reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
daruuunia3 Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!!!!!!!!!!!!!!
Aniknulka wcale nie musi dziecko mieć skazy na skórze żeby być uczulonym czy mieć refluks. Moja starsza córka ma refluks i nigdy nie miała zmian na skórze.
Radze odstawić całkowicie nabiał i jajka i poodserwować małego. A czy twój synek ma bulgotania w brzuszku, albo naprzykład jak sie jemu odbije to czy sie uspokaja a może gorzej płacze? Ja myśle że dzieci z byle powodu nie są nie spokojne, napewno coś twojemu Jasiowi dolega tylko że nie wiadomo co.

Ja dzis będę zapracowana jutro mamy chrzciny i musze przygotować przyjęcie. Wczoraj kupiłam sobie śliczną sukienkę na chrzciny i z tego bardzo sie cieszę. Boję sie jutrzejszej mszy świętej, tego ze mój synek będzie wył a ja będe się tym strasznie stresować. Trzymajcie za nas kciuki aby nie płakał pa

reklama
Dziekuje dziewczynki za zyczenia ;-)
Kasiau Twoja córeczka bedzie miała więcej znajomych :tak:
Alize po chrzcinach jak juz bedziesz miała czas wrzuc zdjecia ;-) ciesze sie ze kupiłas sobie sukienke, mnie tez to czeka... tylko czy ja cos znajde?:confused:

Darunia wszystkiego naj :-)

Azile czekamy na fotki :tak:

na dzisiaj darowałam sobie łatwy plan, bo mała marudna przez brzuszek i ciężko jej dogodzić. Cieszyłam się, że mąż dzisiaj w domku, a tu okazało się, że pojechał kupić części do auta i będzie dzisiaj robić, czyli tyle będę miała pomocy od niego :-(

na dodatek strasznie wieje, jest chłodno i może padać, więc są marne szanse na spacer :baffled: jak ja z małą w domu wyrobię:confused: mam nadzieję, że będzie senna ;-) no i strasznie piąstkę ciamka, aż czasem sie jej uleje i do tego zaczyna się ślinić :baffled::baffled::baffled:

DARUNIA WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI URODZIN!!!!

happybirthday.gif

Darunia wszystkiego najlepszego:-)
Asiowo ale Ci zazdroszcze wyjazdu;-)Bawcie się dobrze:-)
U nas już dobrze gorączka podnosiła się i spadała do 38,byliśmy wczoraj znowu u lekzrza i kazał dawać czopki co 8 godzin, kupiłam nurofen 60mg i jeden czopek na noc pomógł i Mały już nie gorączkuje, sam paracetamol zadziałał tylko na 3 godziny:confused:
Azile ja trzymam kciuki aby maluszek był spokojny na chrzcie!! Chciałam Cię zapytać o ten refluks bo napisałaś,że starsza córka ma, jak sobie radziłaś i czy to z wiekiem się nasila czy może jest lepiej? Dostałaś dla synks gasprid,a mi lekarz nie chce tego przepisać bo mówi,że bardzo szkodzi sercu:confused:potem podobno trzeba chodzić z dzieckiem na ekg.
Mój Mały też tak tylko drzemie po 15 minut,a póżniej trzeba go zabawiać i nosić,w nocy też co chwile się budzi, może to efekt szczepienia albo refluksu:-(

Hejka!
Darunia wszystkiego najlepszego i samych słonecznych dni w dniu urodzin :-D
My już po wizycie u ortopedy. Wszystko ok. Lekarz stwierdziła, że mały to okaz zdrowia (hihi ze swoimi 7 kg w wieku 2,5 m-ca) :-D lekarz pokazała jak najlepiej go trzymać w pionie (buzią do przodu) :tak:
Azile odstawiam całkiem nabiał :tak: zobaczymy mały lepiej się czuje jak zrobi kupkę oraz jak mu się odbije to jest rzeczywiście trochę spokojniejszy ale muszę go tzrymać w pionie i później szybko znów dać cyca bo jest strasznie niecierpliwy i płacze.
Życzę udanej uroczystości oraz przyjęcia :tak:
Julia życzę, żeby maluszek dał więcej wytchnienia mamusi :-D
Asiowo udanego wyjazdu :-D
Lorcia dziękuję za słowa wsparcia też jestem optymistycznie nastawiona co do tego 3 m-ca :-D
Pozdrawiam i uciekam robić obiad póki mały śpi :-D

Ja dziś siedzę cały dzień z małą a ta spryciara nie śpi cały dzień - łapie drzemki pół godzinne albo 15 minut a ja jak głupia czekam na drzemkę żeby zjeść, umyć się zrobić obiad , zjeść obiad i tak cały dzień zleciał a miałam tyle w domu zrobić:crazy:
Pocieszam się że jak ją wykąpię to zaśnie na 2 godziny - to akurat stały punkt programu a na dodatek tata przyjeżdża a jak on jest to ona jest grzeczniutka :-)

reklama
Dzieki dziewczyny:-) Mam tylko nadzieje, ze dojedziemy tym naszym tickiem:-p i ze pogoda nam dopisze:tak: Jak ja sie ciesze, ze troszke odpoczne od wszystkiego... ostatni raz nad morzem byłam w 3 klasie podstawówki na zielonej szkole:-D Mała kurteczki w razie ciepłe ma juz pokupowane, ale mam nadzieje, ze nie bede nam tam potrzebne;-)
Jak ja sie ciesze, ze juz mam mężusia przy sobie..., dzis prawie cały dzien zajuje sie Paulinką, strasznie sie stesknił... i w koncu Paulinka sie usmiechała przy kąpaniu, bo w koncu tatuś ja kąpał;-) heh... jutro sie odmelduje, a tymczasem mykam, mam nadzieje, ze Paulinka szybko dzis zasnie, zebym mogła troszke z mężem posiedziec!!!:-)

Do góry