reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2024

Myślę że za duży odstęp czasu
Hm a mi się wydaje, że skoro wzrasta prawidłowo co 48 h to po takim czasie też powinno wyjść w kalkulatorze. Chyba, że to wartości już duże ponad 1000. To wtedy nie wiem..

Mi też ta moja beta się średnio podoba. 🥶. Mam zrobić kolejna za tydzień i dopiero się umowie na wizytę..

reklama

Załączniki

• FFB32DCF-3F33-4373-B24A-D154DCB55CA2.jpeg
    FFB32DCF-3F33-4373-B24A-D154DCB55CA2.jpeg
    698,6 KB · Wyświetleń: 106
Nie wiem czy ważny. Jego się robi jeśli są jakieś wskazania. Bez podstaw nikt go raczej nie robi, bo to niepotrzebny stres 🤷
To ja nie rozumiem już .. to samo USG prenatalne jest kompletnie bez sensu rzeczywiście ? Już nie bede zmieniać.. zrobię ten test , będę miała pewność , że na pewno wszystko okej. Tylko czemu w poprzedniej ciaży nikt o tym nie mówił nic ..

Hm a mi się wydaje, że skoro wzrasta prawidłowo co 48 h to po takim czasie też powinno wyjść w kalkulatorze. Chyba, że to wartości już duże ponad 1000. To wtedy nie wiem..

Mi też ta moja beta się średnio podoba. 🥶. Mam zrobić kolejna za tydzień i dopiero się umowie na wizytę..
Tylko że normy są do ok 6000-10000. Potem wzrost jest mniejszy i już się nie łapie w widełki 🤷
Np. Robiłam betę 10dpo, 12dpo i 15dpo.
Między 10dpo a 12dpo miałam wzrost ok 150%, między 12dpo a 15dpo już ok 120%, a porównując 10dpo i 15dpo już 115%... Więc im bardziej oddalone od siebie tym gorszy przyrost mi pokazywało. Potem zrobiłam jeszcze 20dpo i 26dpo i przyrost miałam 71%... Następna na bank była by poniżej "normy".

To ja nie rozumiem już .. to samo USG prenatalne jest kompletnie bez sensu rzeczywiście ? Już nie bede zmieniać.. zrobię ten test , będę miała pewność , że na pewno wszystko okej. Tylko czemu w poprzedniej ciaży nikt o tym nie mówił nic ..
Żeby obliczyć wszystko co wylicza się w badaniu prenatalnych trzeba zrobić pappa i usg inaczej nie da się uzyskać wyników z samego usg czy z samego pappa. :)
Jedno bez drugiego nie ma sensu jeśli mówimy o prenatalnych;)

Żeby obliczyć wszystko co wylicza się w badaniu prenatalnych trzeba zrobić pappa i usg inaczej nie da się uzyskać wyników z samego usg czy z samego pappa. :)
No właśnie tak samo mi powiedział lekarz. Ze samo USG nic mi nie da , że trzeba zrobić test test. Tylko dziwię się , że w poprzedniej ciaży zrobili samo USG i nikt nie mówił o zrobieniu testu :/

Chwila moment. My mówimy o USG prenatalnym? Czy o badaniach prenatalnych? Bo to nie jest to samo. W każdej ciąży jest USG prenatalne ale nie każda kobieta jest kierowana na badania prenatalne. Przeważnie idą te, u których wyszły nieprawidłowości w USG. Badanie prenatalne to test pappa plus USG i określa prawdopodobieństwo chorób genetycznych. Dla większości są one płatne, ale np. Po 35 roku życia są w ramach NFZ.

reklama
Do góry