reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
reklama
Normalnie cię chyba myślami ściągnęłam Iwosz bo tak sobie myślałam dziś że jak już mamusie urodzą dzidziusie to prawie znikają z forum :-)

hm...podczytuję was regularnie tylko nie mam weny na pisanie...
- mam jeszcze egzaminy (dziś byłam w Białymstoku - Azile- wypatrywałam cię ;-)), Krzymek jest mega absorbujący...a Bogna ...głównie śpi :-)

kibicuję wam wszystkim z całego serca - już niedługo wszystkie będziecie miały maluszki przy sobie...:tak:

jak tu wchodze - pierwsze co - odpalam watek z lista - i w napieciu dojezdzam do konca strony - kto na dana chwile "zamyka" liste

widze jednak ze poki co - Joanna:tak:

dobry wieczor

dziekuje Wam za zyczenia dla Agatki

tak - duza juz panna
dorosle prezenty dostala - komorke, zegarek...kurde - poczulam ze mi sie wymyka ta moja Agatka...i dobrze ze bede miala jeszcze dwoje maluszkow

Joanno Wielkie gratulacje dla Ciebie i Mateuszka:-):-):-):-):-)Milkaaa gorace zyczenia urodzinowe dla Agatki:happy::happy::happy::happy::happy:Myszko Wielkie gratulacje sliczna dzidzia:-D:-D:-D:-D:-D

dziewczyny - napieranie oznacza ze dziecko schodzi nizej
poza tym jest coraz wieksze - wiec coraz silniej uciska szyjke

bole podbrzusza zazwyczj oznaczaja skurcze przepowiadajace - cwiczace miesien macicy
te prwdziwe rozpoczynaja sie raczej w dnie macicy - czyli ida fala od gory brzuszka, poprzez czesc kryzowa do dolu brzucha - podbrzusza i pachwin
no i wydaje mi sie ze nei da sie ich pomylic z pobolewaniem - sa po prostu coraz silniejsze

i jeszcze co zauwazylam - jak zaczynal sie samoistnie moj drugi porod - bo pierwszy - indukcja - poszlam pod cieply prysznic - nei przeszlo - wiedzialam ze to juz to..
zapisywalam n kartce z dokladnoscia co do sekundy kiedy sie zaczyna i iedy konczy skurcz - a potem obliczalam przerwe pomiedzy koncem skurczu a poczatkiem kolejnego
organizm zaczal sam sie przygotowywac: oczyscil sie zoladek i jelitka
aaa i jeszcze pamietam ze jak juz jechalismy do szpitala - opitolilam meza ze jedzie po dziurach - na skurczu to bylo masakryczne. Jak sie potem okazalo - nie tak masakryczne jak masaze szyjki:baffled:

reklama
witam z samego rana coś nie mogę spać,ale pewnie padnę za parę godzin żeby doładować akumulatorki, a więc tak, byłam wczoraj na wizycie u gina wszystko jest ok, 1,5 cm rozwarcia ale szyjka długa i twarda i zero naporu ze strony dzidziulka, więc napewno pochodzę do 09.06 albo i dłużej:-:)no:.
jak było za wcześnie to dzić się pchał i trzeba było leżeć plackiem, jakieś szpitale, kroplówki itd. a teraz jak już może, bo wszystko przygotowane, to uparciuszek nie chce wyleźć:no::no::no:
to czekanie jest najgorsze, a tu żadnych objawów:confused:

Do góry