reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Mata, coreczka potrzebuje Twojej bliskosci - jak nie ugotujesz obiadu nic sie nia stanie, bajzel niech tez bedzie! 4 tygodnie to czas, kiedy dziecko jest noworodkiem. 6 tygodni to czas pologu - czas wyjatkowy dla matki. Czas kiedy uczysz sie siebie w nowej roli, kiedy organizm wraca powoli do normy - chociaz jeszcze troche to potrwa zapewne dluzej. Zmeczenie jest naturalnym stanem, brak cierpliwosci rowniez. Mala wyczuwa to, ze najchetniej bys ja odlozyla i zajela sie czyms zupelnie innym (gotowaniem, sprzataniem). I tak naprawde to jest bledne kolo. Bo Ty sie nakrecasz, ze ona nie chce lezec, Dobrochna tym, ze Ty ja odkladasz. Odpusc porzadki i takie tam... Daj czas dla Was...

Ot i pogadalam....

reklama
Joaś normalnie się poryczałam, bo dokładnie to samo sobie tłumaczę, ale za cholerę mi to nie wychodzi :-(
zdaję sobie sprwę, że dziecko to nie lalka, że się odłoży do łóżeczka i już. Nie o to zresztą mi chodzi. Leżę z małą, gadam do niej, ale przez to ulewanie i gazy jest niespokojna i krótko śpi, a okres czuwania to płacz i marudzenie :-(. Jeszcze kilka dni temu odkładałam ją w dzień do łóżeczka, a teraz prawie ciągle z nią w łóżku leżę, ale to nie skutkuje... wiem, że bardzo potzrebuje bliskości, ale nie chcę, żeby ten ciąg do cyca kończył się ulewaniem i bólem brzuszka...

Joaś normalnie się poryczałam, bo dokładnie to samo sobie tłumaczę, ale za cholerę mi to nie wychodzi :-(
zdaję sobie sprwę, że dziecko to nie lalka, że się odłoży do łóżeczka i już. Nie o to zresztą mi chodzi. Leżę z małą, gadam do niej, ale przez to ulewanie i gazy jest niespokojna i krótko śpi, a okres czuwania to płacz i marudzenie :-(. Jeszcze kilka dni temu odkładałam ją w dzień do łóżeczka, a teraz prawie ciągle z nią w łóżku leżę, ale to nie skutkuje... wiem, że bardzo potzrebuje bliskości, ale nie chcę, żeby ten ciąg do cyca kończył się ulewaniem i bólem brzuszka...
Nadmierne ulewanie to moze (ale nie musi) byc objawem alergii pokarmowej (tak bylo niestety u nas - z Marcinkiem), przeanalizuj co ostatno jadlas - ostatnie 3-4 dni. Pamietaj, ze wywar miesny uczula - a wiec wszelkie rosolki dobre na zoladek nie sa dobre dla dzidzi...

Mata bardzo dobrze Cie rozumiem..ja caly dzien dzis na lozku przy malym...spal moze ze 2 razy po godzince przez caly dzien a tak to ciagle cyc 10min przerwy i znowu...teraz juz spi pol godzinki wiec moze znowu troche dluzej pospi...
M kupil mleko i butelki ale mam nadzieje ze jakos przetrzymam i nie beda potrzebne:-(

moje kochane maleństwo przez ten pioruński upał co godzinę wołało o cyca:dry: i nie śpi od 13 godziny:eek: nawet wieczorny spacer na niego nie zadziałał:confused: jestem w szoku:eek: na szczęście nie daje mi aż tak w kość jak jestem na widoku to mam spokój więc latam z leżaczkiem po całym domu:sorry:

milka gratuluję dzidziusia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dla reszty dwupaków duże KRAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!

Mata, coreczka potrzebuje Twojej bliskosci - jak nie ugotujesz obiadu nic sie nia stanie, bajzel niech tez bedzie! 4 tygodnie to czas, kiedy dziecko jest noworodkiem. 6 tygodni to czas pologu - czas wyjatkowy dla matki. Czas kiedy uczysz sie siebie w nowej roli, kiedy organizm wraca powoli do normy - chociaz jeszcze troche to potrwa zapewne dluzej. Zmeczenie jest naturalnym stanem, brak cierpliwosci rowniez. Mala wyczuwa to, ze najchetniej bys ja odlozyla i zajela sie czyms zupelnie innym (gotowaniem, sprzataniem). I tak naprawde to jest bledne kolo. Bo Ty sie nakrecasz, ze ona nie chce lezec, Dobrochna tym, ze Ty ja odkladasz. Odpusc porzadki i takie tam... Daj czas dla Was...

Ot i pogadalam....
Święte słowa. Super ze tak myślisz, Ale ja się zastanawiam jak Ty sobie poradzisz z dziećmi.
A gdzie nasza Pani prezes?
Magdziarka jest zajęta przy synku i nie ma czasu dla nas.

Jeszcze kilka dni temu odkładałam ją w dzień do łóżeczka, a teraz prawie ciągle z nią w łóżku leżę, ale to nie skutkuje... wiem, że bardzo potzrebuje bliskości, ale nie chcę, żeby ten ciąg do cyca kończył się ulewaniem i bólem brzuszka...
Mata to tak samo był o u mnie . Nie wiem co sie dzieje z tymi naszymi dziećmi . Mam nbadzieje ze zaras aie wszystko unormuje.
A kikiut od pępke odpadł nam na 8 dzięń :-)

MILKA Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Cześc kobietki zapomniałam się odmeldować . Byłam od niedczoraj wieczorem u mamusi. Pojechałam, bo mąż jechał w delegację do Warszawy a że Mława po drodze to po co miałam siedzieć w domku i się stresować, że nic mam nie zrobione. Tak nie patrzyłam na ten bajzel i miałam obiadki:-D

Gratuluję wszystkim rozdwojonym...Daruuuni, Joli, Ewci i Milce. Oby wasze maluszki były zdrowe!!!

Ja mam młyn jak większość z Was cycki i minimum spania......

Do góry