reklama
milkaaa
Czerwcowa mama'08
Dziewczyny - tez zasilek rehabilitacyjny - to sie tylko tak nazywa. Jest to ciag dalszy swiadczenia chorobowego - tylko po pol roku L-4 przepisy tego wymagaja. Z mojego doswiadczenia wygladalo to tak ze chwile przed ZUS wyslal do mnie info aby przedstawic karte ciazy i cala historie choroby - z tym szlam do lekarza prowadzacego ciaze - on wypelnial ten druk, kserowalam wszystkie badania i opisy usg, karty pobytu w szpitalu - bo i te mialam z poczatku ciazy - wyslalam wszystko do ZUSu i to wszystko. Mialam dosc dowodow na to ze jestem w ciazy i ze ciaza wymagala rezygnacji z pracy - wlasnie dzieki pobytowi szpitalnemu - mysle ze dlateg dali mi spokoj juz na tym etapie. Slyszalam od kolezanek ze byly jednak wzywane na komisje - sprawdzono w realu ze maja faktycznie brzuszki - i to wszystko. Zwykla formalnosc - ale jednak stres /takie porabane to wszystko
Mi Zus przyslal to w odpowiednim czasie - tak ze zdazylam na czas im odeslac - przed uplywem tych 182 dni. Ale slyszalam tez ze trzeba samemu tego pilnowac bo przysylaja za pozno. Nie wiem co wtedy sie dzieje - czy wstrzymuja wyplate chorobowego??Nie wiem...
Mi Zus przyslal to w odpowiednim czasie - tak ze zdazylam na czas im odeslac - przed uplywem tych 182 dni. Ale slyszalam tez ze trzeba samemu tego pilnowac bo przysylaja za pozno. Nie wiem co wtedy sie dzieje - czy wstrzymuja wyplate chorobowego??Nie wiem...
azile29
Czerwcowa mama'08
Jagoda.10 i magda-s Miło was usłyszeć!!!
Ja również mam termin między 13 a 15 czerwca a do tego czekają mnie 14 czerwca moje urodziny. Nie moge się doczekać na wasze opinie o ciąży!!!! A właśnie powiedzcie ile przytyłyście od zajścia w ciążę . Bo ja jakoś nie wiele tylko 5 kilo. I wcale po mnie nie widać tej ciąży, ale za to dzicia podobno duża.
Pozdrawiam wszystkie mamy czerwcowe.
Ja również mam termin między 13 a 15 czerwca a do tego czekają mnie 14 czerwca moje urodziny. Nie moge się doczekać na wasze opinie o ciąży!!!! A właśnie powiedzcie ile przytyłyście od zajścia w ciążę . Bo ja jakoś nie wiele tylko 5 kilo. I wcale po mnie nie widać tej ciąży, ale za to dzicia podobno duża.
Pozdrawiam wszystkie mamy czerwcowe.
azile29 5 kg to wcale nie tak niewiele, tyle mniej więcej powinno przybyć na wadze ;-) ja teraz do 17 tygodnia mam na plusie jakieś 3 kg nie więcej a przyznam się że pochłaniam przeróżne rzeczy i apetyt bardzo mi dopisuje.
Ja jestem w połowie 15 tygodnia i przybył mi cały 1 kilogram :-( Trochę się martwię, ale mój lekarz twierdzi, że tak może być. Jestem z natury chudzielcem, więc chyba nie mam co się spodziewać więcej niż 8 kg przez całą ciążę...
azile29
Czerwcowa mama'08
Flexy a mi się wydawało że to nie wiele. Ja dużo nie jem, wielkiego apetytu też nie mam. W autobusie się czuję okropnie, ledwo daję radę dojechać do końca. okropnie dokucza mi kregosłup . A reszta chyba ok. Dzidzia się rusza. Rano tak się wypina że nawet mąż może ją wyczuć. Już nie mogę się doczekać czerwca!!!!!
Pozdrawiam!!
Pozdrawiam!!
J
Jola244
Gość
mnie przybyło juz 6 kilo jak tak dalej będzie to przybędzie mnie z 30 ale co będę sie martwila potem
reklama
mata-kow
mama do kwadratu :)
agacina mi na ostatniej wizycie kontrolnej wyszło, że schudłam 1,6 kg i ważyłam mniej niż przed ciążą!!! Ginka się trochę niepokoiła, tym bardziej, że wymiotów zero. Po prostu miałam wstręt do jedzenia. Ale przez święta nadrobiłam zaległości w jedzeniu i w końcu mogę jeść normalnie a 7 stycznia idę na kontrolę to moja ginka się zdziwi, bo już trochę przytyłam i automatycznie mnie wysadziło w okolicach brzuszka. I to na szczęście ciążowo, a nie tłuszczykowo
Podziel się: