reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2023

A slaba to jestem bardzo własne, nie mam siły chodzic wręcz. Ale co mam zrobić...😭
Kochana mojej przyjaciółki siostra tak wymiotowała i chodziła z tym na izbę przyjęć ponieważ mieszkała koło szpitala. Tak samo jak Ty nie mogła funkcjonować dawali jej leki w szpitalu i to jej pomagało. Ktoś musi Ci z tym pomoc bo to nie jest dobre ani dla Ciebie ani dla dziecka ze jesteś tak osłabiona. Z całego serca Ci współczuje i przytulam ❤️

reklama
Dziewczyny a ja leżę z zapaleniem oskrzeli. Dostałam nebbud do inhalacji i zastanawiam się czy brać, bo opinie są niejasne. Do tego drugi raz w tym miesiącu zaczyna mi się infekcja intymna...2 tyg temu zdążyłam wyleczyć nystatyną. Jak Wy sobie radzicie z infekcjami? Mój gin póki co na urlopie.
Poza tym mdłości i ataki kaszlu są naprawdę uciążliwe.
Czekam na wizytę z usg 03.11.
Dziś 7+0
Buziaki!
Poprzednią ciąże od połowy 2 trym do końca miałam infekcje intymne cały czas. Jedynie clotrimazolum mi dawali do smarowania, wiec na chwile był spokój i znów to samo… Na pocieszenie od porodu już prawie 1.5 roku i ani razu nie wróciły takie problemy 🙃

Kochana mojej przyjaciółki siostra tak wymiotowała i chodziła z tym na izbę przyjęć ponieważ mieszkała koło szpitala. Tak samo jak Ty nie mogła funkcjonować dawali jej leki w szpitalu i to jej pomagało. Ktoś musi Ci z tym pomoc bo to nie jest dobre ani dla Ciebie ani dla dziecka ze jesteś tak osłabiona. Z całego serca Ci współczuje i przytulam ❤️

Ale tylko leki jej tam dawali? Ja mam toceran na wymioty, ale nic mi nie pomaga😭

@Kwiatuszek1234 bardzo Ci współczuje wymiotów. Przeszłam to przez 2 ciąże. Spróbuj paluszków słonych. Mi pomagał chleb z masłem i solą 🙈. Jak zle się czuje i nie mam ochoty na nic to wcinam właśnie tosta lub chleb z masłem i solą…

Niech ten dzień się dzisiaj skonczy. Cały dzień napierdziela mnie podbrzusze. Czuje się fatalnie… spałam po południu i teraz nie mogę, chociaż wczoraj zasnęłam mega szybko i spałam do rana 😅. Tak by mi się marzył cieplutki termofor na brzuszek, ale nie można 😭.

Ale tylko leki jej tam dawali? Ja mam toceran na wymioty, ale nic mi nie pomaga😭
Oj dokładnie co dawali to nie powiem niestety ale wiem ze pomagali jej. Nie może być tak ze wymiotujesz całe dnie i nic nie jesz. Kiedyś tez czytałam o dziewczynach tak wymiotujacych to dostawały skierowania do szpitala i tam kroplówki leki żeby pomoc.

Ja miałam przyrost 61 % przy ciąży pozamacicznej... Oczywiście nie chce Cie straszyć ale beta musi mieć minimum 66% przyrostu w ciągu 48 h. Na Twoim miejscu pojechałabym na sor. To nie są żarty, mi jajowód pękł i wylewna do otrzewnej, operacja i wiadomo...
przepraszam, za pytanie, ale bolał cię brzuch czy coś?

Tak, u nas też tak to wyszło, ale ta grupa na facebooku tak naprawdę ruszyła jakoś po porodach, wcześniej tam się mniej dziewczyn udzielało, a potem babyboom umarło, a cała grupa przeniosła się na fejsa, do tej pory wrzucamy tam posty, komentarze, zdjęcia itp. 9 z nas spodziewa się kolejnego dziecka, jest do tego specjalny przypięty post żeby nic nie zginęło :)
też taką mamy z lipcowej 2019 i dobrze funkcjonuje :)

reklama
Dziewczyny a ja leżę z zapaleniem oskrzeli. Dostałam nebbud do inhalacji i zastanawiam się czy brać, bo opinie są niejasne. Do tego drugi raz w tym miesiącu zaczyna mi się infekcja intymna...2 tyg temu zdążyłam wyleczyć nystatyną. Jak Wy sobie radzicie z infekcjami? Mój gin póki co na urlopie.
Poza tym mdłości i ataki kaszlu są naprawdę uciążliwe.
Czekam na wizytę z usg 03.11.
Dziś 7+0
Buziaki!
Ja miałam przez całą ciążę infekcje. Dostawałam różne leki dopochwowe i tak się bujałam od wizyty do wizyty. Mam nadzieję, że tym razem mnie to ominie

Do góry