reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Julia witaj po przerwie :-) cieszę się, że u Was pomalutku do przodu i wykluczyli zwężenie odźwiernika :tak:

Mata wypróbuj na katar lek homeopatyczny euphorbium compositum - u nas skutkuje!

Magdziarko wróciliśmy od lekarza i właśnie nam to babeczka przepisała :tak:;-):-D
oprócz tego jeszcze kilka innych leków, bo mała ma też zainfekowane zatoki i dolne drogi oddechowe, jednak nie jest to jeszcze mocno zaawansowane stadium, więc nie widziała sensu przepisywania antybiotyków (no i dobrze :-p).
do noska kazała wpuszczać wodę morską i zabroniła wyciągać wydzieliny, nawet fridą :baffled: dziwne... mówiła, że nawet frida podrażnia błony śluzowe i nasila katar :eek:

Byliśmy u tej samej pediatry co wcześniej chodziliśmy i jeszcze naljepiej nam radziła, chociaż raz nas olała, to teraz się bardziej postarała (może to zasługa małej, bo strasznie u niej płakała i dokładnie ją badała :sorry2:). No ale najlepsze jest to, że mała zrobiła postępy i pprawie nie widać już nieprawidłowego napięcia mięśniowego :rofl2: babeczka była w szoku, że w 3 tygodnie mała tak się poprawiła :tak: no i nie byliśmy jeszcze na rehabilitacji i w domu też zajmowaliśmy się nią jak do tej pory... więc mój instynkt dobrze mi mówił, że na nią przyjdzie pora;-) no i w sumie jak można wymagać od 2 miesięczniaka, że będzie sprawny jak 3 miesięczne dziecko :nerd:

reklama
Hej dziewczyny!
My już po chrzcinach. Mały zasnął przed mszą i spał do końca dopiero obudził się na sam chrzest (u nas jest po mszy) i dokłądnie obserwował co robi ksiądz :tak: jak miał polewaną główkę to mały zrobił kupę (wielkie pruuut - ale niesłyszalne :-D) m miał go na rękach i czuł :laugh2: przyjęcie super wszyscy goście zadowoleni :-D tylko Ja nóg nie czuję bo pierwszy raz od czasu zajścia w ciążę miałam buty na wysokim obcasie :baffled: mogłam wcześniej poćwiczyć cóż Polak mądry po szkodzie :tak:
Głuszku te krosty z pewnością nie są od śliny :tak: mój Jasio strasznie się ślini i często ręce wędrują po całej twarzy a ma tylko kilka krostek na podbródku (chociaż "biegam" za nim po z pieluszką )
Azile siostrzenica mojego m też miała takie plamy - okazało się że ma uczulenie na kaszkę mleczno - ryżową, którą dostawała codziennie, być może te plamy Twój maluszek ma od pokarmu :tak: najlepiej pokazać to lekarzowi :tak:
Wszystkim mamusiom i ich pociechom życze zdrówka ;-):-);-)

Aniknulko cieszę się że Chrzciny udane..zajrzę na zamknięty bo pewnie wrzuciłaś zdjęcia.
Powiem Ci Marta, że u nas homeopatia działa. Olek dostał sinuspx i voxpax( bez recepty i tanie jak barszcz)na gardło i super się wyleczył. Euphorbium też u Olka przynosi ulgę. Gorzej z małym ciagle mam wrażenie, że kaszelek jest od wydzieliny a nie od sliny. No ale w piątek mam wizytę kontrolną to ozbaczymy. Mam w domu eurespal( Olek bierze) i najchetniej bym podałą Antkowi ale nie będę leczyła takiego maluszka na własną ręke.
U nas dzisiaj pada pada. Olek już w szkole..mąż się właśnie szykuje w delegacj ędo Warszawy i wróci jutro.ehhhh. Znowu sama...no nic idę wciągnąć śniadanko!

witam drogie cioteczki w pierwszym dniu jesieni:tak:

u mnie dzisiaj kiepska pogoda nie dość że leje to jeszcze wieje na maxa więc spacer odpada.....
Karol nadal w domu choć ma już się lepiej ale jutro już mu zapowiedziałam powrót do przedszkola:-) za to Mikoś zaczyna mi pokasływać:baffled: i jak do jutra nie zobaczę poprawy idę do lekarza...zapodałam już mu calcium i vit c mam nadzieję że pomoże:tak:

Aniknulko super że chrzciny się udały:-) ja nadal daleko w tyle w tym temacie:baffled:

Julka super że wróciłaś na łono BB i mam nadzieję że maluszek da ci troszku odetchnąć i będziesz miała czas dla cioteczek:tak:

ZDRÓWKA DLA WSZYSTKICH POCIECH!!!!!!

Pytanie( Agacinka pewnie będzie wiedziała:-D) Czy teraz jak po macierzyńskim będę na urlopie wypoczynkowym i będę chora to mogę wziąć L4 i zanieść do pracy i wten sposób przedłuży mi się urlop. Wydaje mi się że tak.???

za to Mikoś zaczyna mi pokasływać:baffled: i jak do jutra nie zobaczę poprawy idę do lekarza...zapodałam już mu calcium i vit c mam nadzieję że pomoże:tak:

łapią te nasze maluszki choróbska, chyba od starszaczków...???A ja się tak martwiłam że nie karmię piersią i że to przez to bo gdybym karmiła to by nie zachorował a to jak widać na wielu przykłądach też nie jest do końca prawdą.

ja w tym temacie kiepska jestem ale wydaje mi się że tak:-p:tak:

a mam pytanie która z mateczek wraca do pracy i kiedy????
ja 03.11:sorry2: a macierzyński kończy mi się już 09.10:szok:

magdziarko ja ciągle walczę z Karolem by nie całował małego po rączkach i niestety nie zawsze ich upilnuję:zawstydzona/y: jestem pewna że to jest główny powód tych choróbstw:wściekła/y:

Aniknulka gratuluję udanych chrzcini! Widzę, że ostatnie słowo (prut) należało do Jasia :-D:-D:-D

Magdziarka z tego co już się przekoanłam homeopaty nie są takie tanie, bo w czoraj w aptece zostawiliśmy 90zł:baffled: (za 3 leki :szok:). Najważniejsze by skutkowały :tak:

u na też paskudnie, ale my nawet nie miałyśmy zamiaru się dzisiaj z domu ruszać :sorry2:

dzisiaj mała przeszla samą siebie i wytrzymała w nocy bez jedzenia ponad 6 godzin :szok: ale nad ranem nadrobiła i jadła co 1,5-2 godziny :-p

miłego dnia mamusie :-)

reklama
Aniknulka super że się chrzciny udały i Jasio był grzeczny a nawet zabawny w kościele :-)
Magda wydaję mi się , że masz rację z tym urlopem
Lorcia co tak szybko ? Już zleci te 20 tygodni ?
Ja wracam ale jeszcze łudzę się że szef mi da urlop wypoczynkowy od razu,co prawda nie ma za specjalnie wyjścia ale u mnie w pracy teraz gorący okres .
Mata gratuluję nocki oby się tak utrzymało. Dzieciaczki powoli stabilizują swoje pory spania.

Do góry