reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe smakołyki_przepisy :)

reklama
Dziewczynki czy ktoras z was ma przepis na BLOK to jest taka slodycz co robi sie z mleka w proszku z herbatnikami tylko nie wiem co jeszcze sie dodaje,takie smaczki z dziecinstwa mnie lapia,jesli ktoras z was zna przepis prosze o odpowiedz:-):-):-):-):-)
 
Dziewczynki czy ktoras z was ma przepis na BLOK to jest taka slodycz co robi sie z mleka w proszku z herbatnikami tylko nie wiem co jeszcze sie dodaje,takie smaczki z dziecinstwa mnie lapia,jesli ktoras z was zna przepis prosze o odpowiedz:-):-):-):-):-)
Marlenka czytasz mi w myslach własnie dziewczynki kto ma przepis na to cudo może Anulka :-D
 
Dziewczynki czy ktoras z was ma przepis na BLOK to jest taka slodycz co robi sie z mleka w proszku z herbatnikami tylko nie wiem co jeszcze sie dodaje,takie smaczki z dziecinstwa mnie lapia,jesli ktoras z was zna przepis prosze o odpowiedz:-):-):-):-):-)

Jutro wstawię przepis bo nie pamiętam wszystkiego i nie chcę źle napisać. Buzialki:-D
 
Ale poruzenie zrobilam tym cudem jutro Anulka wstawi przepis i na weekend chyba kazda z nas cos zmontuje,ja napewno tak juz dluzszy czas o tym myslalam zrobimy smakolykowa niespodzianke dla naszych dzidziulkow na dzien dziecka z tej slodyczy beda fikac koziolki ;-):-D:-D:-D:-D:-D;-)Jolu to po 10 latkach bedziesz sie zajadala
 
Ja mam przepis na trochę inny smakołyk, który nazywa się salceson i jest podobny do bloku ;-)

1 margaryna
1 szklanka cukru
1 szklanka mleka
3 łyżki kakao
3 łyżki żelatyny
3-4 paczki herbatników

Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki mleka. Herbatniki połamać. Resztę składników zagotować, dodać rozpuszczoną żelatynę i herbatniki. Masę wlać do grubego foliowego worka (podłużnego jak na salceson ;-)), zawinąć sznurkiem, ostudzić w zimnej wodzie. Wstawić do zamrażalnika do stężenia. Kroić w plasterki.

Nie podawać z musztardą, bo smakołyk jest na tyle podobny do salcesonu, że nie jeden się już nabrał i zjadł z musztardą :-D:-D:-D

Jeśli nie mamy worka, to można wykorzystać plastikową butelkę z odciętą górą lub formę do keksów.
 
reklama

Podobne tematy

Do góry