reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2023

Daj spokój, ja mam dwoje zdrowych dzieci i w poprzednich ciążach nie miałam kompletnie żadnych objawów, pierwszy raz mam mdłości. Nie ma tu żadnej reguły. Szybko do endo i będzie ok. Prawda taka, że dla ciąży na pewno tsh w dolnej granicy normy jest korzystniejsze, ale to jest do ogarnięcia na pewno. Ważne teraz, żeby dobrze dawkę dobrać i brać leki regularnie.
A jaka jest dolna granica ?

reklama
Myślę, że możesz dostać niską dawkę eutyroxu. Jesteś w takiej szarej strefie. Badania wykazały, że dzieci matek, u których w tej sytuacji zostało wdrożone leczenie, mają lekko wyższe IQ od matek nieleczonych w ciąży ;)
U mnie byla sytuacja taka ze jsk zaszłam w ciążę razem z beta pierwsza tsh mialam 1, 53 po dwóch tygodniach mialam 2,51 i lekarz chciał spróbować suplementację jodem co drugi dzien czy spadnie i we wtorek bylam i okazalo sie ze uroslo do 2, 65... Zobaczymy co powie juteo ale dla świętego spokoju wolalabym dostać eutyrox

reklama
U mnie byla sytuacja taka ze jsk zaszłam w ciążę razem z beta pierwsza tsh mialam 1, 53 po dwóch tygodniach mialam 2,51 i lekarz chciał spróbować suplementację jodem co drugi dzien czy spadnie i we wtorek bylam i okazalo sie ze uroslo do 2, 65... Zobaczymy co powie juteo ale dla świętego spokoju wolalabym dostać eutyrox
Dobrze, że razem z lekarzem trzymacie rękę na pulsie. Myślę, że podejmiecie najlepszą decyzję ☺️

Do góry