reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2024

reklama
Aaaa… szkoda. U mnie się liczy.
Od czego to zalezy , że u niej się nie wliczy a u Ciebie tak ? Ja mam umowę na czas nie określony. Pracuje nadal i jeszcze chce cały listopad a może do połowy grudnia. Przed świętami już na pewno odejdę bo za dużo godzin pracujących i za ciężko ogólnie. Ale póki dobrze się czuje to ciągnę bo szkoda mi 1000-1400 zł w plecy. Ale myślałam , że najniższa też nie wzrośnie od stycznia nawet jak odejdę w grudniu

Od czego to zalezy , że u niej się nie wliczy a u Ciebie tak ? Ja mam umowę na czas nie określony. Pracuje nadal i jeszcze chce cały listopad a może do połowy grudnia. Przed świętami już na pewno odejdę bo za dużo godzin pracujących i za ciężko ogólnie. Ale póki dobrze się czuje to ciągnę bo szkoda mi 1000-1400 zł w plecy. Ale myślałam , że najniższa też nie wzrośnie od stycznia nawet jak odejdę w grudniu
No bo ja nie podlegam pod ZUS i obowiązuje mnie inna ustawa :) i np dostaje 80% macierzyńskiego i rodzicielskiego a nie 81.5 jak w kodeksie pracy

No ma właśnie wzrosnąć do chyba 4242 brutto. Teraz jest 3600 brutto

reklama
Do góry