reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Dzięki Madziu za opis machania brzuszkiem!!!!!!!!!!!

To ja dzisiaj macham non stop , dla uspokojenia sie w rytm muzyczki. Dziś jestem nakręcona jak samochodzik. Posprzątałm już kuchnię, biorę sie za podłogi i odkurzanie. A o 10,45 M przyjeżdźa po mnie i jedziemy do szpitala na ktg. Oj jak ja sie tego boje , tylko nie wiem dla czego?​

reklama
witam serdecznie:-) no to bujajmy sie dziewczyny i oby to podzialalo na nasze uparciuchy:-)
u mnie wczoraj jakies skurczyki sie pojawily (pierwsze w zyciu wiec :-p) ale po kapieli znikly jak kamfora...
dzisiaj do poloznej i pewnie powie kiedy mam isc do szpitala na ktg...ewentualnie zaproponuje masaz szyjki brrrr...
jutro mama przyjezdza wiec moze troche poszaleje ze sprzataniem a i do poloznej pojde pieszo moze to cos pomoze...

Witam wszystkie Dziewczyny :-)
Gratulacje dla Flexy - dzielna kobita. Majeczka pewnie też już po wszystkim.
Kasiu mam nadzieję,że się rozpakujesz ;-)Innym Mamusiom też tego życzę jak i sobie samej.
O widzę,że Pani Prezes już z nami :tak:bardzo się cieszę i jeszcze raz serdeczne gratulki:-)
A ja siedzę i czekam, mimo, że niby mam czas,to już od kilku dni jestem całkowicie gotowa - psychicznie na pewno:tak:
Mam takie pytanie, jaki termin porodu się Wam zgadzał lepiej? Bo wg cyklu mam 23-24 czerwiec, a wg USG 16-17 czerwiec...chciałabym,żeby ten drugi mi się zgodził. Dzisiaj zadałam sobie sporo pracy w domku, więc może coś ruszy, chociaż co dzień mam przepowiadające, to ustają i moje nadzieje pryskają :confused:

Natuniu spróbuj tego bójanie brzuszkiem jak mówi Madzia na wątku głównym. tAk co 10 minut, może przyspieszysz poród. No i zajmij sie jakimiś pracami w domu. Umyj podłogi , to też przyspiesza poiród. I chodź dużo. Może masz w domu piłkę do skakania to poskacz.
Trzymam za ciebie kciuki i zyczę wytrwałości.

Ewcia mój termin to bardziej z cyklu. A mój doktorek nie sugeruje się terminami z usg, jeśli miesiączki były regularna. Ja rodziłam swoje dzieci 2-3 dni po terminie z miesiaczki:-)

Dzięki Azile, czyli jeszcze z tydzień przynajmniej sobie poczekam,bo też miesiączkowałam regularnie. Ale i tak posprzątam, może coś przyspieszę;-)

Ja z wszystkimi terminami już po więc żaden się nie sprawdził.:-)
Wilmek to tak jak u mnie wczoraj niby coś mnie zaczęło boleć , wykąpałam się i mi przeszło a dziś od rana cisza ale ty zdaje się następna w kolejce ?

wiesz zalezy co kto uważa za termin - ja jeśli urodzę 21, 22, 23, 24 to będę uważała ze to idealnie terminowo no bo przecież nikt nigdy do końća nie wie kiedy ma termin a tym bardziej dzidzia nie wie tego, kiedy my mamy termin :-D:-D:-D

reklama
Witajcie Dziewczynki!!! U mnie jak zwykle, cisza, spokój, zero jakichkolwiek objawów itp, itd... :baffled: zaczynam sie przyzwyczajac do tego stanu ciężkiego :-) co nie oznacza ze nie popróbuje pohustac brzuchem wg wskazań Magdziarki ;-)
Mam na szczescie dzisiaj dobry humor- pije kawke, poczytam co u Was no i biegne pod prysznic, nastawiam 2 prania, obiad w zamrazalce- tylko ziemniaki obrac :) a jutro jade na badanie i ktg ;-) no i zobaczymy co tam u Bartusia :-)

Do góry