reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Ja przytyłam już z 6 kilo ale z okazji ciąży rzuciłam również palenie więc wolę ważyć więcej niż zatruwać siebie i dzidzię

reklama
dziewczynki ładnie tyjemy ( ja 4,5 kg)...tak książkowo i to wcale nie jest dużo...mam koleżankę , która w ciąży przytyła 22....:szok: to jest rekord...wróżę nam jakieś ok10 i ciut więcej..czyli 1kg/na miesiąć ..hihihihi

dziewczynki ładnie tyjemy ( ja 4,5 kg)...tak książkowo i to wcale nie jest dużo...mam koleżankę , która w ciąży przytyła 22....:szok: to jest rekord...wróżę nam jakieś ok10 i ciut więcej..czyli 1kg/na miesiąć ..hihihihi
Kochana ja mam nadzieje że max 10-12 kg mi przybędzie, ale np moja mama będąc ze mną w ciąży a przyznam że kobieta szczuplutka przytyla 38 kg.... po 2 latach i urodzeniu brata waga spadła jej do 54 kg i waży tyle do dziś ;-) czyli 23 lata :-)

Tak sobie myślę, że więcej nież 10 to i ja bym nie chciała przytyć. z synem przytyłam 9 ale to były tzw . chude czasy studia, stres i młodość. Wtedy nawet nie myślałam że trzeba się w ciąży pooszczędzać..i wszystko było ok. teraz jestem na L4 i czasem woże rano syna do zerówki, gdzie piechotą mozna dotrzeć w 10 minut. szczyt lenistwa...niebawem pewnie obrosnę w tłuszcz..może jak wiosna zawita to bedzie więcej energii. A może jakąś gimnastyke....???

Ja przytyłam już z 6 kilo ale z okazji ciąży rzuciłam również palenie więc wolę ważyć więcej niż zatruwać siebie i dzidzię
KASIAU30 moje serdeczne gratulacje z okazji niepalenia ..tak trzymać... w nagrode co miesiąc możesz kupić buty bo przecież przepala się około 150 zł miesięcznie..:-)

ja rzuciłam palenie 3 miesiące przed planowaną ciążo i dzieki bogu bo myslalam ze po pierwszym miesiącu bedę gryzła parapet :-( i powiedzilam sobie ze nigdy wiecej papierocha bo jak mam rzucać i tak cierpiec to dziekuje serdecznie ale tobie gratuluje bo sama wiem jak jest ciężko jak sie rzuca palenie . :baffled:

:-)Witam W nowym pięknym, u mnie w Olsztynie bardzo śniegowym i mroźnym dniu. Ja również nie palę już od roku to było ubiegłoroczne postanowienie sylwestrowe...i udało sie . Jola 244 masz rację że rzucić jest bardzo ciężko. Kiedy w maju 2000 roku dowiedziałam się że jestem w ciązy od razu rzuciłam i całą ciąże obiecywałam , że nie wrócę. Pamiętam jak dzisiaj. Mieszkałam w Akademiku i przestałam juz karmić wyszłam na korytarz i skusiłam sięna jednego..prawie wymiotowałam w głowie mi się kręciło ale paliłam i znowu popłynęłam...Na tyle lat.Jak sobie to policzyłam..od 2001 do 2007 to 6 lat, czyli 72 m-ce . Średnio paczka dziennie czyli 5 zł( miesięcznie 150 zł) czyli jakieś 10 tysięcy przepaliłam MASAKRA!!! Nie wspominając już o zdrowiu. Tak więc nie warto rzeczywiście palić. A w ciąży szczególnie. I co nam zostało w ciąży ...nie palimy nie pijemy alkoholu..............

Ja naszczęście nie wciagłam sie nigdy w pamierosy. Coś tam podpalam jak mialam naście lat ale to tylko tak sporadycznie.

Co do tycia to mam 3 kilo na plusie brzuch tylko rosnie:-)
Z Kuba przytylam 22 kilo i zaczelam tyc dopiero po 5 miesiacu mam nadzieje ze tym razem mnie to nie czeka. Zbilam to dopiero jak skonczylam karmic Kube.

reklama
Witam,
Powiedzcie mi jak mogę sobie wstawić w profilu ten suwaczek, są takie słodkie też chciałabym miec taki. Juz sobie nawet skomponowałam własny ale nie wiem co dalej :no::-(
Pomóżcie mi

Do góry