Żołna
Fanka BB :)
Tak czy inaczej jakiś wpływ na kwotę macierzynskiego będzie mieć. Tylko czy warto czekać?Niby od stycznia ale wypłacana w kwietniu
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tak czy inaczej jakiś wpływ na kwotę macierzynskiego będzie mieć. Tylko czy warto czekać?Niby od stycznia ale wypłacana w kwietniu
Nie wiem w jakim charakterze i gdzie pracujesz także nie wiem co Ci powiedzieć i nie wiem na co czekasz w sumieTak czy inaczej jakiś wpływ na kwotę macierzynskiego będzie mieć. Tylko czy warto czekać?
u mnie dokładnie tak samo jak u @Żołna tyle że odstawiła się jeszcze przed testem. Z tego co mi wiadomo to jeżeli ciąża jest fizjologiczna i bez przeciwwskazań to można, tylko ponoć nadal niewielu lekarzy się z tym zgadza, ale można o tym poczytać na insta czy fb hafijaCześć dziewczyny , termin mam na 20 czerwca , stąd weszłam właśnie na tą grupę i mam zastawnicze pytanie do Was, czy karmicie może piersią będąc w ciąży ? Ponieważ zdania są podzielone i chciałabym podpytać którejś z Was, może akurat któraś jest w podobnej do mnie sytuacji
kurcze a co na to lekarz? Ja bym chyba odstawiła biorąc pod uwagę wcześniejsze poronienie.No właśnie , czyli podobna sytuacje, ale jednak inna. Ponieważ moje dziecko nadal chce pierś, a ja obawiam się, że przez karmienie mogę poronic , wiele czytałam w internecie, również o czymś takim jak prolaktyna. Dlatego boje się. Mimo, że biorę luteinę na chwile obecna to i tak mam wiele pytań w głowie. Ponieważ już raz poroniłam i właśnie wydaje mi się, że mogło to byc spowodowane właśnie kp
ok dzięki ! Mój ginekolog twierdzi, ze niby kp nie ma wpływu na ciąże, ale przecież tak się mówi, ze nie można stymulować sutków, a przecież podczas karmienia jest ta stymulacjau mnie dokładnie tak samo jak u @Żołna tyle że odstawiła się jeszcze przed testem. Z tego co mi wiadomo to jeżeli ciąża jest fizjologiczna i bez przeciwwskazań to można, tylko ponoć nadal niewielu lekarzy się z tym zgadza, ale można o tym poczytać na insta czy fb hafija
Uczę w szkole i w sumie czekam na cokolwiek co się nie okaże kwotą poniżej najniższej krajowej bo tyle obiecywał nam obecny rząd od styczniaNie wiem w jakim charakterze i gdzie pracujesz także nie wiem co Ci powiedzieć i nie wiem na co czekasz w sumie
Lekarz twierdzi, ze można karmić piersią będąc w ciąży , tylko nie bierze pod uwagę tego, że poroniłam ( z jakiegoś powodu)kurcze a co na to lekarz? Ja bym chyba odstawiła biorąc pod uwagę wcześniejsze poronienie.
Tak cały czas mam mega śluz.Dziewczyny leci z Was taka duża ilość śluzu? Niby w ciąży to normalne ale serio nie przypominam sobie wcześniej takiego zalewania
No ale czy pójdziesz na L4 teraz czy od stycznia to jak będzie podwyżka to i tak ja przecież dostanieszUczę w szkole i w sumie czekam na cokolwiek co się nie okaże kwotą poniżej najniższej krajowej bo tyle obiecywał nam obecny rząd od stycznia
Tym bardziej bym odstawiła. Ja próbowałam cytryny (bezskutecznie). Można zakleić sutki bo "cucuś chory". Przede wszystkim to stopniowo wydłużać czas między karmieniami i zmniejszać ilość karmień w ciągu dobyLekarz twierdzi, ze można karmić piersią będąc w ciąży , tylko nie bierze pod uwagę tego, że poroniłam ( z jakiegoś powodu)