reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2023

mnie wgl pierwszy raz zaczęły bolec dzień po tym, jak miałam bóle owulacyjne, które występują u mnie po owulacji. Już coś podejrzewałam wtedy, ale nic nikomu nie mówiłam, bo pomyślałam ze może okres mi się przesunie skoro miesiąc temu spóźnił mi się około 10 dni. 😝 miałam w domu 2 testy z action i zobaczyłam cień cienia na obydwu. Kupiłam z facelle paskowe i tam już wyszły ładne kreski. Piątek tydzień temu beta i tak od tygodnia już żyje ze świadomością ze chyba będę mama jak wszystko się dobrze potoczy. 😉 mąż meczy mnie filmikami z bobasami 😂 ale obydwoje jesteśmy sceptycznie nastawieni. Wspomina jak w maju tego roku byłam w ciąży wymęczyłam go karmi to teraz ciagle cola. 😂 mogłabym ja pic hektolitrami, po wodzie jest mi niedobrze. Jeszcze jakoś wchodzi lekki gaz. Wiec taka 0,5 l coli zero zawsze jest w torebce w razie W. 😂 ograniczam jak moge. Plus ciągnie mnie do słodkiego, co zawsze wolałam zjeść np. Kebsa a słodycze były na dalszym planie. Macie ochotę na coś specjalnego do jedzenia? 🍔🧁🍰
Za mną od dwóch dni chodzi taki babciny rosół z lanym ciastem. Normalnie nie lubię rosołu i to pierwszy raz w życiu, kiedy mam na niego ochotę 😅

reklama
No chodzi o to, ze jest po polsku 🙈, a ja w Pl nie mieszkam 😅
No ale to nie jest dla lekarza tylko dla Ciebie, także to za bardzo znaczenia nie ma :)
Serio tam są tylko przegródki na badania, miejsce na Twoje obserwacje - jakieś objawy, pomiary wagi, ciśnienia itp. Z przodu jest przegródka na rzeczy na najbliższa wizytę. I jakieś wstawki do poczytania o badaniach i innych pierdołach.

Tzn ja nie namawiam bo serio to zwykły gadżet ale jeżeli chcialabys a tylko ten język Cię zastanawiał to serio - żaden problem ;)

A propos, ja miałam ten segregator w pierwszej ciąży, i go sprzedałam po. Wolę teczkę, więcej się zmieści.
Fajne notatki tam są i w ogóle, ale mi się nie mieściły te wszystkie dokumenty, zdjęcia z usg itd. Do tych przegrodek. Teraz wybieram zwykla teczkę. 😃

Dwie ciąże strasznie wymiotowalam i teraz tez się na to nastawiam, ale jeszcze jest za wcześnie. Nie mam mdłości, nie jestem wyczulona na zapachy. Oprócz bólów brzucha, które mi już tez mijają, bo wczoraj z partnerem ogarnelismy cała piwnice i wrażliwych piersi to nic mi nie jest…

Dzisiaj idziemy na urodziny do naszych najlepszych przyjaciół. Moja kochana już zaopatrzyła się we wszystko bezalkoholowe dla mnie, a innym naszym przyjaciołom powiedziałam, ze biorę antybiotyk na kaszel i w sumie mogę być koerowca, bo najwyżej wypije 2 prosecco 😂

Dwie ciąże strasznie wymiotowalam i teraz tez się na to nastawiam, ale jeszcze jest za wcześnie. Nie mam mdłości, nie jestem wyczulona na zapachy. Oprócz bólów brzucha, które mi już tez mijają, bo wczoraj z partnerem ogarnelismy cała piwnice i wrażliwych piersi to nic mi nie jest…

Dzisiaj idziemy na urodziny do naszych najlepszych przyjaciół. Moja kochana już zaopatrzyła się we wszystko bezalkoholowe dla mnie, a innym naszym przyjaciołom powiedziałam, ze biorę antybiotyk na kaszel i w sumie mogę być koerowca, bo najwyżej wypije 2 prosecco 😂
my w niedziele jedziemy na urodziny do mojego taty, ale już zapowiedziałam ze tylko ciasto nic więcej, bo potem będziemy jechać coś załatwić na dwa samochody, mąż na razie tez nie chce pic bo boi się ze się wygada 😂

my w niedziele jedziemy na urodziny do mojego taty, ale już zapowiedziałam ze tylko ciasto nic więcej, bo potem będziemy jechać coś załatwić na dwa samochody, mąż na razie tez nie chce pic bo boi się ze się wygada 😂
Ja właśnie nie wiem jak to ogarnąć 🙈 w pierwszej ciąży było łatwo - zaczęła się pandemia, z nikim się nie widywaliśmy. Każdy to rozumiał :D
Teraz oby tylko wymiotów nie było bo inaczej wszyscy się domyśla 🙈

reklama
Ja właśnie nie wiem jak to ogarnąć 🙈 w pierwszej ciąży było łatwo - zaczęła się pandemia, z nikim się nie widywaliśmy. Każdy to rozumiał :D
Teraz oby tylko wymiotów nie było bo inaczej wszyscy się domyśla 🙈
tez mnie wymioty stresują. Czekamy na oddanie mieszkania a później remont zaczynamy, przez co mieszkamy u teściów, a dni kiedy mąż pracuje na noc ja nocuje u swoich rodziców bo mam blisko prace. Także i w jednym i drugim domu muszę ukrywać. U moich rodziców chyba nawet bardziej bo to mieszkanie, a tam to chociaż mamy swoją łazienkę. 🫣

Do góry