reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2023

reklama
Właśnie, jak tam dziś dziewczyny? Jak wizyty? 😇
Ja właśnie zajadam kit kata w robocie 🤪
Brzuchol mam wzdęty jakbym była w 5 miesiącu 🫣 z mdłościami akurat dzisiaj minimalnie lepiej.
Jutro mam wolne i lecę z rana na badania, trochę się boję wyników glukozy bo słodkiego sobie nie żałuję, a widzę że tutaj u wielu z Was kiepsko z tym cukrem 🥹

Hej . Dziewczyny już po wizycie ?
dziewczyny, jestem po wizycie. Jest zarodek 1cm, serduszko bije. Żałuję, że poszłam na USG do innego lekarza, a nie poczekałam jeszcze ten tydzień do wizyty u swojego. Jakaś dziwna baba.. z USG wyszło mi, że dziś jest 7t, według miesiączki powinno być 8t, ale owulację miałam 21dc.. także by się zgadzało.. pytałam o częstotliwości bicia serca, powiedziała, że na tym etapie tego się nie określa.. że w 12 tygodniu dopiero można słuchać i stwierdzić czy prawidłowo bije serce.. głupia baba.. na USG na zdjęciach już w domu doszukałam się, że jest hr 146.3 bpm (a to chyba określa właśnie częstotliwości bicia serca płodu)? Może któraś jest w stanie mi to potwierdzić? Nastraszyła mnie trochę, bo na odchodne powiedziała, na ten moment jest ok, ale data miesiączki nie zgadza się z USG więc jeszcze wszystko jest możliwe. Już pani jedno poronienie ma za sobą więc wie pani, że wszystko jest możliwe.. strasznie dziwna babka.. poprzednie wizyty (3) ostatnią rok temu było wszystko ok, gadałam z nią normalnie, a dziś miałam ochotę jej palnąć.. ja jej zadaje pytanie o to serduszko, a ona do mnie przyszła Pani na USG to miała pani USG zrobione i opis też ma.. tak jakby nie mogła mi odpowiedzieć.. podejrzewam, że to kwestia tego, że wzięła ode mnie 200zł za USG, a za konsultacje już nic nie brała.. ale mówi mi, że mam unikać stresu, a sama mi go zafundowała... Całe szczęście we wtorek idę do swojego lekarza. Cieszę się, że jest zarodek i serduszko bije 😊

Ja rano to jeszcze energię mam ale wieczory to mdłości i senność. Już wieczorami skracam sobie pracę ile się da.
Dziś zrobiłam pomidorowa i będę robić później ciastka francuskie z budyniem i brzoskwiniami 😁
A z jedzeniem to mam tak, że bardzo mam na coś ochotę. Np na zupę i zjem ze smakiem, a jak będę już najedzona to będzie mnie odrzucał sam zapach

dziewczyny, jestem po wizycie. Jest zarodek 1cm, serduszko bije. Żałuję, że poszłam na USG do innego lekarza, a nie poczekałam jeszcze ten tydzień do wizyty u swojego. Jakaś dziwna baba.. z USG wyszło mi, że dziś jest 7t, według miesiączki powinno być 8t, ale owulację miałam 21dc.. także by się zgadzało.. pytałam o częstotliwości bicia serca, powiedziała, że na tym etapie tego się nie określa.. że w 12 tygodniu dopiero można słuchać i stwierdzić czy prawidłowo bije serce.. głupia baba.. na USG na zdjęciach już w domu doszukałam się, że jest hr 146.3 bpm (a to chyba określa właśnie częstotliwości bicia serca płodu)? Może któraś jest w stanie mi to potwierdzić? Nastraszyła mnie trochę, bo na odchodne powiedziała, na ten moment jest ok, ale data miesiączki nie zgadza się z USG więc jeszcze wszystko jest możliwe. Już pani jedno poronienie ma za sobą więc wie pani, że wszystko jest możliwe.. strasznie dziwna babka.. poprzednie wizyty (3) ostatnią rok temu było wszystko ok, gadałam z nią normalnie, a dziś miałam ochotę jej palnąć.. ja jej zadaje pytanie o to serduszko, a ona do mnie przyszła Pani na USG to miała pani USG zrobione i opis też ma.. tak jakby nie mogła mi odpowiedzieć.. podejrzewam, że to kwestia tego, że wzięła ode mnie 200zł za USG, a za konsultacje już nic nie brała.. ale mówi mi, że mam unikać stresu, a sama mi go zafundowała... Całe szczęście we wtorek idę do swojego lekarza. Cieszę się, że jest zarodek i serduszko bije 😊
Tak, HR to heart rate :) przykro mi, że tak Cię potraktowała ta lekarka 🥺

Ogólnie lekarze teraz nie włączają bicia serca nie wiem czemu . Nie każdy ale wielu tak ma . U mnie tez lekarz nie włączył jak byłam na wizycie . Najważniejsze ze wszystko ok

Tak, HR to heart rate :) przykro mi, że tak Cię potraktowała ta lekarka 🥺
to było 1 USG gdzie zobaczyłam swoje maleństwo i miało być tak pięknie, a ta baba wszystko zepsuła.. a mąż mi mówił, żebym się tydzień wstrzymała jeszcze, ale stresowałam się od kilku dni więc poszłam. Na szczęście we wtorek jadę z mężem na wizytę i on też będzie mógł zobaczyć maleństwo i wiem, że mój lekarz potraktuje mnie normalnie z empatią 😊 no właśnie HR mam 146 to chyba dobrze? A ona mówiła, że to tylko cyferki na zdjęciu, że ona nie skupiała się na mierzeniu serduszka, bo to za wcześnie na to 😑

Ogólnie lekarze teraz nie włączają bicia serca nie wiem czemu . Nie każdy ale wielu tak ma . U mnie tez lekarz nie włączył jak byłam na wizycie . Najważniejsze ze wszystko ok
Nie powinno się włączać Dopplera na głośnik do końca 8tc ze względu na ryzyko podgrzania tkanek, ale HR można zmierzyć za pomocą m mode

reklama
ale ja nie chciałam słyszeć, nawet jej nie powiedziałam, że chce. Chciałam wiedzieć jaka jest częstotliwości bicia serca, a ona mi tylko powiedziała: bije. I na tym koniec. 🙈

Do góry