reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2023

W Pl rowniez moglabym po 1 wybrac nie jest wstanie lekarz zmusic nikogo do naturalnego porodu po cc , jednak nie ukrywam , ze duzo zalezy od lekarza rowniez jak sie uprze to ... Ja mam prawo wyboru, mieszkam za granica i musze niebawem zdecydowac , pierwsza cc mialam w pl druga z wyboru tutaj. Chciala bym sprobowac naturalnie ale sie troche boje .
Są grupy na FB dla mam - vbac. Myślę, że tam mamy na pewno wesprą :) Wszystko zależy od kondycji blizny, wielkości dziecka, ewentualnych innych przeciwwskazań. W Polsce ostatnio odbył się poród naturalny po czterech cesarkach :D

reklama
Nowe dziewczyny, ja bym chciała was zachęcić byście tutaj na tej grupie z nami zostały. Nie ważne, kto jak długo jest, najważniejsze byście tez coś o sobie napisały, jak trafiliście tutaj. Jesteśmy tutaj by się wspierać. Musicie zrozumieć tez dziewczyny z grupy prywatnej, ze one „budują” to forum, ta atmosferę od samego początku. Znamy się już pare tygodni, zaczęłyśmy wysyłać sobie zdjecia, pisać o naszych prywatnych sprawach. W internecie jest dużo chejtu, osoby udają kogoś kim nie są, bo przecież w necie możesz być każdym. Każdy z nas martwi się o swoją prywatność. Najważniejsze jest by się wspierać i sobie pomagać. Dajcie czas i szanse dziewczyna by zaprosiły was do swojego prywatnego grona i do swojego życia.

Ja zacznę od siebie i się wam przedstawię. Jestem Magda, mam jeszcze 35lat i nie mieszkam w Pl. Jest to moja 3 ciaza. W domu mam już córcię -16lat i synka - jeszcze 10-letniego. Z moim narzeczonym jestem już od prawie 7 lat i w sumie nie chciałam mieć więcej dzieci, bo było mi wygodnie z moja dwójka. Zaczęłam rozwijać w końcu swoją karierę, ale mój K.otworzył mi „drzwi” na moje życie, wspierał mnie, gdy ja się uczyłam i darzyłam do swoich celów, jest dla mnie aniołem na ziemi, wiec postanowiłam, ze ja również spełnię jego marzenia o posiadaniu razem dzieci, bo nie mogę tylko „brać” i „dostawać”. Takim sposobem nasz synek pojawi się na świecie w czerwcu. Termin na 08.06, chociaż ja obstawiam polowe czerwca, bo moim dwóm dzieciaczkom tez było dobrze u mamy w brzuchu 😊

Dziewczyny ja również jak kolezanka wyżej należę do grupy prywatnej gdzie jestem już od pozytywnego testu ale tu też bede sie udzielać jeśli bedzie tu pisać . Mam 26 lat, staralam sie o dziecko prawie 4 lata, mam pcos. Jest to moja pierwsza ciąża 🤰

Nowe dziewczyny, ja bym chciała was zachęcić byście tutaj na tej grupie z nami zostały. Nie ważne, kto jak długo jest, najważniejsze byście tez coś o sobie napisały, jak trafiliście tutaj. Jesteśmy tutaj by się wspierać. Musicie zrozumieć tez dziewczyny z grupy prywatnej, ze one „budują” to forum, ta atmosferę od samego początku. Znamy się już pare tygodni, zaczęłyśmy wysyłać sobie zdjecia, pisać o naszych prywatnych sprawach. W internecie jest dużo chejtu, osoby udają kogoś kim nie są, bo przecież w necie możesz być każdym. Każdy z nas martwi się o swoją prywatność. Najważniejsze jest by się wspierać i sobie pomagać. Dajcie czas i szanse dziewczyna by zaprosiły was do swojego prywatnego grona i do swojego życia.

Ja zacznę od siebie i się wam przedstawię. Jestem Magda, mam jeszcze 35lat i nie mieszkam w Pl. Jest to moja 3 ciaza. W domu mam już córcię -16lat i synka - jeszcze 10-letniego. Z moim narzeczonym jestem już od prawie 7 lat i w sumie nie chciałam mieć więcej dzieci, bo było mi wygodnie z moja dwójka. Zaczęłam rozwijać w końcu swoją karierę, ale mój K.otworzył mi „drzwi” na moje życie, wspierał mnie, gdy ja się uczyłam i darzyłam do swoich celów, jest dla mnie aniołem na ziemi, wiec postanowiłam, ze ja również spełnię jego marzenia o posiadaniu razem dzieci, bo nie mogę tylko „brać” i „dostawać”. Takim sposobem nasz synek pojawi się na świecie w czerwcu. Termin na 08.06, chociaż ja obstawiam polowe czerwca, bo moim dwóm dzieciaczkom tez było dobrze u mamy w brzuchu 😊
Ja tez Was zachecam do udzielania sie tutaj. Forum publiczne to tez dla Was mozliwosc na uzyskanie wsparcia

Ja jestem w 19 tygodniu ciazy I juz za 2 tygodnie mam rozmowe z lekarzem jak chce rodzic jak pisalam wyzej to moj 3 porod , 2 poprzednie to cesarki , a teraz sie zastanawiam co robic , chcialabym poprosic o doswiadczenia mam ktore juz rodzily :)
Dziekuje I pozdrawiam serdecznie :)

Ja jestem w 19 tygodniu ciazy I juz za 2 tygodnie mam rozmowe z lekarzem jak chce rodzic jak pisalam wyzej to moj 3 porod , 2 poprzednie to cesarki , a teraz sie zastanawiam co robic , chcialabym poprosic o doswiadczenia mam ktore juz rodzily :)
ja swoj pierwzzy porod mam przed sobą wiec nie pomogę , ale jestem zdziwiona ze juz będziesz mieć przeprowadzona rozmowę odnosnie w jaki sposob sie chce rodzic, myslalam ze to następuje później gdy juz bardziej wiadoma jest waga dziecka ulozenie 👀

Nie mam doświadczenia - rodziłam naturalnie

reklama
ja swoj pierwzzy porod mam przed sobą wiec nie pomogę , ale jestem zdziwiona ze juz będziesz mieć przeprowadzona rozmowę odnosnie w jaki sposob sie chce rodzic, myslalam ze to następuje później gdy juz bardziej wiadoma jest waga dziecka ulozenie 👀
Mieszkam za granica I dzis dostalam list ze szpitala .... sama jestem w szoku bo corke tez tu rodzilam I z tego co pamietam to bylo okolo 25 tygodnia ciazy... troche mnie tym listem zestresowali , ale tez zmotywowali do czytania na ten temat:)

Do góry