997TenNumerToKłopoty ❤️❤️
Moderator
Czemu się nakręcasz ? Jaka betę miałaś ?Właśnie się naczytałam i ciąży pozamacicznej. Jestem przerażona
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Czemu się nakręcasz ? Jaka betę miałaś ?Właśnie się naczytałam i ciąży pozamacicznej. Jestem przerażona
Też czytalam.i teraz mam stres przed wizytą jutrzejszą;(Czemu się nakręcasz ? Jaka betę miałaś ?
Betę robiłam tylko raz, w zeszłym tygodniu i była ponad 300. A dzisiaj lekarz nic nie zobaczył i trochę mnie to zestresowało. Kazał spokojnie czekać 2 tygodnie, ale czuję że nie będzie to łatwe. Gdybym teraz poszła na betę i zrobiła przyrost to coś mi to da?Czemu się nakręcasz ? Jaka betę miałaś ?
Ja mam ochotę na wszystko co mi w ręce wpadnie. Słodkie, słone, kwaśne, gorzkie, wszystko.Dziewczyny na co macie zachcianki ? Ja pomimo żadnych objawów , mam mecha zachcianki na kwasne . Kapusta kisozna , żelki kwasne mogłabym jeść codziennie .
Ja będę robić standardowe badanie prenatalne + test pappa.Będziecie robiły test PPA ? Nifty? Harmony ? Czy tylko prenatalne ogólne ?
Przyrost najlepiej jest sprawdzić w odstępie 48 lub 72 godzin. A jest szansa, że lekarz ma jakiś słaby sprzęt i dlatego nic nie widział?Betę robiłam tylko raz, w zeszłym tygodniu i była ponad 300. A dzisiaj lekarz nic nie zobaczył i trochę mnie to zestresowało. Kazał spokojnie czekać 2 tygodnie, ale czuję że nie będzie to łatwe. Gdybym teraz poszła na betę i zrobiła przyrost to coś mi to da?
Lekarz zobaczy dopiero pęcherzyk ciążowy przy becie powyżej/okolo 1000 także to nic nadzwyczajnego, że dziś nic nie widział. Możesz powtórzyć jeśli da Ci to spokójBetę robiłam tylko raz, w zeszłym tygodniu i była ponad 300. A dzisiaj lekarz nic nie zobaczył i trochę mnie to zestresowało. Kazał spokojnie czekać 2 tygodnie, ale czuję że nie będzie to łatwe. Gdybym teraz poszła na betę i zrobiła przyrost to coś mi to da?
No ja betę robię głównie żeby śledzić czy db rośnie bo już 1 CP mam za soba. Oczywiście to, że rośnie prawidłowo nie daje 100% pewności ale mnie trochę uspokaja bo przy poprzedniej ciazy przyrost był nieprawidłowy i dzięki śledzeniu uniknęłam dosłownie śmierci bo niestety lekarz do którego chodziłam kwitował mnie, że panikuje i na pewno nie mam CPBetę robiłam tylko raz, w zeszłym tygodniu i była ponad 300. A dzisiaj lekarz nic nie zobaczył i trochę mnie to zestresowało. Kazał spokojnie czekać 2 tygodnie, ale czuję że nie będzie to łatwe. Gdybym teraz poszła na betę i zrobiła przyrost to coś mi to da?
Jeżeli cię to uspokoi to zawsze możesz zrobić betę i sprawdzić przyrost po 48 lub 72 godzinachBetę robiłam tylko raz, w zeszłym tygodniu i była ponad 300. A dzisiaj lekarz nic nie zobaczył i trochę mnie to zestresowało. Kazał spokojnie czekać 2 tygodnie, ale czuję że nie będzie to łatwe. Gdybym teraz poszła na betę i zrobiła przyrost to coś mi to da?
Ja nie robię, muszę czekać do wt bo tez widziałam pęcherzyk ale zarodka nie. Raz mam objawy raz nie. Czuje się ogólnie super i staram się z tym cieszyć. Na szczęście nie mam czasu na rozmyślanie ale jak tylko chwila się trafi to wchodzę na forum i myśle że fajnie byłoby tu zostać…Kurcze czy tylko ja nie robiłam przyrostów bety?
Po pierwsze u mnie nawet przy książkowych przyrostach wcześniejsze ciążę przestawały się rozwijać więc nic ten wynik dla mnie nie znaczy.
A po drugie chciałam sobie stresu oszczędzić . Pęcherzyk już widziałam . Betę zrobiłam raz i była już 9700 więc przyrosty już i tak nie byłyby książkowe a teraz czekam na rozwój sytuacji.