reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2023

reklama
bardzo Ci dziękuję, uspokoiłaś mnie 🥰 a te badania genetyczne są konieczne? To nie robi się tylko po 35 roku życia lub jak w rozumie rodzinie były jakieś choroby?
Wiesz co, nie są koniecznie. Ja niestety miałam przypadek w rodzinie spontanicznej choroby genetycznej, wczesniej wszyscy zdrowi. Stąd jestem przewrażliwiona i postanowiłam, że przebadam siebie, partnera i dziecko w najlepszy możliwy sposób :)

Hej dziewczyny, dołączam i ja 🥰
Mam 32 lata i to moja pierwsza ciąża. Przyznam, że jestem cała zestresowana (oczywiście przede wszystkim szczęśliwa) bo starania mieliśmy tak naprawdę zacząć z mężem dopiero od października/listopada 🤭 Nie zdążyłam nawet wcześniej suplementować kwasu foliowego i wzięłam globulkę na infekcję (w ulotce niezalecaną w ciąży) jak nie miałam jeszcze pojęcia o 🤰🏼🥹
OM - 4.09.
Pierwsza blada kreska (właściwie cień kreski, który zasiał nadzieję) wyszła na teście 7.10. Testy powtórzone wieczorem i kolejnego dnia już z wyraźną krechą.
8.10 zrobiłam też betę, która potwierdziła ciążę 😍
Wczoraj byłam u gina i ciąża jest młodsza niż wynika z OM, więc karta ciąży jak na razie niezałożona. Jeszcze nie było widać na USG pęcherza żółtkowego, jedynie pęcherz ciążowy więc kolejna wizyta 25.10. Wtedy powinien być już zarodek z serduszkiem ❤️
Kurczę strasznie się stresuję, naczytałam się o poronieniach i chyba będę siedzieć na szpilkach do kolejnej wizyty 🥹
Jeżeli chodzi o objawy to ciągły ból podbrzusza, czasami wręcz uciążliwy, ale gin mówi że to normalne i mam się nie martwić. Poza tym cały czas biegam siku 🤭, mam obolałe piersi i zdarza się że jest mi lekko niedobrze.
Przeczytałam cały wątek i trzymam kciuki, żebyśmy wszystkie z naszymi kropeczkami zobaczyły się w czerwcu 😍

Hej dziewczyny, dołączam i ja 🥰
Mam 32 lata i to moja pierwsza ciąża. Przyznam, że jestem cała zestresowana (oczywiście przede wszystkim szczęśliwa) bo starania mieliśmy tak naprawdę zacząć z mężem dopiero od października/listopada 🤭 Nie zdążyłam nawet wcześniej suplementować kwasu foliowego i wzięłam globulkę na infekcję (w ulotce niezalecaną w ciąży) jak nie miałam jeszcze pojęcia o 🤰🏼🥹
OM - 4.09.
Pierwsza blada kreska (właściwie cień kreski, który zasiał nadzieję) wyszła na teście 7.10. Testy powtórzone wieczorem i kolejnego dnia już z wyraźną krechą.
8.10 zrobiłam też betę, która potwierdziła ciążę 😍
Wczoraj byłam u gina i ciąża jest młodsza niż wynika z OM, więc karta ciąży jak na razie niezałożona. Jeszcze nie było widać na USG pęcherza żółtkowego, jedynie pęcherz ciążowy więc kolejna wizyta 25.10. Wtedy powinien być już zarodek z serduszkiem ❤️
Kurczę strasznie się stresuję, naczytałam się o poronieniach i chyba będę siedzieć na szpilkach do kolejnej wizyty 🥹
Jeżeli chodzi o objawy to ciągły ból podbrzusza, czasami wręcz uciążliwy, ale gin mówi że to normalne i mam się nie martwić. Poza tym cały czas biegam siku 🤭, mam obolałe piersi i zdarza się że jest mi lekko niedobrze.
Przeczytałam cały wątek i trzymam kciuki, żebyśmy wszystkie z naszymi kropeczkami zobaczyły się w czerwcu 😍
Hej! Rozgość się ☺️ moja rada nie czytaj zbyt dużo, stres nie służy ani maleństwu ani Tobie.
Myśle ze bóle brzucha to norma. Mnie kłuje a czasem taki jakby miesiączkowy na jakieś 5 sekund potem przerwa i to głównie wieczorem. Piersi zaczynaja mnie tak bolec ze jak zdejmę stanik to muszę stać skurczona kilka sekund aby sie przywyczaić do bólu, ale to dobrze. Moge mieć i najgorsze objawy, aby w czerwcu mieć swojego bejbika 🤞🏻🥰

Dziewczyny mam do Was trzy pytanka:
Mówiłyście już o ciąży najbliższym? U nas na razie wiemy tylko ja i mąż + moja przyjaciółka. Nie chcemy mówić rodzicom, dziadkom. Ostatnio nie wiedzieli i dobrze się stało. Przeżywaliby to gorzej niż mu. Jak nie mowilyscie to kiedy powiecie?
W pracy kiedy mówicie?
Ja boje się cholernie straty, umowe mam na czas określony. Ale myśle ze jak będę po 1 trym. Może być za późno. 🤷🏼‍♀️

Dziewczyny mam do Was trzy pytanka:
Mówiłyście już o ciąży najbliższym? U nas na razie wiemy tylko ja i mąż + moja przyjaciółka. Nie chcemy mówić rodzicom, dziadkom. Ostatnio nie wiedzieli i dobrze się stało. Przeżywaliby to gorzej niż mu. Jak nie mowilyscie to kiedy powiecie?
W pracy kiedy mówicie?
Ja boje się cholernie straty, umowe mam na czas określony. Ale myśle ze jak będę po 1 trym. Może być za późno. 🤷🏼‍♀️
My byliśmy tacy podekscytowani, że od razu powiedzieliśmy rodzicom, teściom i przy okazji dowiedziała się moja ciocia i kuzyn, którzy akurat byli u rodziców 🤭 Nie mogliśmy tego szczęścia trzymać tylko dla siebie i górę wzięły emocje. Teraz myślę, że mogliśmy się jeszcze wstrzymać no ale… Nasze rodzeństwo i przyjaciele jeszcze nie wiedzą, podzielimy się pewnie jak już będzie „pewniej”. Chociaż siostrze chcę już powiedzieć i aż mi głupio, że kuzyn wie a ona nie… nie wiem co robić 🫠
W pracy to na pewno po 1 trymestrze, jak będzie wszytko ok, planuję pracować w miarę jak najdłużej 😇

reklama
Do góry