Najpierw zobaczy czy wiek ciazy odpowiada temu z USG. Żebyś nie musiała robić drugi raz po tygodniu bo się okaże, że za wcześnieA kiedy planujesz? Od razu po skończonym 10 tygodniu?
reklama
Lubiekluskikladzione
Fanka BB :)
Tak, to na pewno trzeba sprawdzić z USG. Ja się zastanawiam czy jest sens czekać np do 11, 12.tc, czy jeśli mam pewność, że dziecko na USG zgadza się z OM i wychodzi już skończony 10tc, to można śmiało działać bez obawy, że dna dziecka będzie jeszcze niewykrywalneNajpierw zobaczy czy wiek ciazy odpowiada temu z USG. Żebyś nie musiała robić drugi raz po tygodniu bo się okaże, że za wcześnie
Ja jestem niecierpliwa i będę robić jak tylko będzie możnaTak, to na pewno trzeba sprawdzić z USG. Ja się zastanawiam czy jest sens czekać np do 11, 12.tc, czy jeśli mam pewność, że dziecko na USG zgadza się z OM i wychodzi już skończony 10tc, to można śmiało działać bez obawy, że dna dziecka będzie jeszcze niewykrywalne
Lubiekluskikladzione
Ja podobnie wszystko bym chciała jak najszybciej wiedzieć, także pewnie wezmę kilka dni marginesu i będę działać na te badania trzeba mieć zgodę od ginekologa? Spotkałam się z taką informacjąJa jestem niecierpliwa i będę robić jak tylko będzie można
Nie sądzę. To pobranie krwi, za które się płaci. Nic inwazyjnego więc na pewno nieJa podobnie wszystko bym chciała jak najszybciej wiedzieć, także pewnie wezmę kilka dni marginesu i będę działać na te badania trzeba mieć zgodę od ginekologa? Spotkałam się z taką informacją
Zakolorowana
Pewnie koło 11
Lubiekluskikladzione
Właśnie dlatego zdziwiła mnie ta informacja. Muszę jeszcze doczytaćNie sądzę. To pobranie krwi, za które się płaci. Nic inwazyjnego więc na pewno nie
Lubiekluskikladzione
Ja zrobiłabym z jednej strony jak najszybciej, ale z drugiej mam z tyłu głowy, że większość poronień jest do 12tc i może warto zaczekać do tego czasu... Choć znając życie, to zrobię zaraz jak będzie możnaPewnie koło 11
Dzastaoksy
Ale ja wcale nie oczekuje żebyś się miała ze mną zgadzać, nawet nie mam zamiaru namawiaćNie zgodzę się. Nie jest to statystyka. To badanie genomu dziecka. Wtedy amniopunkcja praktycznie tylko potwierdzi na 100%. Plus np nifty bada cały kariotyp wzdłuż i wszerz. Delecje, duplikacje, trisomie, monosomie. Nie ma to w ogóle podskoku do pappa.
reklama
AleksandraOlaa
Aktywna w BB
Cześć nazywam sie Ola i jestem 5+3, a termin OM to 04.09. bylam w poniedziałek na wizycie żeby potwierdzić moje przeczucia ale jeszcze za wcześnie na bicie serducha I tylko widziałam pecherzyk żółtkowy.
pozdrawiam
pozdrawiam
Podziel się: