reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
MamoHelenki zdrówka dla malutkiej!!!!!!!!!!!
Aniknulka dobrze, że z Jasiem wszystko ok!:tak:
Lilianko odpoczywaj tam kochana i ładuj baterie!
Majka, Marlena ale Wy macie dobrze z tymi szczepieniami... ;-)
Asiowo mam nadzieję, że te zębolki szybko wyjdą!
Patyk zdrówka dla Arturka!

Witajcie!
Ale dzisiaj miałam dzień- szalony- tak jak myślałam, a nawet było jeszcze gorzej o 8 wyszłam z domu a wóciłam po 15-stej i non stop tramwajami z miejsca na miejsce przez pół Krakowa:eek: ale załatwiłam wszytsko i baaaaaaardzo z tego powodu się cieszę, aż kadrowa się zdziwiła, że to w jeden dzień zrobiłam, niektórzy to robią tygodniami :-) ale ja jechałam z zamiarem dopięcia tego na ostatni guzik/!!! No i udało się ;-)
Teraz odpoczywam przed bb, Bart śpi, Ł czyta jakąś ustawę :nerd: a ja pocwiczyłam, ogarnęłam mieszkano i relaksuje się... :happy:

reklama
daruuunia - Ty pracusiu :-D jesteś jak mój T, wysłać gdzieś to wszystko od ręki załatwi :tak:
MamaHelenki, Patyk - zdróweczka dla maluszków
Liliana - wypoczywaj :tak: należy Ci się :tak:
magdalenkakol - coś w tym dzisiejszym dniu jest... Moja mała tez dziś marudząca i spała dziś w sumie 40min :szok: Oby te zębiska wreszcie ruszyły :sorry:
Aniknulko - dobrze że z Jasiem dobrze :tak:

U mnie dziś pracowity dzień :tak: tak jak zamierzałam - poszalałam w kuchni. Chlebuś pycha :-D Ola niestety coś marudna... może po mamusi nie lubi takiej pogody :eek: w każdym bądź razie spała mało, więc mama latała z kuchni do pokoju i z powrotem :sorry: No i spacerku jak się spodziewałam nie zaliczyłyśmy :-( mam tylko nadzieję, że jutro będzie lepiej, bo mała zupełnie inaczej się zachowuje gdy łyknie "świeżego" powietrza :tak:. Teraz też coś jęczy przy jedzeniu (T ją karmi..) :baffled: Chyba będzie ciężka noc... może jej na noc viburcol podam? :sorry:

Życzę mamusiom spokojnych nocek, do juterka :tak:

Witam wieczorkiem:-)
Aniknulko jak dobrze,ze badania Jasia ok,super bardzo sie ciesze
Jasiu,Dobrusia powodzenia na szczepieniach i zeby nie bolalo,a mamom duuuuzo odwagi zycze;-)
Lilianko;-)
Joasiek1977 zycze zeby udalo sie Wam jutro pojsc na spacerek,a pogoda napewno tez wplywa na maluszki:tak:
Daruuunia gratuluje zalatwienia wszystkich spraw,dzielna kobieto:-)
Magdalenkakol zeby zabki szybko wyszly i maluszek w koncu odpoczal:-)
MamoHelenki zdrowka dla corci:-)

Wszystkiego najlepszego dla Arturo z okazji 7mcy

Marysia juz spi,ale ten dzien byl dluuuuugi:-)pospacerowalysmy,kupilam skarpeteczki bardzo tanio na 12 i 24 mcy,a dla siebie pestki slonecznika i suszonego banana do pogryzania wieczorkami:-)

Milego wieczorku cioteczki;-)

Lilianko udanego wypoczynku kochana :-)
MamoHelenki zdróweczka :-D

u nas też pogrom w przychodni aż strach tam chodzić mimo oddzielnego wejścia zarazki wszędzie są :crazy:

Wszystkiego najlepszego dla 7 miesięczniaków
Azile wszystkiego naj dla najstarszego :)

Ostatnia edycja:
Dobry wieczór Kobitki:-) Kurczę stęskniłam się za Wami i za BB. Niestety dalej nie mam kiedy popisać z Wami bo tesciowa jest jeszcze i z grzeczności nie zasiadam do kompa czasami tylko na chwilkę zaglądam jak pójdzie na papieroska. Widzę, że dużo się dzieje zwlaszcza na wątku o karmieniu. Nie zaglębilam się w to z racji braku czasu ale widzę że październikowe mamy nie odpuszczają w komentowaniu. Szok Mam nadzieję że na weekend powrócę
A tym czasem zdrówka życzę wszystkim maluszkom i mamusiom
Gratulacje dla 7 miesięczniakow

Azile najlepsze życzenia dla Gabrysia!!!!!!!!!

Krzyś już śpi, ja mam z grubsza ogarnięte i mogę do Was dołączyć:tak:

Asiowo, jakie śliczne zdjęcie Paulinki:tak:
Magdalenkakol, skąd ja to znam...mały jak tylko się obudzi w nocy, to od razu na brzuszek, a potem płacze żeby go przekręciś, bo nie umie tak spać.
Marlena nad, super, ze Marysia tak dobrze zniosła szczepienie. My też już mamy za sobą komplet. Teraz dopiero jak skończy rok.
Patyk, wszystkiego najlepszego dla Arturka z okzaji skończonych 7 miesięcy. Mam nadzieję, że szybko wyzdrowieje:tak:. Jeżeli chodzi o Alantan, to zależy do czego chcesz go uzywać. Ja stosuję Alantan Plus maść na pupę Krzysia codziennie...nie leczniczo, tylko jako zwykłe zabezpieczenie pod pieluszkę. Super izoluje skórę od wilgoci. Krzyś jeszcze ani raz nie miał odparzonej ani podrażnionej skóry. Alantan plus krem stosowałam na rankę skóry, cos jakby otarcie, żeby przyspieszyć gojenie. A teraz smaruję tym kremem codziennie skórę wokół ust, żeby choć troche ją odizolować od śliny. Mały ma takie krostki wokół ust, że szok. Po Alantanie jest tochę lepiej:tak:. Alantan plus od zwykłego różni się tym, że ma dodatek pantenolu, ma skuteczniejsze działanie łagodzące.
Aniknulka, cieszę się, że badabia wyszły w porządku:tak:
MamoHelenki, dużo zdrówka dla córeczki.

A mój mały dziś znów w wanience przekręcił się na brzuszek...no to włożylam mu gumowa kaczuszkę i się nią fantastycznie bawił:tak:. Od dziś w gondolce też już przekręca się na brzuch:szok:. Ja nie wiem co temu dziecku tak nie pasuje leżenie na pleckach:no:. Dzis na przyklad pieluchę zapinałam mu trzymając go siedzącego na moich kolanach. Tylko tak byłam w stanie jakoś nad nim zapanować. I musialam ostatnio zacząć karmić na siedząco. Wcześniej dla własnej wygody karmiłam na leżąco...ale teraz mały zassie się 3 razy i już na brzuch...a potem w tej pozycji próbuje łapać cysia:-D.

reklama
Joan-na ja też mam ten sam problem :tak: mały ciągle się przekręca w wózku, na przewijaku czasem to myślę, że się zastrzelę z braku pomysłów na mojego wiercipiętę :-D

Na Polsacie jest fajna komedia romantyczna
Zmykam bo mały się budzi
kolorowych i spokojnej nocy :)

Ostatnia edycja:
Do góry