reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Ja ważyłam przed ciążą 55 kg a teraz.......dziś się zważyłam......62 :szok::szok::szok:
Same oceńcie czy to dużo (tłusty brzuszek czy nie).
Na chłopaka podobno właśnie brzuch ma się wyżej niż na dziewczynkę , bardzo ładnie się wygląda no i tylko piłeczka z przodu która nie rozlewa się po bokach . Oczywiście to nie reguła ale min.

reklama
To ja mam właśnie rozlewający się brzuszek, czyli może byc dziewczynka ;-) Ostatnio się przestraszyłam, że mi zmalał, a on po prostu się rozlał :-) a w pasie to właśnie przekroczyłam 100 :szok:

ja odkąd robią płytki do kompa to robię sama i mamie ale mam bardzo proste tematy i jak czegoś nie wiem to się ratuję ciocią księgową

Jej dziewczynki ja nawet nie mam czasu, żeby czytac wszystkie Wasze newsy o "kopniaczkach".
Cały czas pracuję i nie wiem kiedy pójdę na zwolnienie, gina już od początku mnie wysyła i najchętniej to już wypisałaby mi zwolnienie do czerwca, ale....... Nie mam komu przekazać swojej pracy, wiosną szef pozwalniał ludzi a teraz brakuje rąk do pracy.
A ja - durna lojalna pracuje nadal zamiast go olać. Chociaż nie mogę powiedziec bo jest w stosunku do mnie bardzo uprzejmy i mało wymagający hehe.
W każdym bądź razie mam pytanko do wszystkich pracujących przy kompach - czy Was boli brzuch jak długo siedzicie w jednej pozycji. Kurcze dziś myślałam, że po godzinach nadgonie trochę pracę ale niestety od 14-stej miałam już takie bóle brzucha, że w autko i do domciu.
Jak wytrzymujecie osiem godzin??? ja czasami wymiękam: boli brzuch, krzyż i najsmieszniejsze to pośladki. To ostatnie tłumaczę większą masą :-))))

magdziara;
Widzę, że mamy podobnie... Wiesz, wrzuciłam w google pierwsze ruchy dziecka i znalazłam na różnych innych forach nawet takie Mamy, które poczuły około 25 tygodnia - tak więc wszystko przed nami :-D
Pocieszam się, że nie tylko ja jestem taka niecierpliwa ;-)
Mam nadzieję, że już niedługo poczujemy solidnego kopniaka :-D
A! jak słucham bulgotów przez stetoskop - to jak się przekładam na boki to bulgoty stają się większe - tak więc mam cichą nadzieję, że to Dzidzia.
Kasiu;
Mi na takich kalkulatorach 2 razy wyszła dziewczynka ( zaraz wejdę na ten Twój). Moja kumpela wyglądała jak na chłopaka - bardzo ładnie i miała piękną cerę, wszyscy na 100% sądzili, że chłopak - a tu niespodzianka - druga Dziewczynka :-D

Jolu;
jak ja nawet trochę posiedzę przy kompie to zaraz mnie coś tam pobolewa..
Wiem, że wtedy krew ma gorszy przepływ i nie powinno się długo siedzieć w jednej pozycji. Według kodeksu przy kopmpie 4 godziny w pracy. Dla mnie to by nawet było zbyt wiele. Koniecznie Musisz sobie robić przerwy i się ruszać

reklama
Ojjjj ale tam wyżej się rozpisałam:-)) Pewnie znowu do Was zajrze za dwa dni a tam kolejne 4 strony wpisów;-))) Piszcie ja sobie w wolnych chwili czytam. Co do swojej wagi to tez już mam do przodu 7 kg, brzucholek rozlany, boczki powiększone i dupcia jakby szersza, Chyba jedynie twarz została bez zmian:-)) ale co tam wszystko zniosę, nawet komplementy "życzliwych" mi osób oby dzidziołek był zdrowy. Pozdrowienia dla wszystkich czerwcówek;-))))

Do góry