reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
No u mnie na szczescie nie ma problemu z podawaniem innych rzeczy, mała ładnie wcina owocki, obiadki i kasze...:tak: mam wrazenie, ze sama rezygnuje z cycusia, bo woli łyzeczke:zawstydzona/y: i cały czas bije sie z myslami czy jest sens sie tak katowac...:zawstydzona/y: Jedynie kasą sie martwie, bo jak przejdziemy na butle to dojdą wydatki... własnie dziewczyny, ile mniej wiecej srednio takie mleczko kosztuje:confused: i na ile karmien starcza jakas puszka? bo ja nie mam zielonego pojecia.
Mata chyba jestemy w podobnej sytuacji, tez mam prace do pisana i tez łudze sie, ze to ząbki:-p Jakbym siebie czytała... tylko u nas zasypianie w dzien nie ma szans w łozeczku... mała w dzien spi tylko w wózku:zawstydzona/y:

reklama
Asiowo

Moja Ola sama przeszła na butle, cyca przestała chcieć... :-(Inna sprawa, że rzeczywiście zasmakowała jedzenia łyżeczką :tak: Przeżyłam to bardziej niż ona, ale przecież dziecka zmuszać nie będę... :zawstydzona/y: Nie karmię od 3 tygodni - podaję butlę rano i wieczorem :tak:w dzień mała je inne rzeczy :tak: Niestety pić nie chce - uparła się skubana :-p Ja podaję nan2 i ono kosztuje około 12/13zł, z tego co kojarzę to jedno z najtańszych mleczek :tak: Opakowanie starcza na około 4 dni - czasami dłużej, w zależności ile Ola je, bo z jej apetytem różnie... :zawstydzona/y: A może spróbuj jej podać oprócz cysia, butle tylko na noc? Zobaczysz jak będzie spała... :tak:

Joasiek, dzieki... mam w domu jakies próbki mleczka to bede szukac co jej zasmakuje... .Paulinka na noc dostaje kaszkę... i tak nie spi :tak: Ona sie budzi tylko po to, zeby se pocyckac... i nic innego jej nie uspokaja... :zawstydzona/y:mimo tego, ze ma kciuka, którego namietne uzywa:-p smoczka nie chciała i dalej nie chce... woli palec i cycusia. Moze lepiej jak bede próbowała w nocy jej dawac wode albo herbatke:confused:moze w koncu sie nauczy spac:zawstydzona/y:a ja przestane na nia przezywac:-(

Asiowo Dobrusia nie chciała monia, ale jak szły jej zęby, to złapała. Dawałam cyca i jak ciamkała juz na spiocha, to wymieniałam szybko na smoczek i załapała :tak: gdyby nie załapała smoka, to chyba dawno bym juz na butle przeszła :zawstydzona/y:

a co do rezygnacji z piersi, to bratanica męża chyba jak miała 7-8 miesięcy sama odstawiła sie od piersi :tak: tylko oni nie dawali małej mleka modyfikowanego, tylko już same kaszki i mleczne deserki, a koło roczku już zwykłą manne na krowim :dry:

Moja mała jak wyciagam jej cyca to ona odrazu pcha palca do buzi... :zawstydzona/y: ma to po chrzestnym chyba! Wiec nawet jej nie probuje smoka dawac, bo i tak jak tylko jej wypadnie palec wyladuje w buzce!:zawstydzona/y:
Spróbuje ja chyba przerzucac na flache, mąż wróci z pracy to porozmawiamy i podejmiemy decyzje:-( Ja chyba bardziej martwie sie o siebie niz o Pauline!

Dzien Dobry - i apsik :-(
Jejku ale kicham, wszystko mnie boli , naszczescie palce jeszcze nie:-p
U nas nocka hmmm ja spałam jak zabita, m wstał do Nadii, ja byłam przekonana, ze ona do 7 spala ale był inaczej, marudziło maleństwo kochane.
Antybiotyk od wczoraj zapodalismy dziecku, inhalacje też zaleciła lekarka... jejku ale mamy jazdę w domu.

Edytko - Gratuluję :-D:-) super!!!
Bruno naj naj ...
Mata, Asiowo bidulki z Was współczuje ...

Asiowo-tez bym na Twoim miejscu sprobowala ze sztucznym mleczkiem.Skoro i tak nie bardzo Ci ciagnie....U mnie bylo podobnie-possala 5 minut i koniec,balam sie,ze bedzie miala za malo wapnia,wiec przeszlam na Nan2.Na poczatku troche nim plula,a teraz na widok butelki az sie trzesie:-)
No,ale decyzja nalezy do Ciebie.
Mata-Tobie tez wspolczuje nieprzespanych nocek-oby jak najszybciej sie to zmienilo!

Gratulki dla Bruna:-)

A Majuska znow zakatarzona....:-(

witam:-)
Bruno dziekuje za zyczenia:tak:
chyba z racji swoich 7mies chcial mamie dac prezent i spal do 9:15:szok:z tego co pamietam to pierwszy raz w swoim zyciu:-D co prawda byly dwie pobudki w nocy ale co tam :-)
asiowo wspolczuje tego wstawania do Malej:-(bruno nigdy nie przespal calej nocy ale przyzwyczailam sie ze wstal na jedzonko i sam zasnal a teraz czesto nie moze zasnac i pojekuje godzine dwie...zycze zeby to byly zabki szybko wyszly i wszystko wrocilo do normy:tak:
mata napewno super wygladasz w nowej fryzurce:-)ja chyba tez dzis w koncu ufarbuje moje wloski troche siwe:-p
darunia bruno tez na brzuszku ostatnio ciagle w lozeczku i nawet wczoraj nie plakal "mama odwroc" tylko sam to robil:-D
Lilianko zdrowka :tak:
dla Majeczki tez zdrowka:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Asiowo ja używam mleka Babiko2 w tesco kosztuje 10,65 zł, mały nie chciał mi pic bebilonu itp. ale teraz się cieszę bo te melko jest najtańsze, a lekarka mówiła że wszystkie mleka są sobie odpowiednie ;-) takie opakowanie starcza mi na ok. 3-4 dni, czasem dłużej (5) ;-)
Pogadajcie z m, bo przecież sie wykończysz...:dry:

Wlmek fajowo, że się wyspałaś!
Maajka zdrówka dla Majusi!
Lilianko i dla Was też zdrówka!
Mata gratuluje postępu! Mam nadzieje że Dobrusia bedzie już sama zasypiac- w swoim łóżeczku! :-)

Ja właśnie wstawiłam rosół, zaraz zabiorę sie za drugie i za sprzątanie, ale teraz musze isc zrobic sobie kawę po już po 12-stej, a mam taki zwyczaj rano jak wstanę to odrazu to włącze czajnik z wodą, i później w granicach właśnie południa pije drugą kawkę- jak to taki kawosz jestem że szok :rofl2: uwielbiam kawę,m czarną, sypaną, mocną i bez cukru! Mniam :rofl2::-);-)

Do góry