reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
reklama
Uwaga z ciemnym pieczywe powoduje u ciezarnych straszne kolki . Wiec lepiej z umiarem, ja teraz nie moge go jesc bo mam takie kolki, ze bez nospy nie da rady. Wogolw przed ciaza staralam sie bardo zdrowo odzywiac. Jadalam dziennie 700 gr warzyw i duzo ryzu i kasz i malo miesa, ciemne pieczywo. Czyli wszystko co zalecana dla kobiet w ciazy:-D. Ale od kiedy zaszlam(od pierwszych dni) nie ma mowy i warzywach nie smakuja, ryz i kasza poszly w zapomnienie a pieczywo ciemne nie moge. I jak tu odrzywiac sie zdrowo w ciazy:szok:. Mam nadzieje ze jeszcze troche i wroci mi chec na moje posilki. pozdrawiam.

a ja mysle ze tezba tyle jesć na ile się ma ochote ja sobie nie odmawiam niczego i jak narazie jest wszystko ok . Wiem tylko ze zawsze tak mam ze jak na coś dmucham chucham to jest na odwrót no nie powiem ze nie uważam na siebie ale staram sie tez nie przesadzać:tak:

Oj dziewczyny ja tak jak Asia mogę jeść i jeść :-D dziub mi się nie zamyka:tak:
azile dobrze że napisałaś o tych kolkach po ciemnym pieczywie bo ja ostatnio się zajadam ciemnym chlebkiem ze słonecznikiem a brzusio pobolewa z lewej strony więc to może od tego....
Wy tak teraz zajadacie się cytrusami a dla mnie mogłyby nie istnieć, za to tonami jabłka :confused:

no to ja wczoraj miałam problemy ze wzdętym brzuchem i zastanawiałam się od czego :-) możę faktycznie od chleba...
Chociaż straszne koliki miewałam na samym początku ciąży - aż nie mogłam spać :szok: lekarz zalecił no - spę.
cały czas dokucza mi jednak coś innego - krwawienie z nosa i obrzęk. No ale na to biorę vit. C i tony wody morskiej - pomaga ale powraca

A ja tak z innej beczki ;-) od kilku dni drętwieją mi opuszki palców dłoni lewej, dzisiaj doszły do tego palce. Czytałam, że może to być zespół cieśni nadgarstka czy jakos tak. Ale ja biorę zestaw witamin, w tym magnez i wit.B, ale to nie pomaga. Jest to ponoć związane z zatrzymywaniem wody w organiźmie, ale nic mi nie puchnie.:baffled: Chce mi się co prawda dużo pić , ale nic więcej. Tez miałyście albo macie cos takiego?

a ja mysle ze tezba tyle jesć na ile się ma ochote ja sobie nie odmawiam niczego i jak narazie jest wszystko ok . Wiem tylko ze zawsze tak mam ze jak na coś dmucham chucham to jest na odwrót no nie powiem ze nie uważam na siebie ale staram sie tez nie przesadzać:tak:

Podpisuję się pod tym - uważam dokładnie tak samo :-)

A apetyt to ma ostatnio wielki, więc musze uważać, żeby nie przesadzić.

reklama
nie wiem czy Wy tak macie ale ja jak mam na coś ochotę i idę to ugotować - no i gdy jest to już gotowe :-D to mi się już odechciewa jeść :-D
Najlepiej by było jakby ktoś mi gotował :-D

Do góry