reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe smakołyki_przepisy :)

reklama
Tak jak napisała Lorcia młode ziemniaki NIE bo powodują kolki!!! Ja już odważyłam się zjeść panierowanego schabowego, serek z cebulką, maliny. Jem jogurty ale z nabiałem i jajkami nie eksperymentuję. Wolę dmuchać na zimne.

A co do diety bezmlecznej to przy Krzyśku jadłam nawet płatki z mlekiem...na jego mleku:-D

żeby nie gotować dwóch obiadów robię tak:

Rodzina schoboszczaka smażonego ja schab z wody z marcheweczką.
Rodzina mielone ja putpety w sosie własnym z koperkiem
Zupy praktycznie każdą( oprócz wzdymających) ale bez smietany
Piers z kurczaka z wody i z piekarnika z warzywami
Pierś z kurczczka w kosteczkę lub paseczki w sosiku
Dania jem z ryżem i makaronem
Nie jem naleśników bo mleko i jajo. nie jem gofrów bo jak wyżej, nie jem jajecznicy,
magdziarko, na czym polega schab z wody:zawstydzona/y:?

ja jem ziemniaki i jak narazie ok...
Malemu sie nie spodobalo jak zjadlam winogrona...
ale najbardziej to mi sie chce kawy:zawstydzona/y: myslicie ze jakas zbozowa czy inka moglaby byc?:zawstydzona/y:

Behemotku chyba chodzi o schab gotowany w wodzie troszku osolonej z marchewką:confused::-)
ja dodaje całą włoszczyznę tnę mięso na kawałki i tak sobie je pichcę:tak: później lekko zaklepuję maką i sos gotowy:tak:

wilmek ja od samego początku piję kawę-słabą i bez mleka jakoś małemu nic nie jest:tak:

A ja chyba mogę jeść wszystko, bo byłam prawie tydzień na diecie i żadnej różnicy nie widzaiłam :tak: :sorry2: jajko juz w szpitalu dostałam, a w domku zaszalałam z jajecznicą :szok::-D do tego był juz por, soja, schaboszczak smażony :-p boję się i jeszcze nie jadłam typowo wzdymających potraw no i słodyczy z czekoladą, ale pomalutku ;-) no i jadłam już kilka ciast :-)
najważniejszy chyba umiar...

Mata z tymi smażonymi to bym uważała :tak: lepiej gotowane mięsko, por raczej tez z cebulowatych, a czekolada może wywołać alergię

Dziewczyny,

obiecalam swego czasu troche przepisow. Chcialam przekopiowywac z innego forum, ale stwierdzilam, ze lepiej bedzie wkleic link. Tym bardziej, ze to watek zarchiwizowany, a ja korzystalam z tych przepisow juz 4 lata temu!!! Na szczescie mialam dodane w "ulubionych":

Alergie - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl

Duzo ciekawych przepisow, niektore juz przydatne, inne beda za jakis czas. A przepis na bananowe ciasto i na piernika z jablek wkleje za moment....

reklama