reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
mata właśnie a jak u ciebie mała wytrzymała w kościele. Bo ja tez sie martwie o te ryczenie. u mnie chrzty sa bardzo uroczyste. msza sw. trwa ok1 godziny i moj maly tyle bez cyca nie wytrzyma.

reklama
Azile mała cały dzień przed chrztem marudziła a od 14 wogóle nie spała (chrzest o 18), szykowalismy się do Kościoła to arie odstawiała i już myślałam, że będzie źle. Przed kościołem dalej płakała, ale w domu wsdzilismy ją w gondolkę od wózka (mamy z płozami i robi też za kołyskę) to mż ją ponosił i 5 minut przed mszą usnęła, na mszy spała, po chrzcie się obudziła i wpatrzona w tatusia wytrzmała bez płaczu. Karmiłam ją po ok. 2 godzinach. Cały wieczór tylko jadła i spała :tak: chrzest bardzo ją zmienił, może na tydzień, bo potem znów się jazdy zaczęły :baffled: ale 1,5 miesiąca za nami, więc już bliżej niż dalej do normlności ;-)

a ja nie wiem kiedy i czy w ogóle ochrzczę małego:-(
po pierwsze rodziców chrzestnych brak:-(
po drugie nie mamy z M ślubu kościelnego:-(
szanse są nikłe na chwilę obecną:no:

Lorcia, głowa do góry, ksiądz nie powinien odmówić chrztu dla dziecka, a jak odmówi, to trzeba szukać innego, na pewno któryś się zgodzi :tak: a my chrzestnego znaleźliśmy tydzień przed chrztem :szok: no cóż, deficyt chrzestnych ;-)

Lorcia najpierw spróbuj porozmawiać z księdzem.
Mata dzięki za odpowiedz, bo ja się bardzo martwie o zachowanie mojego synka w kościele.
A co do chrzestnych to u mnie też ciężko, ale mam upatrzonych tylko muszę ich poprosic. Ale martwie sie ze mogą sie nie zgodzić.

W razie czego sami rodzice mogą być dla dziecka chrzestnymi
Moja starsza też przespała całą mszę ale ona to miała melodię do spania nie tak jak ta :-):-):-)

dzięki laski za rady:tak: mam nadzieję że jednak Mikosia ochrzczę:tak:

a ja właśnie nie mogę się nacieszyć swoja nową kanapą w pokoju:-D:-D:-D rozłożyliśmy ją i jest jak lotnisko:-D
natomiast Mikoś nie spał dziś od 13 do 20:szok: biedny przez te upały nie może zasnąć a mi brak już weny co tu zrobić by go ochłodzić:-(

miłego wieczoru mamuśki:tak:

idę na balkon podelektować się pifkiem karmelkowym:-D

lorcia my mamy tylko ślub cywilny ..i Ksiądz przyjął Chrzest bez problemu a na dodatek będzie po Mszy Głównej ( tutaj we wsi gdzie mieszkają teściowie jest tylko jedna Msza) krótka Msza 30 minutek bez kazania i będą dwa Chrzty.Dobrze bo się dzieciaczki nie zmęczą. A Ksiądz super kazał przyjść na pogaduszki i bylismy ...bardzo wyrozumiały miło się rozmawiało.Dalej nie wiem w co ubiorę Antosia.

Dziewczynki byłam dzisiaj na woskowaniu nóg bikini i kawałek pupy ale super...ciałko jak niemowlęce....A kosmetyczka taka wykwalfikowana że nawet odrobinke nie bolało. Dowiedziałam się że najlepiej naczynka - pajączki usuwać metodą skleroterapii..i chyba się skuszę bo po laserze mogą zostać przebarwienia i ciemniejsze plamki..więc po co.

reklama
Hej dziewczyny!
W końcu uśpiłąm małego - miał schizę od 12 i pałkał, wył tak jakbym obdzierała go ze skóry w końcu ok 20 kąpiel i cyc i usnął.
Magdziarko cieszę się, że odpoczęłaś i "wypiękniałaś" :-)
Ja na razie ufarbowałam włosy szamponem ale tam gdzie miałam pasemka to zostały jaśniejsze więc nie do końca chwyciło ale i tak jestem zadowolona jak na pierwszy raz to najważniejsze, że nie mam ochydnych odrostów :tak:
Lorcia gratuluję zakupu kanapy :-)
Kasia kupiłam Emolium i zobaczymy efekty za parę dni - bardzo ąłdnei pachnie

Do góry