reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
reklama
Hej mamusie :-)

ciężko coś mi znależć czas na pisanie, ale podczytuję jak tylko mogę :tak:

Milka to super że z budową już wszytsko skończone :tak:

Joanna mi tez się wydaje, że Oli idą ząbki. Dobrusia czasem też budzi się z płaczem :tak:

Majka no to fajnie, że ksiądz nie robił uwag ani nic i bez problemu załatwiacie chrzest dla Majuni :-)
księża czasem przesadzają... nie powinni odmawiać chrztu tylko dlatego, że rodzice żyją w nieformalnm związku... ale wszytsko chyba idzie w dobrym kierunku, bo z moich obserwacji wynika, że tak robią tylko starzy lub bardzo konserwatywni ;-)

Marlena ale masz fajnie z tymi wypadami z koleżanką :tak: ja nie mam nawet z kim sie umówić, bo my takie odludki jesteśmy, że nikogo nie znam :sorry:

My zaliczylismy dzisiaj rodzinny spacerek, Dobrusia troche marudna, ale tak będzie dopóki zębole całe nie wyjdą :dry: jaj a od jjutra znów sama cały dzień z moim cudaczkiem... mała dzisiaj przesuwając się do tyłu zwiedziłą cały pokój, potem przedpokój, a następnie wlazła do siebie do pokoju i się brechtała :eek: a zajęło jej to ze 2 minuty... bardzo lubi ciągać kable i otwierać szuflady, oj rośnie mi chyba agentka... po tatusiu :sorry2: a tatuś był taki rozrabiak, że wylał w kuchni olej i wysypał mąkę :cool2: oj będe miala wesoło :-D

Witajcie!
Wróciliśmy od teściów. Było miło, Krzyś był bardzo grzeczny:tak:. Teściowa nie mogłą nacieszyć się wnukiem (ciekawe w jakim stanie jest dziś jej kręgosłup, bo nie wypuszczała go z rąk;-)). Teść, poważny starszy pan, nagle odkrył w sobie talent do robienia głupich min:tak:. Wcześniej tak nie reagował na Krzysia, ale teraz mały jest taki komunikatywny, śmieje się, zagaduje...ciężko nie odpowiedzieć na zaczepki takiego szkraba:tak:. Mały trochę zmęczony, miał tyle wrażeń, że przedłużał sobie dzienne drzemki do 1,5 godziny (zwykle śpi 40 min). Ja też dziś padam a do tego boli mnie głowa. Fajnie wrócić do domku:tak:.

Mata, gratulujemy ząbków. To Ty dopiero teraz wpadaś na to, że z Dobrusi niezła agentka;-):-D. Super, że tak sprawnie już pełza.
Miłego wieczoru.

Wiytajcie .Poczytalam za caly weekend ale tyle tego ze nie wszystkim, odpisze.
Mata ja tez narzekam na brak kontaktu z ludmi. Niestety znajome praceuja tez maja dziec wiec jak juz sie maja spotkac to w weekend i to najlepiej zeby gdfzies wyskoczyc. ja tak nie bardzo moge.
U nas dzisiaj okropna pogoda pada jakis snieg aletaki makry ze szok.
Głowa mnie boli niewyspana jestm buuu Mam nadzieje ze odespie w dzien i lepiej sie poczuje.

I ja witam z rana z pracy. Nawet się wyspałam, mała obudziła się tylko raz ( tyle pamiętam). Mężowi zrobiła już niestety pobudke po 6 stej i co zrobić .
Ja ją uwielbiam z rana bo buzia jej się śmieje od ucha do ucha , z resztą ona już tak ma taka z niej śmieszka :-)

I ja witam :-)

Nocka moze byc, ale niewyspana jestem, bo po pierwszym karmieniu (22.30 :eek:)odłożyłam małą do łóżeczka i strasznie sie wierciła, co kilkanaście minut musiałam do niej wstawać, aż o północy wymiękłam, wzięłam ja do nas i jak juz wygodnie sie ułożyłą, to spała do 4 :sorry: no i o 6 juz pobudka...

Domisiu, Olu wszystkiego naj z okazji 7 miesięcy :-)

Witajcie dziewczyny:-)
nocka ok cala przespana,Kasiau ja tez lubie Marysie z rana taka jest rozkoszna,:-Dmala smieszka caly dzien zaczepia i sie smieje
Bylam wlasnie na dworzu z psem tak wiec leje na chodniku lezy cos takiego do sniegu podobne lub lodu tylko,ze temp.dodatnia:szok:jejku ja napewno nie zostaje dzis w domu musze cos wykombinowac,a R dzisiaj niema w domu:blink:na obiad wstawilam sobie marchewke z groszkiem,popijam kawke i powoli sie budze;-)

Wszystkiego najlepszego dla Oluni,Dobrusi i Domisia z okazji 7mcy:-)

Ostatnia edycja:
Wszystkiego najlepszego dla Oli i Dobrusi.
A my dziękujemy za zyczenia:-)
U nas nocka kiepska. Od kiedy karmie butlą mały je co 3 godziny no i trzeba wstać i zrobić mleko. A jak była cyca to nie wiedziałam jak często wstaje. Ciężko się tak przestawić. Ale mam nadzieje ze jeszcze troche i Domiś załapie , że w nocy się nieje. Je teraz małe porcje ale często. A ja dziś wyjatkow czuje sie zrelaksowana, i nie wiem dla czego. ;-);-);-)

reklama
Witam!
Wpadłam na chwilę bo 10 min temu uśpiłam małego ale taki marudny od kilku dni, że zaraz się wybudza :wściekła/y: i jęczy a mnie od tego wszystkiego głowa pęka :wściekła/y: nocka z 4 pobudkami i rano pobudka o 7
Milka gratulki teraz to już z górki :tak:

Wszystkiego najlepszego dla 7 miesięczniaków :-D:-D:-D

Mata gratuluję kolejnych ząbków u Dobrusi ;-)
Magdziarko mam nadzieję, że wizyta u ortopedy będzie udana i że wszystko będzie ok :tak:
Darunia, Marlena podziwiam z tą dietą :tak: ja niestety nie dałabym razy bez chleba :no: ale ograniczyłam :tak: i staram się nie jeść po 18 :tak:

Jasiek jeszcze kimnął więc mam jeszcze chwilę więc opiszę co się wydarzyło

w sobotę przyszedł @ spóźniony o tydzień, poza tym sprzątałam, przyjechali znajomi (koleżanka rodzi 27 marca) więc miałyśmy o czym pogadać i ogólnie się rozerwałam, bo niestety całe dnie sama z Jasiem, rozmawiałąm z tatą i mamy już dwie kandydatki na opiekunki ale jeszcze nie wiem ile będą chciały, no i tak z grubsza :tak:

miłego dnia :-D

Do góry