daszencja
Aktywna w BB
ja biorę takieWedług zaleceń należy suplementowac kwas foliowy, jod, Wit. D, kwasy omega 3 w odpowiednich dawkach. Reszta to dodatki
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ja biorę takieWedług zaleceń należy suplementowac kwas foliowy, jod, Wit. D, kwasy omega 3 w odpowiednich dawkach. Reszta to dodatki
Sprawdziłam skład - dużo niepotrzebnych rzeczy, za niska dawka witaminy D, jod w normie, kwas foliowy niby jest minimum, ale lepsze są preparaty łączone z folianem- większa szansa, że zadziałają, gdy się ma mutacje MTHFR to już w ogóle no i brak kwasów omega 3ja biorę takie
Fajny skład bez zbędnych składników. Jedynie do czego można się przyczepić, to, że jak ktoś je mało ryb, to wtedy zalecana dawka omega 3 wynosi 600mgJa biorę omegamed optima star. Ma wszystko co niezbędne w odpowiednich ilościach i kwas dha z alg. Według Pana tabletki jeden z najlepszych składów
to jakie kupić, żeby były dostępne w aptece? Bardzo mnie zmartwiłaśSprawdziłam skład - dużo niepotrzebnych rzeczy, za niska dawka witaminy D, jod w normie, kwas foliowy niby jest minimum, ale lepsze są preparaty łączone z folianem- większa szansa, że zadziałają, gdy się ma mutacje MTHFR to już w ogóle no i brak kwasów omega 3
Ja mogę jedynie podpowiedzieć, na co ja się zdecydowałam po przeanalizowaniu tych wszystkich składów - pregna start (ma dwa źródła folianow, jod i wit D w odpowiedniej dawce) i do tego omecardin (jest to czysty omega 3- ponad 600mg w jednej tabletce)to jakie kupić, żeby były dostępne w aptece? Bardzo mnie zmartwiłaś
ok, a co jeśli dodatkowo jem ryby? Czy większa dawka jakoś zaszkodzi?Ja mogę jedynie podpowiedzieć, na co ja się zdecydowałam po przeanalizowaniu tych wszystkich składów - pregna start (ma dwa źródła folianow, jod i wit D w odpowiedniej dawce) i do tego omecardin (jest to czysty omega 3- ponad 600mg w jednej tabletce)
Lekarz Ci polecił???ja biorę takie
Nie ma opcji zaszkodzić, kwasy omega 3 to samo dobro- ja biorę po 2 tabletki omecardinu dziennie. Jeśli jednak jesz dużo ryb, to omegamed optima start też będzie superok, a co jeśli dodatkowo jem ryby? Czy większa dawka jakoś zaszkodzi?
lekarz powiedział, żebym do czasu następnej wizyty (aż nie zrobimy wszystkich badań), kupiła jakieś witaminy dla kobiet w pierwszym trymestrze, nie podał nazwy, a w aptece doradzili takieLekarz Ci polecił???