reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Dziewczyny spotkałam dzisiaj na spacerku tę pediatrę, która wykryła skazę Antka. I pogadałam z nią i mówię, że mam tyle mleka że mi aż cieknie itp..a przez dwa tygodnie nie miałam i mały wisiał no ale przybrał na wadze itp. I ona( wcześniej na wizycie stwierdziła że mały spłyca ssanie) powiedziała że to nie była kwesti aposiadania mleczka ale braku jego produkcji z powodu złego ssania Antosia a on głody siedział i ssał to zawsze cioś wyssał ale nic do końca i nie był fest najedzony..bo skoro bym nie miała mleczka to by sięnagle nie pojawiło..a teraz proszę sciągam i tyle się też produkuje.Czyli moja zagadka rozwiązana. Zyczę oby wasze się powyjaśniały!

reklama
Azile wiesz mój mały misu ważył jak wychodziliśmy ze szpiatal (w 8 dobie) 4400 więc tyle co większosć miesięcznych dzieci albo i lepiej wiec po prostu moje cycki nie wiedzą ze mają produkowac mleka na takiego niedzwiedzia - np. wcozraj zjadł o 21.30 potem o 24.30 potem o 5 i musiałam mu dac mleczka z butli - zjadł 40 ml, potem jadł 8 a potem to o 10, 12, 14 i dojadł z butli 70 ml, potem mu się ulaó i usnął hihi, potem o 17 i dojadł o 18 z butli 30 ml - a na cyckach wisiał godzinę a teraz śpi smacznie..... I nic cały dzień nie ściągnełam bo między karmieniem o 10 a 12 byłam z Maryś na polku, potem trochę ogarnełam chałupę, siadłam na chwilkę do kompa. Potem między 14 a 17 pojechałam z Marysią na zakupy, obiad zjadłam o 18 :sorry2:... położyłam się na 15 minut jak moja mama i mąż poszli z dzieciakami na pole ale burza ich przywiaa z powrotem.... jestem taka zmęczona..... Kurcze jutro jestem z nimi sama i ciekawa jestem co to będzie.....

Nie spodziwałam się tego zmęczenia wszechogarniającego mnie i to jeszcze dziwne bo śpię po 8-9 godzin z jedną, max 2 przerwami i to takimi w pół śnie a kurcze jestem przyzwyczajona do wstawania bo przecież Marysia mi się ostatnio budziła - pamiętacie jak pisałam..... A tu jednak chyba karmienie to co innego a wstawanie i zanoszenie Maryski do siebie to co innego. Acha i musze wam powiedzieć ze Marysia co dziwne przestala mi się budzić w nocy... szok.....

Acha ktoś się pytał o te mleczka
isomil to mleko sojowe - jeśli wasze dzieciaki nie mają alergii na soję to mozna, ale soja często uczula wieć po Isomilu może nic nie schodzić - inne mleczka tego typu to Humana SL, Bebilon Sojowy, Bebiko Sojowe
Bebilon pepti to hydrolizat białek serwatkowych mleka krowiego a Nutramigen to hydrollizat zarówno białek serwatkowych jak i kazeiny. Śmierdzi bardziej bo te białka są jakby bardziej "pocięte" na peptydy. Największy śmierdziuch to Bebilon Amino - tu białka sa pociete na aminokwasy czyli sama tablica mendelejewa jak ja to mawiam. Ale to juz jak nic nie działa.

Głuszku ty encyklopedio dzięi....To w sumie isomil taki optymalny....dla trzech rodzajów alergików na soję na mleczko i z nietolerancją laktozy..

a mój Karolek pojechał na kilka dni do dziadków i jakoś tak mi smutno:-( niby sam chciał i w ogóle ale czuję się podle że ja tu z Mikosiem a on do dziadków oddelegowany:-(
pierwszą połowę dnia Mikoś nie chciał mi spać za pewne upały tak spowodowały natomiast później przyszedł deszcz i chłód dzięki czemu moja kruszynka 4 godziny spała sobie:szok: biedne te moje cycki pogubiły się przez to niesamowicie:-D

Magdziarko właśnie cvzytałam, że najgorzej jak dziecko karmione naturalnie... no i do tego małej objawy zaczęły się w 1-2 tygodniu i ponoć jak ta nietolerancja objawia się tak wcześnie to może trwać do 6-7 miesiąca :szok:

zresztą dla zainteresowanych podaję link http://www.izbapiel.wloclawek.pl/root/download/notwilel.pdf
w miarę wiarygodny, bo opracowany przez połozne na podstawie wykładu jakiegos doktora...

zobaczymy co zaproponuje pediatra (swoją drogą czemu ta babka pediatra-homeopata nie stwierzdiła tego, tylko zaczęła od wyciszania dziecka, a co jej z wyciszania, jak jej produkują sie potworne gazy i boli ją brzuszek :confused:)

Witajcie!
Mata trzymam kciuki za Dobrochnę!!!
U nas dzisiaj w miare ok- chociaz w nocy Bartus sie obudził o 1 i wisiał na cycu do 3- a jak go odrywałam to w ryk :eek:
W dzien bylismy u tesciów i cały czas mi wisiał na cycu, pozniej tesciowa go ululała, teraz znowu spi- juz o 20, a jak padam na ryj, jestem potwornie zmęczona- moze Wam sie to wyda smiesznae ale ja sie strasznie boję nocy :dry: mam nadzieje ze to minie!

mata trzymam kciuki by wszystko w końcu się wyjaśniło!!
najgorsza to jest ta niewiedza co dolega maluchom a one biedne nie mogą nam nic podpowiedzieć:-(
Darunia znam ten ból- ja straszenie bałam się iść spać że mały zaraz zacznie płakać i będę musiała apiać od nowa go lulać:sorry: dla mnie najgorsze jest wstawanie w ok 3/4/5 jesos ale mam ciężkie powieki:sorry2:

reklama
Magdziarko przerabiało się skaze to się wie niestety... wolałabym nie mieć takiej wiedzy....
Mata ponoć trzeba odicągać początkowy pokarm bo tam jest najwięcej laktozy.

Do góry