reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe smakołyki_przepisy :)

Oj ale mi narobiłyscie smaka.Bob z masełkiem i solą--lece do Tesco!!!!!!

Wczoraj opchałam sie truskawami,mniam.
Za oknem zrobiło sie czarno-bedzie burza:szok::szok::szok:Ale szurneło deszczem...

reklama
Oj ale mi narobiłyscie smaka.Bob z masełkiem i solą--lece do Tesco!!!!!!

Wczoraj opchałam sie truskawami,mniam.
Za oknem zrobiło sie czarno-bedzie burza:szok::szok::szok:Ale szurneło deszczem...
Limba ale mi narobilas smaku,jakiej firmy jest ten bob w Tesco i jakie ma opakowanie?tyle razy szukalam i nic:tak:

sałatka z tuńczyka :
- puszka tuńczyka
- szklanka ugotowanego ryżu
- puszka kukurydzy
- puszka groszku
- cebula ew.szczypiorek
- sól, pieprz
wszystko wymieszać z majonezem SMACZNEGO!!!!

Mamuśki na diecie bez mlecznej , napiszcie co wy tam jecie bo ja nie mam już pomysłu i od paru dni jem codziennie na śniadanie ryż z jabłkiem co prawda mi smakuje ale sama nie wiem co w ogóle gotować na te obiady:szok:

Mamuśki na diecie bez mlecznej , napiszcie co wy tam jecie bo ja nie mam już pomysłu i od paru dni jem codziennie na śniadanie ryż z jabłkiem co prawda mi smakuje ale sama nie wiem co w ogóle gotować na te obiady:szok:

żeby nie gotować dwóch obiadów robię tak:

Rodzina schoboszczaka smażonego ja schab z wody z marcheweczką.
Rodzina mielone ja putpety w sosie własnym z koperkiem
Zupy praktycznie każdą( oprócz wzdymających) ale bez smietany
Piers z kurczaka z wody i z piekarnika z warzywami
Pierś z kurczczka w kosteczkę lub paseczki w sosiku
Dania jem z ryżem i makaronem
Nie jem naleśników bo mleko i jajo. nie jem gofrów bo jak wyżej, nie jem jajecznicy,

Dziewczyny a czy można jeść ziemniaki i kasze?
A gdzieś słyszałam, że rosołek nam pomaga szkodzi małemu na żołądeczek ale nie wiem czy to prawda

Dzięki Madzia - można naleśniki jak ewentualnie z tymi jajami - będą przepiórcze
Naleśniki bez mleka
Składniki:
– 4 jajka
– szklanka mąki
– łyżka oleju
– szklanka wody
Sposób przygotowania:
Zmiksuj składniki, odstaw ciasto na pół godziny. Usmaż naleśniki na wysmarowanej olejem patelni. Podaj z owocami, nadzieniem ze sparzonego szpinaku albo gotowanego i zmielonego mięsa przyprawionego pieprzem i odrobiną cebulki.

reklama
Aniknulko jadłam ziemniaki i mam wrażenie że mały po nich dostał kolki więc radziłabym się wstrzymać chyba że masz dostęp do starych które są bardziej wskazane....
z kasz to jadłam manna i to na mleku w sumie małemu nic nie było ale zbyt często nie będę próbować..