reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2023

Kiedyś, jak sama się stresowałam wynikiem tsh to czytałam jakiś wpis lekarki, ze u niej jedna babeczka miała chyba tsh 13 i wszystko było ok z maluszkiem ;)
Jak euthyrox biorę już od kilku dooobrych lat, a ostatnio dla mnie najwiekszą trudnością jest nie zwymiotować po tabletce (bo bierze się ją min 30 min przed posiłkiem). Raz mi się nie udało i potem miałam stresa, czy brać jeszzce raz, czy połowę dawki itd.
ja to samo, biorę Euthyrox od prawie 7 lat, ale teraz tsh mi poszło do góry i zmieniłam dawkę z 50 na 100.

reklama
o kurdę, to wysoko naprawdę. Miałaś wcześniej problemy z tarczycą?
ostatni raz badałam dawno temu, a było wszystk ok, później wiadomo ślub, praca i tak człowiek zapomniał o sobie i zdrowiu. Miałam wszystkie badania ogarnąć w październiku, ale ze udało nam się z ciąża. Nie miałam żadnych powodów i objawów, które powinnam mieć jak teraz sprawdzam w internecie 🤷🏼‍♀️ tak się martwię o dziecko, że przez to że nie zbadałam tego wcześniej to poronie

ostatni raz badałam dawno temu, a było wszystk ok, później wiadomo ślub, praca i tak człowiek zapomniał o sobie i zdrowiu. Miałam wszystkie badania ogarnąć w październiku, ale ze udało nam się z ciąża. Nie miałam żadnych powodów i objawów, które powinnam mieć jak teraz sprawdzam w internecie 🤷🏼‍♀️ tak się martwię o dziecko, że przez to że nie zbadałam tego wcześniej to poronie
Daj spokój, ja mam dwoje zdrowych dzieci i w poprzednich ciążach nie miałam kompletnie żadnych objawów, pierwszy raz mam mdłości. Nie ma tu żadnej reguły. Szybko do endo i będzie ok. Prawda taka, że dla ciąży na pewno tsh w dolnej granicy normy jest korzystniejsze, ale to jest do ogarnięcia na pewno. Ważne teraz, żeby dobrze dawkę dobrać i brać leki regularnie.

Dziękuje dziewczyny za dobre słowo. Tak naprawdę nie mam z kim o tym pogadać. Mam wrażenie ze przyjaciółka mnie nie rozumie. 🤷🏼‍♀️ Mąż jak to mąż - mam się nie martwić, bo ważne ze mamy siebie, a moje zamartwianie nic nie zmieni a jedynie pogorszy sprawę. 😉
Bardzo się cieszę, że mam takie wsparcie w tym wątku. DZIĘKUJĘ.
Bede czekać do piątku teraz na ta wizytę, aby zobaczyć czy wszystko jest okej i czy dzidzius się rozwija i rośnie. ✊🏼

reklama
Daj spokój, ja mam dwoje zdrowych dzieci i w poprzednich ciążach nie miałam kompletnie żadnych objawów, pierwszy raz mam mdłości. Nie ma tu żadnej reguły. Szybko do endo i będzie ok. Prawda taka, że dla ciąży na pewno tsh w dolnej granicy normy jest korzystniejsze, ale to jest do ogarnięcia na pewno. Ważne teraz, żeby dobrze dawkę dobrać i brać leki regularnie.
Ja mam tsh 2,65 myslicie ze dostane jakiś lek? Jutro wizyta

Do góry