reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Witajcie Laseczki!
PO pierwsze Liliana -zazdroszcze pierogów ruskich bo je uwielbiam!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja dzisiaj bede miała ruchliwy dzien- pranie juz wywiesiłam, zaraz zbieram mojego Ł z łozka bo jeszcze leniu****e ( ma dzisiaj nocke) to musimy wykozystac jego ''wolny dzień'' musze odebrac nowy dowód i prawo jazdy, musze jechac do komisu bo sprzedaje sukienke slubna i musze przedłuzyc czas jej wiszenia :baffled::dry: podskoczyc do obie- remont na 99% zaczynamy jutro i musze ze szwagierka jechac na małe spotkanie na które zostałyśmy zaproszone :baffled: i jesazcze kilka innych spraw!
Miłego dnia dziewczynki! Odpoczywajcie i leniu****cie!
Mata z nogami do góry!;-)

reklama
A ja chyba bede musiala siedziec z robotnikami i nadzorowac, bo cosik mi sie wydaje, ze na cizkim kacyku sa kolesie .... Wrrrrrrrrrrrr......... trzymajcie mnie bo pobije kogos...

A już myślałam, że mam jakąś manię prześladowczą :-D Ja co rano wchodzę do przychodni - przez poczekalnię, bo muszę zajrzeć do rejestracji - i po prostu czuję na sobie wzrok wszystkich pacjentów... Odprowadzają mnie wzrokiem, dopóki nie zniknę za drzwiami do biura :-) Czasami wybieram sobie jakąś jedną osobę i też się na nią chwilę gapię, a co mi tam ;-)

A jeszcze śmieszniej jest na basenie - wieczorami mają zajęcia dzieciaki ze szkółek pływackich, więc zawsze jest ich sporo i w szatni widzę, jak długo wpatrują się w mój brzuch (czasami nawet podchodzą i patrzą sobie z bliska :-)), a potem biegną do mamy, pewnie z kłopotliwymi pytaniami :-D

Na Zelaznej sprawa jasna od dawna byl trzeba miec swoje ciuszki i juz. Zero dylematu. Jedynie: ktore ciuszki wziac...

W Bielańskim to samo, zresztą wszystko, co potrzebne wyliczyła położna na szkole. Kosmetyki maluszkowe na przykład.

Gratujulę udanych wizyt Mamootu i Matu!

Ja się wczoraj u mateczki przebadałam o... 22 bo dopiero była wolna. Szyja długa (3.8 cm). Maluszek ruchliwy, waży 2150g. Swiństwa się leczą. Posiew wzięty. :-)

W sprawie kapci; biorę plastikowe japonki pod prysznic, a do chodzenia po korytarzach- kapcie z napisem ... MARIOTT HOTEL !!!!!

Joaś ty to sie masz nie pozazdrościć. Pobij tych pijaczków to na wiadomościach sie pośmieje. Będą trobic kobieta w ciąży pobija facetów. Ale będzie fajnie. :-). A tak na powarznie to wiesz co o Tobie myślę........ jesteś super!!!!!!!!!!

A co do tych czułek , to ja planowałm napisać sobie na czolę " bardzo chciałam moje dzieci". Czasem patrzą na mnie jak na patologie, a ja z tym nic nie mam wspólnego:tak::tak::tak:.

Witajcie Kobietki:-)
nadrobiłam czytanie...
Wczoraj trochę za długo byłam na nogach i wieczorem złapał mnie mega skurcz - oczywiście tel. do giena - a on mi na to,że jak bedą się regularnie powtarzać podczas 2 godzin to mam dzwonić - na szczęscie przeszło - ufff... i tym razem się udało..

Myszko;
doskonale Ciebie rozumiem - cięzko tak siedzieć na 4 literach jak wokoło tyle do zrobienia :-D

Magdalenko - ale Wojtuś duuuży :-) Najważniejsze,że już jest donoszony - ale niechaj sobie jeszcze troszeczkę posiedzi w mamusiowym brzuszku :-)

...jakie to jest durne, że jak ktoś ma więcej niż 2 Dzieci to zaraz patrzą jak na patologię :angry:
Normalnie brak słów...

przypomniało mi się coś... jak leżałam na patologii i przyszedł do mnie Jacek to później pielęgniarka pytała się czy to mój Tata :-D:-D:-D ja jej na to, że owszem Tata - ale Dziecka :-D:-D
nie mówiłam tego J. bo może i byłoby jemu przykro...
Cholercia, przecież ażżżż taaaaakiej wielkiej różnicy więku nie ma pomiędzy nami.

Joanno po prostu ty młodziutko i pięknię wyglądasz a twój J. powarzniej. Ale co tam nich sie dziwią, poco sie tym martwić.

Z tym patrzeniem jak na patologię to faktycznie chore toto jest, zresztą ja jak idę z Kochaniem to też się gapią, a mamy tylko jedną dzidzie i to w brzuszku póki co:sorry2: poza tym wydaje mi się, ze ogólnie ludzie gapią się na kobiety w ciąży - z wózkiem to może niekoniecznie tak bardzo, ale na ciężarówkę to strasznie. I to właśnie tak, jak piszecie albo z politowaniem albo z jakąś pogardą ja nie wiem... to co, wiecej niż jedno dziecko to już patologia?? Ufff ulżyło mi, bom trochę wkurzona takim zachowaniem. Ale za to powiem wam coś co was powinno troszkę rozśmieszyć, ja tam osobiście się uśmiałam do łez z osoby, która owy komentarz wygłosiła. Mianowicie - moja teściowa dowiedziała sie od kolezanki z pracy, ze nie powinna sie słowem wypowiadać na temat dzieci - ich pielęgnacji, wychowania etc- bo ona ma TYLKO JEDNO, więc z niej żadna matka i się nie zna. :no:Pani, która wygłosiła tą tezę, to jest patologia, mąż alkoholik, ona z piatką czy szóstką dzieci, wszytkie te dzieci widać że zaniedbane , same wiecie jak to wygląda. I ona wygłasza dla innych mądre rady... Myślałam że walnę ze śmiechu, bo to nawet płakać się nie chce. :-p

Joanno, mój braciak jak został tatusiem (chłopak ma 20 lat i 18 lat starszą żone - nie pytajcie:-p) to panie na porodówce to myślały, że on nie do syna przychodzi, tylko do brata, a jego żonie powiedzieli, ze syn, ten straszy (mój braciak znaczy) że bardzo ładny i do niej podobny :-):-):-) Azile ma rację, niech sie dziwią jak muszą:-p

W sprawie kapci; biorę plastikowe japonki pod prysznic, a do chodzenia po korytarzach- kapcie z napisem ... MARIOTT HOTEL !!!!!
:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-) Raju, ale sie uśmiałam :-):-):-):-):-) dobre, naprawdę dobre :-p

A ja idę poszukać torby...chyba najwyższa pora się spakować, zwłaszcza że Bobik coś tam straszy jakimiś skurczybykami:-)

reklama
Agusia,Mamoo,Behemootek;
Gratuluję udanych wizyt :-)

Dziękuję Dziewczynki za odzew w sprawie tego cholernego kłucia :-)

Martusia;
cieszę się ogromnie,że skończyło się tylko na przypuszczeniach...

Qrdę, moja szyjka ostatnio jakaś długaśna była - ponad 5 cm - tak patrzę na Behemotowy opis...

Tak się właśnie zastanawiam... a co jak będzie zimno tego lata ? Czy macie dla Maluszków jakieś kurteczki, kombinezonki cczy coś w tym rodzaju ?

Do góry