reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
przeczytałam wszytsko i tak
jola 9 kg WOW a myslałam ze Michał jest duzy!!!
mata ale ta twoja Dobrochna daje ci popalić nie dziwię sie że chcesz poczekwac z drugim ale zobacz na mnie - drugie będzie na pewno spokojne
magdziarka flanmenco -mniam - ale ci zazdroszcze
aniknulka fajnie ze jesteś, brakowało nam tu ciebie
czekam na wiesci która zaciążona
dobra ide spać

reklama
Witajcie mamusie! Z tej strony zombie :baffled:
Siedziałam z parcą tylko do 12, bo mała co chwilę z płaczem się budziła i trzeba było lulać (a mąż tak mocno spał, że zanim by się obudził, żeby ją ululac, to mała by sie rozbudziła na całego :dry:), a potem to tylko gorzej... wzięłam ją na karmienie do łóżka i zostawiłam, żeby czuła nasz zapach i spokojniej spała, ale ciągle się wierciła i rozbudzała, więc chciałam przełozyć j,ą do łóżeczka i się obudziła :baffled: no to spała z nami... nie dość, że jestem niewyspana, to jeszcze wszystko mnie boli...
Teraz piję kawkę i mam nadzieję, że postawi mnie na nogi. Dobrze, że zza mgły przebija się słoneczko, przynajmniej naładuję akumulatory :tak:
Małej teraz idą ząbki bez dwóch zdań... ale dostała na noc nurofren (1,5ml), żel na dziąsła, a mimo to marudziła... macie jakieś sprawdzone sposoby?

Gluszku obys miała rację :tak: a poza tym jak porównuję Dobrusie z inymi czerwcowymi dzieciaczkami, to chyba rzeczywiście jest małe prawdopodobieństwo trafić w taki charakterek jeszcze raz ;-) ale znając moje szczęście :baffled:

Magdziarko z Twoją upartością, to n pewno będziesz wywijać na parkiecie :tak: tylko męża jeszcze namów, bo z kim będziesz tańczyć ;-):-D

Magdziarko jak czytam co Antos robi w nocy to jakbym to byl moj Wojtek i wiesz co jak teraz dalm mu nutra 2 jest o niebo lepiej. Budzi sie dopiero o 5 . Na razie lekarka kazala dawac tylko na noc ale widac roznice. Noo i moj Wojtek jak skonczyl 4 miesiac to jakby sie w nim cos odwrocilo zaczal jesc normalnie tzn co 3 ale tak na 150 wody. A tak tez bylo co 2 -2,5 godziny od 60 do 120.
U nas dzisiaj w kocu zapowaida sie pogoda.

dziewczyny moj Michał jak je sztuczne to tez tak je ze wypija między 120-150 ml w dzien na porcję ale to trwa nawet i godzine. Wypije 60 za poł godizny np. 60 i za 15 minut kolejne 30 ml. Tylko w nocy zje na raz nawet 170 czasmi (rzadko zazwyczaj 140-150) a wg instrukcji na opakowaniu powinien pić 180 ml!!!!!

Mata nie ma szans żebyś miała bis. KAZDE dziecko jest inne a gorzej już nie będzie. TYLKO LEPIEJ . Nawet z Dobrochną będzie lepiej zobaczysz. ona ci sie ułoży

Dzień dobry!
Widzę że tu sporo sie działo jak mnie jeden dzień nie było- 3 ząbek :szok: (Zuskus gratulacje),
Magdziarka buty sobie fundnęła
Jola sie odezwała ( a często o Tobie mysle bo nasz dzieciaczki urodziły sie tego samego dnia ;))
Widzę ze tu juz temat o następnym dzieciaczku powastał :tak: ja bym chciała ale za 5 lat :sorry: mój Ł to juz niedługo by chciał- ale mi sie nie chce jeszcze :-p

Podróż wczoraj sie udała Bartek ładnie spał w aucie- raz jak zatrzymaliśmy sie zeby zatankowac to musiałam go nakarmic w aucie bo sie obudził (4 godziny nie jadł) a tak to było ok- nawdychaliśmy sie swiezego powietrza, pogadaliśmy z rodzinką- wróciliśmy przed 22 i Ł odrazu do pracy poleciał.
Dzisiaj strasznie mnie głowa boli- nie wiem od czego- właśnie sobie zrobiłam kawe- moze pomoze :-)
dzisiaj jade z małym pierwszy raz tramwajem (ze szwagierką) po ten strój- ciekawe jak mały sie spisze :tak:
I dzisiaj znów aerobik- a jeszcze mam mega zakwasy po wtorku :eek:
Jeszcze napisze ze jak od tamtego momentu (1,5 miesiąca teum) zaczęłam zapisywac co i kiedy robi Bartek (drzemka, karmienie itp.) tak mi zostało do dzisiaj- dzięki temu wiem co za chwilę bartek bedzie potrzebował- tak sie przyzwycziłam do tego pisania ze jakbym przestała to bym sie źle czuła :sorry::-) jakoś dobrze mi z tym :tak:
Miłego dnia! Zdrówka dla wszystkich!!!!!!!!!!

Magdziarko a nam wlasnie dala teraz na noc . Widocznie co lekarz to inne decyzje.
Co do drugiebgo to Wojtek jes bardziej ruchliwy i wiecej potzrzebuje zainteresowania niz Kinga.

Ale cisza :szok:
mamusie chyba korzystają z ładnego jesiennego dnia ;-)

u nas dzionek nawet mija, mała ładnie spała na spacerku, potem trochę marudziła, a;e usnęła przy cycku, obudizła się i znów marudziła, ja jadłam obiad a ona ot tak usnęła :szok: może jak się wyśpi pędzie lepiej

Darunia to super, że wyjazd się udał :-) na areobiku rozbijesz zakwasy :tak: ja i bez gimastyki mam czasem zakwasy, ale to przez te spacery w ostrym tempie :sorry2:

kiedyś też zapisywałam co i kiedy robi mała, ale teraz sama się wyregulowała i muszę patrzeć się na zegarek, żeby nie przeoczyć godzinki :tak:
mała bez wzgledu o której wstanie najpóźniej o 10.20 musi już spać, potem po 12 muszę iść na spacer, następna drzemka koło 16 i od tego o której była 3 drzemka i jak długo trwałą zależy czy mamy czwartą drzemkę czy kąpanie ;-)

dziewczyny mam pytanko... czy jak karmicie maluski to też się wtedy mocno pocą:confused: jakiś czas temu któaś wspominała o tym poceniu a ja stwierdziłam, że moja to gorąca kobitka, ale teraz zaczynam się niepokoić, bo za każdym razem jak karmię małą, to ma całą główkę mokrą aż mi się do ręki przykleja... no i boję się, że może mieć krzywicę :-( staram się dużo wychodzić na spacery, ale czasem zapominam dawać małej vigantol:zawstydzona/y: no ale jak już daję, to 2 krople...

reklama
Mata

Nadmierne pocenie się dziecka karmionego piersią może świadczyć o małej ilości pokarmu lub nieprawidłowej technice karmienia. Oba te stany powodują zwiększony wysiłek dziecka przy ssaniu (pocenie się "z nadmiernego wysiłku"). Rzadsze są przyczyny chorobowe, z których na pierwszym miejscu należy wymienić krzywicę z niedoboru witaminy D. Bardzo rzadką, ale teoretycznie możliwą przyczyną wzmożonej potliwości dziecka są różne choroby neurologiczne. Oczywiście zawsze należy pamiętać o zmierzeniu temperatury ciała dziecka, bowiem poty mogą być objawem gorączki i zaczynającej się infekcji.

Do góry