reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
agacina jesli L4 sa wystawiane na rózne schorzenia ale na wszytskich jest ten znaczek że ciąża to ponoć ZUS to sumuje. Jak widzisz komisje sa różne - ja tez nie słyszałam zeby się czepiali ale jakoś mi się nie chce tam łazić.

reklama
tak, jeżeli wszystkie dotyczą ciąży, to się sumują - pytanie było o jakieś zwolnienie z początku zeszłego roku z powodu grypy czy przeziębienia :-)

Ja chyba bede musiala starac sie o ten zasilek rehabilitacyjny jestem na chorobowym od 26 listopada wiec mnie obejmie.

JoannA ostroznie z tymi malinami one powoduja skurcze.

Hej kobietki. Może nie będzie tak źle . najgorsze jest to, że tak jak wcześniej pisałam nie moge uzyskać jasnej odpowiedzi w pracy na temat zwolnienie , zas. rehabilitacyjnego itp. Bo gdyby tak było to bym się nie denerwowała,a w tej sytuacji musze dopilnować sama, a jestem zielona. Bo jeśli liczy się tylko L4 na ciążę to mam 99 dni. Myslałam , że może wchodząc w Nowy 2008 rok to się liczy jakos od nowa. A jeszcze tak jak wcześniej pisałam u mnie( w pracy w szkole) dziewczyny doliczyły mi w kadrach zwolnienia od września takie tam L 4 na przyziębienia i juz zgłupiałam. I powiedziały że muszą się poorientować....no nic...najważniejsze nie przegapić , żeby nie zostać bez kasy>

Joanna , azile i majka zwariowałyśmy normalnie. Najlepsze jest to , że w pierwszej ciąży jakos w ogóle nie myslałam o tym wszystkim tak często i było Ok. Teraz też będzie!

Kasiu;
na 1000 % maliny nie powodują skurczów. Podobno to napar z liści malin a i tak prawdopodobnie jest to stary zabobonny przepis :-) konsultowałam to z lekarzami. Mój gin nawet zaleca maliny w razie infekcji

magdziaro;
musi być dobrze :-) tylko Wiesz jak to jest jak się czasami człowiek nakręci....
azile;
ta podusia, którą sobie zamówiłam jest zarówno do spania jak i do karmienia Dziecka - tak więc tak jak magdziarka napisała, że ta większa jest praktyczniejsza

renata1111 nasze dzieci sie cieszą a nie wiadomo jak potem będzie. Wiem na pewno , że trzeba cały czas chwalić te starsze bo po pierwsze ten maluch i tak na razie nic nie rozumie a starsze dziecko bierze do siebie takie rzeczy o których my nawet nie pomyślimy.

reklama
Powiem wam dziewczynki, że ja też mam obawy, mimo że Olek pięknie wyraża się o swoim przyszłym braciszku. U nas ta sytuacja jest trochę niekomfortowa. Olek mieszka ze mną i moim mężem. Ze swoim ojcem nie ma w ogóle kontaktu( jego ojciec mieszka po drugiej stronie miasta- daleko mu!) i ciągle się martwi a to, że ma inne nazwisko niz ja i Krzysztof no i że dzidzia będzie się nazywała jak My, a on.... Tłumaczę że nazwisko ma się po mężu lub po tacie ale on nie rozumie i chce się nazywac jak My. Poza tym Olek zwraca często na siebie uwagę złym zachowaniem a ty będzie uwaga skupiona na maluchu. Tak więc traktuje Olka teraz jako najważniejszego pomocnika, wybiera ubranka w sklepie. Pozwalam mu decydować, zeby się czuł ważny i potrzebny. Tak więc ciężka droga przed nami :)
Ale zgadzam się z JoannĄ psycholog w razie potrzeby rozjaśnia umysł!:happy2:

Do góry