reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
oj tak - zdecydowanie lepiej w domku
mozna sie niezle nakrecic - laski wszystko wiedza najlepiej, opowiadaja zaslyszane historie....wiedza co wywoluje porod i probuja....ech
ja tez wole w domku
jak z dzidzia wszystko ok - lepiej pocieszyc sie wolnoscia, wyspac na zapas :tak:, najesc..poszukac pozytywow - ze np bedzie sie dluuuuzej na macierzynskim:-D i takie tam

ciekawe czy agacina juz wrocila - nie dala znaku..

i co z mezem ewci - jak po operacji

reklama
kasiau - a to szpital chyba powiadamia?? wysyla dokumentacje do przychodni??albo ja glupoty pisze - ale u nas chyba przy wypisie uprzedzali ze przyjdzie polozna

Teraz trzeba położną powiadomic, bo szpital tego nie robi. Przynajmniej u nas tak jest (nie wiem dlaczego) U mnie położna przyszła bez powiadamiania bo to moja sąsiadka

Mnie sie szwy rozpuszczalne dopiero w 3 tygodniu rozpuscily:baffled:

U mnie polozna juz byl;a 2 razy od momentu wyjscia ze szpitala. Szpital dzwonil do przychodni ze juz mnie wypuscili. teraz czekam na lekarza. Ale tu sa komplikacje bo najpierw karta szczepien przyszla do teu przychodni pod nosem a ja kazalam ja odeslac do innej wiec moge troszke poczekac.

U mnie to bardziej skomplikowane bo rodziłam jakby w innym mieście poza tym nas jest kilka przychodni więc co ? sami wybierają ? przecież jest teraz wybór i można samemu zdecydować. Zobaczymy .Pospacerowałam z małą po pokoju w wózku , już mam dość tego leżenia

Kasiau- ja poszłam do najbliższej przychodni i powiedziałam,ze chcę zapisać dziecko - wypełniłam deklarację (sama jestem w innej przychodni);dzień później zadzwoniła położna, która na wizycie zebrała wywiad itd,
Rodziłąm w W-wie,a mieszkam poza miastem :-)

A ty gdzie w końcu rodziłaś?

Joaś jak mój M za coś się zabiera to aż mnie ściska bo naklnie się nad tym nawyzywa i robi tak wolno że szlak mnie trafia:-D
Milka uśmiałam się z tych twoich akrobacji:-D

odnośnie położnej u nas w szpitalu zapytano mnie która przychodnię wybieram i lekarza:tak: położna była na drugi dzień od wyjścia...gdybym była niezdecydowana dokumenty przesłaliby do domu:tak:

Jak widać u każdej z nas jest inaczej z tymi formalnościami. U nas szpital wysyła dokumenty o narodzeniu dziecka do urzędu miasta i tam siętrzeba zgłosić po Akt urodzenia.I wypełnić dokument na Pesel. Czeka się trzy tygodnie na pesel a jak już jest pesel można złożyć wniosek o becikow. Druga sprawa szpital zawiadamia o urodzeniu dziecka do przychodni rejonowej skąd dane bierze położna..i przyłazi do domu.

Kasiau- ja poszłam do najbliższej przychodni i powiedziałam,ze chcę zapisać dziecko - wypełniłam deklarację (sama jestem w innej przychodni);dzień później zadzwoniła położna, która na wizycie zebrała wywiad itd,
Rodziłąm w W-wie,a mieszkam poza miastem :-)

A ty gdzie w końcu rodziłaś?
Dokładnie tak mam zamiar zrobić jesli już wybiorę przychodnię bo mam dylemat czy wybrać tą samą lekarz co Weronika ma czy spróbować kogoś innego.
Iwosz rodziłam na inflandzkiej ale tam jest przemiał że hej. Trafiła mi się super położna tylko tyle że trochę nas przekładali z łóżka na łóżko ale ten najważniejszy poród był ok i kontrola ginekologiczna była dużo dokładniejsza niż pamiętam z pierwszego porodu bo nam co wieczór zaglądali pod koszule ale w sumie też mi na tym zależało szczególnie więc szpital ok.
Co ja poradzę że przyjmowali wszystkie pacjentki które nie znalazły miejsca w innych szpitalach.

ja właśnie mam chwilkę dla siebie, dzieciaczki śpią, cisza, spokój (zrobiłam sobie paznokcie dla poprawy samopoczucia, niby niewiele ale od razu mi lepiej:-D) i zaglądam na forum żeby nadrobić te "mega" zaległości a tu cisza jak makiem zasiał :szok::szok::szok:
może któraś się wypakowuje:confused: tego życzę dwupaczkom
rozdwojonym takich chwil jak moja obecna:tak::tak:

reklama
hej pestka.Ja właśnie weszłam na bb;) i też mnie ta cisza zaskoczyła . mam tez wolna chwile ale idę sppać bo potem bedzi mi zal ze nie wypoczęlam..poczytałam Olkowi komiks, umyłam się zjadłam kolacje ogarnęlam dom z grubsza..mały śpi ale pewnie nie na długo..jak go już znam od dwóch tygodni:-D

Do góry