reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
a ja po dzisiejszej rozmowie z Panią z przedszkola załamałam się:-(
Karol jest w przedszkolu bardzo agresywny :-(kopie bije popycha i gryzie:szok: inne dzieci:-( dziewczyny co ja mam robić:-( czy ja coś źle robię czy to minie:confused::confused::confused: poradźcie mi coś:-(

reklama
Lorcia wydaje mi się, że jest to poprostu sposob Karola na odreagowanie nowej sytuacji. W/g mnie jest to przejściowe i minie. Kacper jak poszedł do przedszkola to Pani też zwróciła mi uwagę, że ugryzł kolegę. Kazałam mu przeprosić i w domu tłumaczyłam mu, że tak nie wolno. Rano jak go odprowadzałam to przypominałam, jak nie wolno się achowywać. Natomiast jak w wakacje chodził do dyzurujących przedszkoli to z jednego wracał albo podrapany albo ugryziony cały czas przez jednego chłopca. I jak rozmawiałam z Panią o tym to właśnie mi wytlumaczyła, że jest to chłopiec, który dopiero zaczął chodzić i odreagowuje. Miały baczenie na niego. Nie zniechęcaj się Kochana. To minie i Karolek będzie super grzecznym przedszkolakiem. Trzymam za Was kciuki:-):-):-)

A mój mały ajkis dziś niespokojny, chyba przeczuwa, że idziemy na szczepienie :szok: już sobie wyobrażam jak będzie wyglądał tydzień bo ostatnio tyle czasu dochodził do siebie :tak: no cóż wczoraj nawet w dzień pospał 2 godz z przerwami - raz 40 min a potem 1 godz ui babci nad wodą - pewnie to powietrze lepiej działa niż zasmrodzone w mieście :-D musze się wam pochwalić wczorajszym sukcesem - uśpiłam małego w łóżeczku ze smokiem :szok: szok i jak na razie mały zaczyna powoli się normować - ale nie chwalę Jaśka bo znów zacznie jakieś akcje tworzyć :-D i jeszcze jedno - nie podchodze do łóżeczka jak kwęka lub miauczy dopiero jak zaczyna płakać - czasem sam się uspokaja i kima :tak:
Mata cieszę się, że na razie obędzie się bez rehablitacji :-) a Dobrusia to poprostu dorodna kobieta :-D
Lorcia nie jestem jeszcze doświadczoną mamusią ale wydaje mi się, że może powinnaś z nim porozmawiać pokazac na zabawce że takie postępowanie jest złe - przydałaby się super niania :tak: jestem z Tobą kochana i mam nadzieję, że wszystko się unormuje :-)

Witajcie mamusie :-)
Aniknulka gratuluję postępów Jasia :-) no i Twoich oczywiście też ;-):-D

Lorcia mi też się wydaje, że Karol odreagowuje nową sytuację w domu :tak: nie wiem jaki temperament i charakter ma Twój synek, ale może wystarczy go więcej przytulać, mówić, że go kochasz itd. może trzeba mu wytłumaczyć, dlaczego teraz zajmujesz się dużo młodszym braciszkiem, że jest malutki, uzależniony od Ciebie i że też się tak opiekowałaś Karolkiem jak był mały. Może warto go prosić o pomoc w opiec nad maluszkiem?
Sama nie wiem :sorry2: ale pocieszające jest, że Karol z czasem przywyknie do nowej sytuacji :tak:

u nas nocka ładnie minęła, mała śpi po kąpanku 4,5h jedzonko 2-3h jedzonko 4h :tak: no i wszytsko byłoby super gdyby nie to, że mam migrenę od wczoraj :baffled: muszę porobić wyniki, bo może znów mam dużą anemię :sorry2:

teraz też sobie kima, chciaż musiałam nad nią trochę popracować, żeby usnęła ;-)

jakby mała załapała smoka, to spokojnie mogłabym łatwy plan wprowadzać :dry: no właśnie, jakby załapała ;-)

dzięki dziewczyny za rady:tak:
Karol to bardzo żywiołowe dziecko:tak: indywidualista- innym słowem żywczyk:tak:
tez mi się wydaje że to jego sposób na odreagowanie sytuacji ale wiecie jak to jest obca kobieta mówi mi że moje dziecko jest agresywne:szok::-( aż serce mi ścisnęło bo przecież mocno się staram a tu d..pa:zawstydzona/y: poczekam i zobaczymy co będzie:tak: będę rozmawiać tłumaczyć i chyba przejdę się z nim sama na spacer:tak:

Lorcia nie bierz tak bardzo do siebie tego co Pani mówi. Ona poprostu musi Ci powiedzieć, że taka syttuacja miała miejsce. Ale na pewno nie uważa, że coś źle zrobiłaś. Ja tak samo odebrałam słowa od wychowawczyni, ale mi wytłumaczyła o co jej chodzi. Jesteś super Mamą i dajesz z siebie wiele. Glowa do góry:-):-):-):-)

Lorcia jestes cudowną mamusią i nie daj jakiemuś obrzydliwemu babsztylowi wmówić sobie czegoś innego :tak:
Mój Jasiek usnął przy karmieniu więc już go nie odkładałm do łóżeczka tylko śpi w dużym (moim) - dwa razy go przekładałm to po 10 min się budził a teraz śpi już 20 min :-D jednak co do spania to nadal będę konsekwentna i będę go usypiała w jego łóżeczku a ile się wczoraj nagadałam... że jego jest ładniejsze, kolorowe itp. i po 30 min mi usnął ale klęczałam przy łóżeczku i trzymałam smoka bo jeszcze nie może dobrze załapać i po kilku min. mu wypada :tak: z czasem pewnie będzie już sam ciągnął.
Zmykam i życzę miłego popołudnia :-D

witam was dziewczynki mam taki mały problem mojemu małemu łszczy się skórka za uszkami czy któraś z was miała taki przypadek :confused:

dzięki dziewczyny troszku mi lżej choć boję się po niego iść czy czegoś znów nie wymodził:sorry2:
Jolu moje maleństwo nie miało czegoś takiego ale może to być objaw skazy coś mi się tak obiło o uszy więc powinnaś zastosować jakąś maść emolium:confused:
Aniknulko Mata gratuluję postępów wychowawczych:tak:
Głuszku ja ci się nie dziwie:tak: żłobek to nic złego szczególnie że Marysia byłaby już w najstarszej grupie a to już jak przedszkole więc warto pomyśleć
a choroby zawsze będą czy teraz czy później i tak swoje odchorować musi:tak:

reklama
Do góry