reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2024

reklama
Czemu się nakręcasz ? Jaka betę miałaś ?
Betę robiłam tylko raz, w zeszłym tygodniu i była ponad 300. A dzisiaj lekarz nic nie zobaczył i trochę mnie to zestresowało. Kazał spokojnie czekać 2 tygodnie, ale czuję że nie będzie to łatwe. Gdybym teraz poszła na betę i zrobiła przyrost to coś mi to da?

Dziewczyny na co macie zachcianki ? Ja pomimo żadnych objawów , mam mecha zachcianki na kwasne . Kapusta kisozna , żelki kwasne mogłabym jeść codziennie .
Ja mam ochotę na wszystko co mi w ręce wpadnie. Słodkie, słone, kwaśne, gorzkie, wszystko. 🙈
Będziecie robiły test PPA ? Nifty? Harmony ? Czy tylko prenatalne ogólne ?
Ja będę robić standardowe badanie prenatalne + test pappa. 😊
Betę robiłam tylko raz, w zeszłym tygodniu i była ponad 300. A dzisiaj lekarz nic nie zobaczył i trochę mnie to zestresowało. Kazał spokojnie czekać 2 tygodnie, ale czuję że nie będzie to łatwe. Gdybym teraz poszła na betę i zrobiła przyrost to coś mi to da?
Przyrost najlepiej jest sprawdzić w odstępie 48 lub 72 godzin. A jest szansa, że lekarz ma jakiś słaby sprzęt i dlatego nic nie widział?

Lekarz zobaczy dopiero pęcherzyk ciążowy przy becie powyżej/okolo 1000 także to nic nadzwyczajnego, że dziś nic nie widział. Możesz powtórzyć jeśli da Ci to spokój :)

Ostatnia edycja:
No ja betę robię głównie żeby śledzić czy db rośnie bo już 1 CP mam za soba. Oczywiście to, że rośnie prawidłowo nie daje 100% pewności ale mnie trochę uspokaja bo przy poprzedniej ciazy przyrost był nieprawidłowy i dzięki śledzeniu uniknęłam dosłownie śmierci bo niestety lekarz do którego chodziłam kwitował mnie, że panikuje i na pewno nie mam CP 💩🙈

Jeżeli cię to uspokoi to zawsze możesz zrobić betę i sprawdzić przyrost po 48 lub 72 godzinach

reklama
Kurcze czy tylko ja nie robiłam przyrostów bety?
Po pierwsze u mnie nawet przy książkowych przyrostach wcześniejsze ciążę przestawały się rozwijać więc nic ten wynik dla mnie nie znaczy.
A po drugie chciałam sobie stresu oszczędzić . Pęcherzyk już widziałam . Betę zrobiłam raz i była już 9700 więc przyrosty już i tak nie byłyby książkowe a teraz czekam na rozwój sytuacji.
Ja nie robię, muszę czekać do wt bo tez widziałam pęcherzyk ale zarodka nie. Raz mam objawy raz nie. Czuje się ogólnie super i staram się z tym cieszyć. Na szczęście nie mam czasu na rozmyślanie ale jak tylko chwila się trafi to wchodzę na forum i myśle że fajnie byłoby tu zostać…
Miałam poprzednio ciąże zatrzymana wiec mam nadzieje ale dystans do euforii ogromny

Do góry