reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2023

Mieszkam za granica I dzis dostalam list ze szpitala .... sama jestem w szoku bo corke tez tu rodzilam I z tego co pamietam to bylo okolo 25 tygodnia ciazy... troche mnie tym listem zestresowali , ale tez zmotywowali do czytania na ten temat:)
To moze za granicą jest inaczej, ja na tym etapie nawet nie mam decyzji w jakim szpitalu chce rodzic i nikt sie o nia nie pytał :) ale zmotywowali do czytania :)

reklama
To może i ja napiszę coś o sobie - to moja trzecia ciąża, ale pierwsza prawidłowa, niestety dwie pierwsze pozamaciczne. Straciłam jajowód, drugi okazał się niedrożny... Naprawdę sporo problemów za nami, ale w końcu jest dobrze ☺️ Termin z OM mam na 16.06. Prawdopodobnie oczekujemy chłopca. 🙂

Dziewczyny które pisały kilka dni temu - która to u Was ciąża, wiadomo jaka płeć? Macie już jakieś dzieciaczki na pokładzie? ☺️

Ostatnia edycja:
To może i ja napiszę coś o sobie - to moja trzecia ciąża, ale pierwsza prawidłowa, niestety dwie pierwsze pozamaciczne. Straciłam jajowód, drugi okazał się niedrożny... Naprawdę sporo problemów za nami, ale w końcu jest dobrze ☺️ Termin z OM mam na 16.06. Prawdopodobnie oczekujemy chłopca. 🙂

Dziewczyny które pisały kilka dni temu - która to u Was ciąża, wiadomo jaka płeć? Macie już jakieś dzieciaczki na pokładzie? ☺️
Ohhh gratuluje ... ja mialam jedna poza maciczna niedrozny jajowod I pozniej chlopiec Aron juz ma 12 I dziewczynka Matilda ma 6 na ta chwile oczekujemy chlopca Alexander termin15 czerwiec ...
Jeszcze raz gratuluje :) I zycze wszystkiego dobrego :)

Ohhh gratuluje ... ja mialam jedna poza maciczna niedrozny jajowod I pozniej chlopiec Aron juz ma 12 I dziewczynka Matilda ma 6 na ta chwile oczekujemy chlopca Alexander termin15 czerwiec ...
Jeszcze raz gratuluje :) I zycze wszystkiego dobrego :)
Również gratuluję dzieciaczków ☺️
Jeśli mogłabym spytać - czy ten niedrożny jajowód był u Ciebie udrażniany, czy po prostu w kolejnych ciążach nie było już problemu? 🙂

Justinajoe ciężko doradzić, bo nie wiemy, jakie miałaś wskazania do 2 pierwszych cięć. Do tego dochodzi stan blizny po poprzednich cięciach, wielkość malucha i pewnie sporo innych czynników, które może przedstawić tylko lekarz.

Ja obecnie jestem w 5 ciąży, 3 poprzednie poroniłam w I trymestrze, mam tez 4letniego synka. Poronienia najpewniej wynikające z wieku, wobec czego w tej ciąży zrobiłam wszystkie możliwe nieinwazyjne badania prenatalne, łącznie z nipt i dopiero jak już wiem, ze wszystko jest ok, zdecydowałam się wejść na forum dla mam. Będzie 2 chłopak.

Justinajoe ciężko doradzić, bo nie wiemy, jakie miałaś wskazania do 2 pierwszych cięć. Do tego dochodzi stan blizny po poprzednich cięciach, wielkość malucha i pewnie sporo innych czynników, które może przedstawić tylko lekarz.

Ja obecnie jestem w 5 ciąży, 3 poprzednie poroniłam w I trymestrze, mam tez 4letniego synka. Poronienia najpewniej wynikające z wieku, wobec czego w tej ciąży zrobiłam wszystkie możliwe nieinwazyjne badania prenatalne, łącznie z nipt i dopiero jak już wiem, ze wszystko jest ok, zdecydowałam się wejść na forum dla mam. Będzie 2 chłopak.
Bardzo mi przykro z powodu Twoich przejść ☹️ Gratuluję synka i obecnej ciąży 😘
Ja też długo nie potrafiłam pozbyć się strachu, czy wszystko jest ok, właściwie to dalej nie potrafię... Boję się powiedzieć komukolwiek o ciąży, wie garstka osób. Najchętniej to poczekałabym z informowaniem dopiero po porodzie.

Również gratuluję dzieciaczków ☺️
Jeśli mogłabym spytać - czy ten niedrożny jajowód był u Ciebie udrażniany, czy po prostu w kolejnych ciążach nie było już problemu? 🙂
Nie , nie byl udrozniany cale szczescie nie bylo problemu , motion mi ze przez jajowod I skreta szyjke bede sie starac co najmniej 2 lata a staralam sie 2 ale miesiace xxx

Pisałam już 2 dni temu jak dołączyłam do forum, mam dwójkę dzieci, syna 10 lat i córkę 8 lat, termin z om na 30.06 , choć raz wskazało też na 1.07 zależy co ile dni cykl wpisze w kalkulatorze 😁 prenatalne wyszły ok, będzie chłopiec. Witam Was na pokładzie!

U mnie pierwsza ciąża, wg wszystkich dotychczasowych USG i połówkowych ma być dziewczynka co mnie ogromnie cieszy :)
Termin na początek czerwca

Korzystając z okazji zapytam, możecie podpowiedzieć jaki rozmiar ubranek kupić dla 8 miesięcznej dziewczynki? Niestety to nasza pierwsza wizyta więc nie wiem jak jest duża, nie zapytam rodziców bo na pewno powiedzą że nic nie trzeba. Rodzice są niscy i szczupli jeśli ma to jakieś znaczenie ale myślę że lepiej kupić troszkę większy rozmiar najwyżej dorośnie .

reklama
Cześć 😀 Mam na imię Agata. Mam prawie 41 lat, więc z MChloe będziemy miały trochę wspólnego 😉 To moja piąta ciąża i piąte dzieciątko. Mam 3 córeczki w wieku 14, 10.5 i 9 lat oraz synka 2.5 roku. Termin mam na 14 czerwca. Przy pierwszym dziecku korzystałam z forum, potem już nie. A teraz jakoś mi brakuje takiej wymiany informacji, nowinek itd. Mam nadzieję dowiedzieć się nowości i chętnie podzielę się swoim doświadczeniem. Pozdrawiam😀

Jeśli jest dostępne jakieś forum prywatne to proszę o przyjęcie, a jeśli nie to i tutaj możemy sobie popisać...

Do góry