reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2024

reklama
Wytłumaczcie o co chodzi z brakiem zarodka ? Ze za wcześnie żeby go było widać zakładając

Wytłumaczcie o co chodzi z brakiem zarodka ? Ze za wcześnie żeby go było widać ?
Zakładając, że wszystko idzie dobrze to tak, może to być za wcześnie bo dopiero zaczęłam 5tc a wiem, że miałam późno owu więc jeszcze jest czas na zarodek. I tego się trzymam. W najgorszym wypadku zarodek się nie wykształci i 💩🙈

Jak czytam o waszych wizytach to nie wiem jak ja wytrzymam do mojej 31.10, ale specjalnie się tak umówiłam żeby było już wszystko widać i teraz się stresuje że to za późno bo będzie to 7 tc

Hej dziewczyny. Z tymi testami to się dwa razy zastanówcie. One określają jedynie prawdopodobieństwo, a nie że dziecko jest chore/zdrowe. Przy dużym prawdopodobieństwie się amniopunkcje robi. No i jeszcze kwestia co dalej z tą wiedzą zrobić? Bo na razie nie można zrobić praktycznie nic 🤷
Tu na forum jest masa przypadków gdzie prawdopodobieństwo choroby było wysokie, a dziecko zdrowe i odwrotnie - niskie prawdopodobieństwo a dziecko chore 🤷 dlatego nie radzę robić tych testów jeśli nie macie wskazań. Bo tylko nerwy i strach po nich jest, a pewności i tak żadnej nie dają 🤷

Hej dziewczyny. Z tymi testami to się dwa razy zastanówcie. One określają jedynie prawdopodobieństwo, a nie że dziecko jest chore/zdrowe. Przy dużym prawdopodobieństwie się amniopunkcje robi. No i jeszcze kwestia co dalej z tą wiedzą zrobić? Bo na razie nie można zrobić praktycznie nic 🤷
Tu na forum jest masa przypadków gdzie prawdopodobieństwo choroby było wysokie, a dziecko zdrowe i odwrotnie - niskie prawdopodobieństwo a dziecko chore 🤷 dlatego nie radzę robić tych testów jeśli nie macie wskazań. Bo tylko nerwy i strach po nich jest, a pewności i tak żadnej nie dają 🤷
Ja się bardzo zastanawiałam nad tym testem, już rozmawiałam z moim lekarzem, który jest wspaniały, ma ogromną wiedzę i ufam mu w 100% i powiedział mi tak, że mam się z tym wstrzymać, że są teraz super sprzęty USG, które ładnie wszystko pokazują na prenatalnych i na prawdę szkoda wydać 2000 tys na badanie, które jest niepotrzebne, a mogę wydać to na wózek 🤣 I, że jeśli tylko zauważy coś nie tak to będziemy działaś ze wszystkimi możliwymi i nawet płatnymi badaniami 😬

reklama
Mnie od wczoraj boli brzuch. I non stop bym jadła. Aż mi jest głupio że tyle wcinam 🙈 i jakoś tak strasznie się martwię tym co będzie...
W pracy już kilka osób przyczaiłam że mi się na brzuch patrzy więc pewnie zaraz plotki pójdą 🙈 chociaż to brzuch z utycia na razie a nie ciążowy 🙈🤣
Ja już wieczorem tak. 🤣
IMG_20231019_190512.jpgIMG_20231019_190434.jpg

Nie ukryje 🤣 leżę i szukam ciuchów , w coś trzeba się zacząć ubierać szerszego

Do góry