reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2023

zależy od dnia.. dziś jak już pisałam wcześniej jestem niewyspana. Zmęczona jestem dziś bardzo, ale to może dlatego ze miałam dużo pracy + ogarnięcie domu. Może to pierwszy dzień i będzie tak już codziennie. 🤷🏼‍♀️ w pierwszej ciąży wracałam po 17 z pracy i bym tylko spała. Teraz jestem bardziej rozdrazniona, płaczliwa 😂 dzisiaj sklocilam się z mezem, potem nie byłam zła, a potem znowu 😂 dwubiegun 😂 do tego wszystkiego ból piersi, lędźwi No i te wzdęcia wieczorami. A Ty jakie masz objawy?
O co chodzi z językiem? Bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam :) on jest bardziej dla ciężarnej, zeby sobie posegregować badania, poczytać jakieś pierdolety w oczekiwaniu na wizytę ;p
Ale ogólnie nie jest to niezbędne, sama się skusilam ale serio zwykła teczka wystarczy 🫣

@Kwiatuszek1234 ja jestem mega śpiąca, tak samo miałam w ciąży z córka - cały pierwszy trymestr najchętniej bym przespała 🙈 tylko w poprzedniej ciąży mogłam sobie na to pozwolić a teraz cóż… trzeba przeżyć 🙈

Ja to czuję, ze na dniach zaczne wymiotować i nie będę mogla nic jeść... jak w pierwszej ciąży.
I ciągłe śpiąca jestem, co mnie nieco niepokoi, ale to chyba jednak normalne 😉 no i właśnie teraz już nie pospie w dzień za bardzo bo trzeba się zająć dzidziusiem. Dobrze, że nie jestem sama 🤭😁

reklama
Mnie za to piersi nie bolą, a w pierwszej mega bolały, jeszcze przed testem pozytwnym. A teraz nic 😱
mnie wgl pierwszy raz zaczęły bolec dzień po tym, jak miałam bóle owulacyjne, które występują u mnie po owulacji. Już coś podejrzewałam wtedy, ale nic nikomu nie mówiłam, bo pomyślałam ze może okres mi się przesunie skoro miesiąc temu spóźnił mi się około 10 dni. 😝 miałam w domu 2 testy z action i zobaczyłam cień cienia na obydwu. Kupiłam z facelle paskowe i tam już wyszły ładne kreski. Piątek tydzień temu beta i tak od tygodnia już żyje ze świadomością ze chyba będę mama jak wszystko się dobrze potoczy. 😉 mąż meczy mnie filmikami z bobasami 😂 ale obydwoje jesteśmy sceptycznie nastawieni. Wspomina jak w maju tego roku byłam w ciąży wymęczyłam go karmi to teraz ciagle cola. 😂 mogłabym ja pic hektolitrami, po wodzie jest mi niedobrze. Jeszcze jakoś wchodzi lekki gaz. Wiec taka 0,5 l coli zero zawsze jest w torebce w razie W. 😂 ograniczam jak moge. Plus ciągnie mnie do słodkiego, co zawsze wolałam zjeść np. Kebsa a słodycze były na dalszym planie. Macie ochotę na coś specjalnego do jedzenia? 🍔🧁🍰

mnie wgl pierwszy raz zaczęły bolec dzień po tym, jak miałam bóle owulacyjne, które występują u mnie po owulacji. Już coś podejrzewałam wtedy, ale nic nikomu nie mówiłam, bo pomyślałam ze może okres mi się przesunie skoro miesiąc temu spóźnił mi się około 10 dni. 😝 miałam w domu 2 testy z action i zobaczyłam cień cienia na obydwu. Kupiłam z facelle paskowe i tam już wyszły ładne kreski. Piątek tydzień temu beta i tak od tygodnia już żyje ze świadomością ze chyba będę mama jak wszystko się dobrze potoczy. 😉 mąż meczy mnie filmikami z bobasami 😂 ale obydwoje jesteśmy sceptycznie nastawieni. Wspomina jak w maju tego roku byłam w ciąży wymęczyłam go karmi to teraz ciagle cola. 😂 mogłabym ja pic hektolitrami, po wodzie jest mi niedobrze. Jeszcze jakoś wchodzi lekki gaz. Wiec taka 0,5 l coli zero zawsze jest w torebce w razie W. 😂 ograniczam jak moge. Plus ciągnie mnie do słodkiego, co zawsze wolałam zjeść np. Kebsa a słodycze były na dalszym planie. Macie ochotę na coś specjalnego do jedzenia? 🍔🧁🍰

Ja na co dzień pije od X lat wodę o lubię ogólnie, ale teraz mnie właśnie ciągnie do napoi. Muszę coś sobie kupić bo nie mam nic ..😕 zjadłabym ciasto czekoladowe ❤

A to długo się staraliście?

Zakwas buraczany. Normalnie chodzi za mną ale dopiero nastawiłam wiec kilka dni muszę czekać. Ratuje się sokiem z buraków ale to jednak nie to 🫣
Chyba jutro kupie jedna butelkę to może dotrwam dopóki mój się nie zrobi 🙈

O co chodzi z językiem? Bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam :) on jest bardziej dla ciężarnej, zeby sobie posegregować badania, poczytać jakieś pierdolety w oczekiwaniu na wizytę ;p
Ale ogólnie nie jest to niezbędne, sama się skusilam ale serio zwykła teczka wystarczy 🫣
No chodzi o to, ze jest po polsku 🙈, a ja w Pl nie mieszkam 😅

reklama
Do góry