tak jakby coś wyrzucała tacie, babie i ostatnio mamie :-p

reklama
Do góry