reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2024

Kurcze czy tylko ja nie robiłam przyrostów bety?
Po pierwsze u mnie nawet przy książkowych przyrostach wcześniejsze ciążę przestawały się rozwijać więc nic ten wynik dla mnie nie znaczy.
A po drugie chciałam sobie stresu oszczędzić . Pęcherzyk już widziałam . Betę zrobiłam raz i była już 9700 więc przyrosty już i tak nie byłyby książkowe a teraz czekam na rozwój sytuacji.
Ja też nie robiłam przyrostu. Tylko raz zbadałam bo kreski na teście były bardzo delikatne. W pierwszej ciąży nie robiłam ani razu

reklama
A mnie te gumy w poprzedniej ciąży nie pomagały, a miałam łagodniejsze objawy niż teraz. Dziś Pani dr przepisała mi tabletki na nudnosci na receptę, ale zobaczymy jak to będzie bo przeczytałam w ulotce że mogą powodować senność i żeby nie prowadzić pojazdu po nich, a pani dr twierdziła że można bo pytałam dokładnie o to bo dla mnie to ważne. Nie dam rady bez auta funkcjonować.
ja po tych wczorajszych spałam dzisiaj do 14! Wstałam tylko po 10 wzięłam kolejną dawkę i dalej w kimę. Na szczęście mąż siedział z młodą i pracuje z domu to mógł na nią popatrzeć, potem poszła na drzemkę to ja z nią. A teraz gotuje pomidorówkę. I jaki ja mam ciąg do mięsa! Zjadłam całe mięso że skrzydełka indyka. W poprzedniej ciąży miałam ogromny wstręt do mięsa a teraz samo mięso mogłabym jesc. Może rzeczywiscie tym razem będzie chłopak

Po pierwsze u mnie nawet przy książkowych przyrostach wcześniejsze ciążę przestawały się rozwijać więc nic ten wynik dla mnie nie znaczy.
A po drugie chciałam sobie stresu oszczędzić . Pęcherzyk już widziałam . Betę zrobiłam raz i była już 9700 więc przyrosty już i tak nie byłyby książkowe a teraz czekam na rozwój sytuacji.
ja nie robiłam wcale. W pierwszej też nie robiłam.

ja po tych wczorajszych spałam dzisiaj do 14! Wstałam tylko po 10 wzięłam kolejną dawkę i dalej w kimę. Na szczęście mąż siedział z młodą i pracuje z domu to mógł na nią popatrzeć, potem poszła na drzemkę to ja z nią. A teraz gotuje pomidorówkę. I jaki ja mam ciąg do mięsa! Zjadłam całe mięso że skrzydełka indyka. W poprzedniej ciąży miałam ogromny wstręt do mięsa a teraz samo mięso mogłabym jesc. Może rzeczywiscie tym razem będzie chłopak
Mnie w jednej ciągnęło do mięsa, a w drugiej na sam widok było mi nie dobrze a mam dwóch chłopców

ja w poprzedniej ciąży nie mogłam patrzeć na mięso i był chłopak . A teraz mogłabym jeść tylko mięso i ogórki kiszone 🤔🤔🤔

Dziś pierwsza wizyta w tej ciąży. Czy się stresuje? W sumie to nie. Mam takie podejście tym razem, że co ma być, to będzie i nie mam wpływu na to czy wizyta będzie udana, czy nie, wiec podchodzę do tego z dużym dystansem, żeby nie wpaść w jakąś ruinę, gdybym usłyszała coś złego. Dzisiaj np uznałam, ze w sumie to nie czuje się jakbym była w ciąży 😂 Ale wszystko się okaże o 16:00, wtedy wchodzę do gabinetu.

No i jeśli ktoś dziś tez ma wizytę, to trzymam kciuki za same dobre informacje! Wysyłam Wam dobrą energię! ❤️
Dawaj znać po wizycie ! :*

Ja nie robiłam w tej ciazy nawet jeden raz. Nie widzę sensu. Po testach poszłam do ginekologa , był pęcherzyk i mini zarodek. Potem już zarodek z serduszkiem. Za tydzień mam wizytę kolejna. Objawy czuje, brzuch ciągnie, kłuje. Nie ma sensu biegać co chwile na krew i się stresować. Lepiej podejść do ginekologa :)

reklama
Dzień dobry! Jest mnie tu ostatnio mniej, ale to dlatego, że jak przychodzę z pracy, robię obiad, idę spać, wstaję, ogarniam wieczorną toaletę, dalej idę spać, potem idę do pracy i koło się zamyka 🤣 ale wszystko czytam na bieżąco 😇
U nas dzisiaj rano był 1 stopień i szron na dachach i trawie 🥶 ja wizyta jutro, trzymam kciuki za dziewczyny i dzisiejsze wizyty, dawajcie znać jak tam! 💕

Do góry