reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2023

zależy od dnia.. dziś jak już pisałam wcześniej jestem niewyspana. Zmęczona jestem dziś bardzo, ale to może dlatego ze miałam dużo pracy + ogarnięcie domu. Może to pierwszy dzień i będzie tak już codziennie. 🤷🏼‍♀️ w pierwszej ciąży wracałam po 17 z pracy i bym tylko spała. Teraz jestem bardziej rozdrazniona, płaczliwa 😂 dzisiaj sklocilam się z mezem, potem nie byłam zła, a potem znowu 😂 dwubiegun 😂 do tego wszystkiego ból piersi, lędźwi No i te wzdęcia wieczorami. A Ty jakie masz objawy?
O co chodzi z językiem? Bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam :) on jest bardziej dla ciężarnej, zeby sobie posegregować badania, poczytać jakieś pierdolety w oczekiwaniu na wizytę ;p
Ale ogólnie nie jest to niezbędne, sama się skusilam ale serio zwykła teczka wystarczy 🫣

@Kwiatuszek1234 ja jestem mega śpiąca, tak samo miałam w ciąży z córka - cały pierwszy trymestr najchętniej bym przespała 🙈 tylko w poprzedniej ciąży mogłam sobie na to pozwolić a teraz cóż… trzeba przeżyć 🙈

Ja to czuję, ze na dniach zaczne wymiotować i nie będę mogla nic jeść... jak w pierwszej ciąży.
I ciągłe śpiąca jestem, co mnie nieco niepokoi, ale to chyba jednak normalne 😉 no i właśnie teraz już nie pospie w dzień za bardzo bo trzeba się zająć dzidziusiem. Dobrze, że nie jestem sama 🤭😁

reklama
Mnie za to piersi nie bolą, a w pierwszej mega bolały, jeszcze przed testem pozytwnym. A teraz nic 😱
mnie wgl pierwszy raz zaczęły bolec dzień po tym, jak miałam bóle owulacyjne, które występują u mnie po owulacji. Już coś podejrzewałam wtedy, ale nic nikomu nie mówiłam, bo pomyślałam ze może okres mi się przesunie skoro miesiąc temu spóźnił mi się około 10 dni. 😝 miałam w domu 2 testy z action i zobaczyłam cień cienia na obydwu. Kupiłam z facelle paskowe i tam już wyszły ładne kreski. Piątek tydzień temu beta i tak od tygodnia już żyje ze świadomością ze chyba będę mama jak wszystko się dobrze potoczy. 😉 mąż meczy mnie filmikami z bobasami 😂 ale obydwoje jesteśmy sceptycznie nastawieni. Wspomina jak w maju tego roku byłam w ciąży wymęczyłam go karmi to teraz ciagle cola. 😂 mogłabym ja pic hektolitrami, po wodzie jest mi niedobrze. Jeszcze jakoś wchodzi lekki gaz. Wiec taka 0,5 l coli zero zawsze jest w torebce w razie W. 😂 ograniczam jak moge. Plus ciągnie mnie do słodkiego, co zawsze wolałam zjeść np. Kebsa a słodycze były na dalszym planie. Macie ochotę na coś specjalnego do jedzenia? 🍔🧁🍰

mnie wgl pierwszy raz zaczęły bolec dzień po tym, jak miałam bóle owulacyjne, które występują u mnie po owulacji. Już coś podejrzewałam wtedy, ale nic nikomu nie mówiłam, bo pomyślałam ze może okres mi się przesunie skoro miesiąc temu spóźnił mi się około 10 dni. 😝 miałam w domu 2 testy z action i zobaczyłam cień cienia na obydwu. Kupiłam z facelle paskowe i tam już wyszły ładne kreski. Piątek tydzień temu beta i tak od tygodnia już żyje ze świadomością ze chyba będę mama jak wszystko się dobrze potoczy. 😉 mąż meczy mnie filmikami z bobasami 😂 ale obydwoje jesteśmy sceptycznie nastawieni. Wspomina jak w maju tego roku byłam w ciąży wymęczyłam go karmi to teraz ciagle cola. 😂 mogłabym ja pic hektolitrami, po wodzie jest mi niedobrze. Jeszcze jakoś wchodzi lekki gaz. Wiec taka 0,5 l coli zero zawsze jest w torebce w razie W. 😂 ograniczam jak moge. Plus ciągnie mnie do słodkiego, co zawsze wolałam zjeść np. Kebsa a słodycze były na dalszym planie. Macie ochotę na coś specjalnego do jedzenia? 🍔🧁🍰

Ja na co dzień pije od X lat wodę o lubię ogólnie, ale teraz mnie właśnie ciągnie do napoi. Muszę coś sobie kupić bo nie mam nic ..😕 zjadłabym ciasto czekoladowe ❤

A to długo się staraliście?

Zakwas buraczany. Normalnie chodzi za mną ale dopiero nastawiłam wiec kilka dni muszę czekać. Ratuje się sokiem z buraków ale to jednak nie to 🫣
Chyba jutro kupie jedna butelkę to może dotrwam dopóki mój się nie zrobi 🙈

O co chodzi z językiem? Bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam :) on jest bardziej dla ciężarnej, zeby sobie posegregować badania, poczytać jakieś pierdolety w oczekiwaniu na wizytę ;p
Ale ogólnie nie jest to niezbędne, sama się skusilam ale serio zwykła teczka wystarczy 🫣
No chodzi o to, ze jest po polsku 🙈, a ja w Pl nie mieszkam 😅

reklama
Do góry