reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2024

reklama
Cześć dziewczyny , termin mam na 20 czerwca , stąd weszłam właśnie na tą grupę i mam zastawnicze pytanie do Was, czy karmicie może piersią będąc w ciąży ? Ponieważ zdania są podzielone i chciałabym podpytać którejś z Was, może akurat któraś jest w podobnej do mnie sytuacji
Teraz nie, ale w poprzedniej ciąży karmiłam lekarz nie widział przeciwwskazań za to pokarmu miałam coraz mnie i koło 9 tygodnia było już tylko wieczorne karmienie do usypiania. A na początku 2 trymestr pokarm się skończył

Teraz nie, ale w poprzedniej ciąży karmiłam lekarz nie widział przeciwwskazań za to pokarmu miałam coraz mnie i koło 9 tygodnia było już tylko wieczorne karmienie do usypiania. A na początku 2 trymestr pokarm się skończył
podejrzewam, że ja tak czy siak muszę odstawić dla dobra dzieciątka w brzuszku, nie chce mieć powtórki w postaci poronienia.

Aaaa… szkoda. U mnie się liczy.
Lepiej to sprawdź. Bo to co przytoczyłam dotyczy każdego L4, nie tylko ciążowego. Kwotę L4 masz wyliczaną z poprzednich 12 pracujących miesięcy. Jak przechodzisz na macierzyński to liczą się te same miesiące sprzed L4. Chyba że w międzyczasie wrócisz do pracy na pełen miesiąc. Ale wtedy nie wiem jak się to liczy.

Lepiej to sprawdź. Bo to co przytoczyłam dotyczy każdego L4, nie tylko ciążowego. Kwotę L4 masz wyliczaną z poprzednich 12 pracujących miesięcy. Jak przechodzisz na macierzyński to liczą się te same miesiące sprzed L4. Chyba że w międzyczasie wrócisz do pracy na pełen miesiąc. Ale wtedy nie wiem jak się to liczy.
Mi nie płaci ZUS tylko MSWiA i nie podlegam pod kodeks pracy :)

reklama
Do góry